Reklama

Reklama

Agentka CIA Mase Brownová (Jessica Chastainová) vyráža na smrtiacu misiu. Prísne tajná zbraň sa dostala do rúk nepovolaných žoldnierov, a tak vymyslí plán. Spojí sily s medzinárodnou konkurenciou! Prvou oslovenou špiónkou je drsná nemecká agentka Marie (Diane Krugerová), ďalšou bývalá spolupracovníčka MI6 a špičková počítačová špecialistka Khadihjah (Lupita Nyong'o) a treťou skúsená kolumbijská psychologička Graciela (Penélope Cruz). Tieto ženy sa navzájom nemajú príliš v láske, ale v záujme dôležitej misie je nevyhnutné, aby spolupracovali. Pred nepriateľom musia byť vždy o krok vpred, pretože sú v jeho hľadáčiku a neustále sleduje tajomná žena Li Mi Šeng (Bingbing Fanová). (TV JOJ)

(viac)

Videá (7)

Trailer 1

Recenzie (131)

Lacike odpad!

všetky recenzie používateľa

Ženská akčná tímovka s chaotickou Bourneovskou akciou. Neviem čo bolo trápnejšie. Imbecilná zápletka alebo mizerne prevedená akcia. Ani jednej tej tete tom tie akčné scény neveril. Nechápem prečo sa der´=u do akcie, keď nevedia nič predviesť a všetko musia kryť desiatky kaskadérov a stovky strihov. Tie tety sú uveriteľné akčné hrdinky asi ako ja som skvelý baleťák. Ani len poriadne pózy nevedeli žiadne spraviť. Ale aj keby akcia bola prevedená dobre, tak to zase kazí rozheganá kamera a gulometný strih z ktorých ma zase raz rozboleli oči aj hlava. Až som si v polovici musel overiť, či to netočil megapackal Megaton. Kinberg sa na neho už doťahuje. Výsledkom je zaslúžený prepadák a ja si pred spaním pustím na zlepšenie nálady Dlhý bozk na dobrú noc. V deväťdesiatkách vedeli točiť poriadne ženské akčniaky. -355/10 ()

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Jessica Chastain túžila vytvoriť ženskú tímovku vo veľkolepom akčne špionážnom prevedení a síce sa snaží, ale moc to teda nevyšlo. Na projekt sa podarilo zohnať viac než solídny rozpočet, ale nie práve najschopnejších ľudí a to na všetkých postoch. Určite som rád, že to nie je nič v štýle Charlieho anjelov, takže pôvab agentiek a podobné zbytočnosti sa tu prakticky vôbec neriešia, vlastne len v jednej situácii, ale je to poctivejšia žánrovka. Zápletka už je trochu zaostalá, takéto superzbrane, ktoré v nesprávnych rukách zničia svet ma už dávno nebavia, ale aspoň je to celé svižné, často sa striedajú krajiny a lokácie a nenudí to. Nenašiel som tu síce ani jednu scénu, ktorá by strhla, ale aspoň sa na to dá pozerať. A môže za to aj hviezdne medzinárodné obsadenie v zložení Jessica Chastain, Diane Kruger, Penélope Cruz, Lupita Nyong'o a Bingbing Fan, ktoré sa postupne pridávajú do deja. Na akčné hrdinky sa ale vôbec nehodia, obzvlášť práve hlavná Jessica Chastain, ktorú mám rád v menších filmoch alebo vo vedľajších úlohách veľkofilmov, no tu akosi nesedí. Ale aspoň sú to všetko schopné herečky, aby to dokázali celkom uhrať, len každá z nich má na svojom konte aj podstatne zaujímavejšie úlohy. No mimo nich už nie je o koho stáť, hlavne záporáci nestoja za nič. Veľkým sklamaním je ale hlavne akcia. Je jej tu dosť a obsahovo je úplne v poriadku, klasické súboje, prestrelky a nejaká tá naháňačka, odohrávajú sa aj v dobre zvolených lokáciách, no tu všetky klady končia. Natočená a zostrihaná je neuveriteľne otravne. Tu nie je jediný úsek akcie, ktorý by sa dal aspoň trochu pochváliť, mizerne prevedené súboje, digitálne prestrelky, úplne zlá kamera, tu som bol vždy rád, keď bolo po akcii a radšej sa všetci spolu rozprávali. S režisérom nemám žiadne skúsenosti, ale svoju prácu tu nezvláda vôbec. A to ani mimo akcie, kde to zachraňuje len všetko ostatné. Takže podľa mňa to nie je až taká katastrofa, raz sa na to pozrieť dá, ale pri takom rozpočte sa mohli posnažiť trochu viac. 54% ()

Reklama

Cervenak 

všetky recenzie používateľa

Uvažujem, kedy už konečne skončí éra týchto babských akčných filmov, v ktorých 55-kilové (a v tomto prípade aj -ročné) buchty mlátia a strieľajú 100-kilových vytrénovaných mamľasov, akoby sa nechumelilo. Aspoň keby to inak bol dobrý film, ale kdeže - idiotský scenár s príšernými dialógmi, hrozne natočenou akciou, otravnými hérečkami a hneď dvoma zloduchmi v podaní bielych chlapov. Koľko ešte katastrofálnych prepadákov tohto typu musí vzniknúť, aby Hollywood pochopil, že naozaj nikoho nezaujímajú? ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Feminizácia akčného žánru už nabrala obludných rozmerov, takže v podstate namiesto dobrého akčňáka sledujeme už komédiu. Zobrali tu tri celkom fešné baby v zrelom veku + Lupitu s Číňankou a všetky tieto ženské strieľajú v behu presnejšie než William Tell a so svojimi 50 kilami v lodičkách zmlátia aj celé komando statných mužov. Všetci chlapi sú ukázaní ako slaboduchí nímandi, ale misia bola splnená, pretože tu boli zastúpené všetky rasy a dokonca sa hovorilo aj v niekoľkých jazykoch. Táto násilná diverzná politika však bude zákonite viesť k úpadku sledovanosti, pokiaľ film postráda kreativitu, schopný deja a vývoj postáv. Pretože v konečnom dôsledku ide aj tak len o peniaze a tento film má aktuálne nasledujúce čísla: Náklady: 75 mil. USD, zárobky: 11 mil. USD... ()

Qitek 

všetky recenzie používateľa

Dvě. Spíš jedna, ale zase jsou horší filmy za jedna, tak z toho důvodu dvě. Jinak jedna. Ale nedokoukal jsem to za půlku, tak proto taky dvě. Kdyby to začalo být třeba o něco míň nudný a já o tom nevěděl, tak pro jistotu ty dvě. Ale na to herecký obsazení a údajnej rozpočet by si to zasloužilo jednu. Ale dán dvě. Tak jo. ()

Galéria (181)

Zaujímavosti (11)

  • Postava Marie mluví anglicky, německy a francouzsky. Její představitelka Diane Kruger hovoří plynně všemi třemi jazyky. (peeteno78)
  • Film měl mít premiéru již v lednu 2021, ale kvůli pandemii covid-19 byla premiéra odložena. (peeteno78)

Reklama

Reklama