Reklama

Reklama

Pre vtáčikov

  • Slovensko Pre vtáčiky (viac)
Krátkometrážny / Animovaný / Komédia
USA, 2000, 3 min

VOD (1)

Ak máš iné perie, zoderú ti ho, aj keď pri tom prídu o to vlastné. A ak si naozaj veľký vták, môžeš potom svoje nahé obete zahriať vlastným telom. Malé vtáčiky usalašené na telefónnom drôte len ťažko znesú prítomnosť veľkého, škaredého a neohrabaného operenca, ktorý si k nim zrazu prisadol, aby sa s nimi spriatelil. Napriek ústretovým gestám nevítaného hosťa sa ho malé vtáky snažia vyduriť z ich milovaného bydla. Aké však bude ich prekvapenie, keď veľkému, komickému a trocha pripečenému operencovi dôjde trpezlivosť a veľmi vážne sa rozhnevá? (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (263)

Káronoš 

všetky recenzie používateľa

Malinko delší stopáž a určitě bych zvedl hodnocení na vrchol stupnice. Nestihl jsem se úplně zžít s ptačími kamarády, avšak neméně si užil konečné rozuzlení s (jako vždy) poučným charakterem. I z nicotného tématu se dá vytvořit velkolepé dílo a ti, kteří to stihnou za 3 minutky a to i s Oscarem, jsou opravdu machři.=) Hodnocení 8/10. ()

Fraktální 

všetky recenzie používateľa

hezky, velmi hezky zpracované. na 5 hvezdicek moc jednoduché. kdyby to bylo ve velkém filmu tak je to jen jedna z mnoha, mnoha "milevtipných scének" . tak proč jí samostatně vynášet do nebes. na malém prostoru není co skazit. netočí se takto krátké filmy bez napadu... to by musel být režiser retard... ()

Reklama

zputnik 

všetky recenzie používateľa

PIXAR opět (během pouhých tří minut) ukázal, že umí. PRO PTÁČKY je totiž nesmírně zábavný a veselý kraťas, který navíc perfektně vykresluje a zachycuje emoce jednotlivých postav (ptáčků). V neposlední řadě je tento snímek prodchnut nebezpečně pozitivní hudbou. Tak tomu se říká skvěle odvedená práce. ()

ABLABLABLA 

všetky recenzie používateľa

Klasika, která nezklame....když jsem byla malá, se tento snímek všude přeposílal atd...teprve nedávno jsem na něj narazila znova a vlastně zjistila, že tato humornůstka se řadí taky mezi filmy. Je to prostě o ptácích pro ptáky, zaručeně pobaví, i přestože je to vlastně o ničem. Možno najít zde: http://www.youtube.com/watch?v=aHUgdwyxTF0 ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Na elektrickom dráte sa postupne usadí pätnásť malých modrých vtáčikov. Neďaleko od nich na nich priateľsky máva omnoho väčší operenec. Oni sa však k nemu nesprávajú vľúdne. To ho však neodradí. Priletí a sadne si medzi nich. Pod jeho váhou sa drát natiahne ako tetiva luku. Ostatným vtákom sa to nepáči, a tak ho začnú klovať do jeho nôh. Keď mu uvoľnia zovretie, tak ich drát všetkých vystrelí ako prak. Pritom malé vtáčiky prídu o perie, veľkému sa nestane nič. Je to krátkometrážna animovaná bájka, ktorá bola vyprodukovaná v roku 2000 pod značkou spoločnosti Pixar Animation Studios. Autorom titulu "For the Birds" (Pre vtáčikov) je Ralph Eggleston, ktorý napísal scenár a chopil sa aj dabingu a réžie. **** ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (3)

  • Pixar na svých webových stránkách uvedl, že první 4 ptáci mají svá jména a individuální vlastnosti. Zleva doprava jsou to: Chipper (Čipera), Bully (Rváč), Snob (Snob) and Neurotic (Neurotik). Když se budete dívat pozorně, uvidíte, že takoví opravdu jsou. (HappySmile)

Reklama

Reklama