Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dajte si pozor, Eddie Murphy sa vracia na miesto činu!
Kto videl výbornú akčnú komédiu Policajt v Beverly Hills v hlavnej úlohe s neodolateľným a hlavne „neumlčateľným" Eddie Murphym, určite si nenechá ujsť v poradí druhé pokračovanie. Kritika sa  nevyjadrila o filme v superlatívoch - herecké obsadenie, dynamický dej a svojrázny humor sú zárukou diváckej príťažlivosti. Eddie Murphy sa aj tentoraz statočne prebíja nástrahami Beverly Hills, aby tu nakoniec zneškodnil bandu zločincov ...
Dej filmu tentokrát otvárajú dva dôležité momenty. Prvým je vykradnutie Adrianovho klenotníctva v Beverly Hills, druhým sa – o pár dní neskôr – stáva prípad policajného kapitána Bogomila (Ronny Cox), ktorý bol na ceste z práce prepadnutý a ťažko postrelený. Keď sa o jeho zranení dozvie  v Detroite Axel Foley (Eddie Murphy), odletí do Kalifornie, aby pomohol svojmu zranenému priateľovi. Od počiatku je mu jasné, že  pri odhaľovaní páchateľa to nebude mať ľahké... (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (256)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Dvojka ma viac bavila a považujem ju za najlepší diel série. Hlavne preto, že to mal tento krát pod palcom akčný veterán Tony Scott. A je to cítiť hlavne v akciách, ktoré sú rozhodne lepšie ako v predošlom diely. A pridalo sa o oktávu aj na hlaškach a navyše ma aj viac bavila dvojica fízllov s predošlého dielu. Škoda opäť nemastného a neslaného príbehu, ktorý moc veľký krok od prvého dielu neurobil. 85% - 4* ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Je to klasický druhý diel, ktorý sa priživuje na nápade svojej jedničky. Eddie Murphy tu už veľmi vo forme nieje a už sa bohužiaľ chová niekedy až príliš nedôveryhodne a okolie mu to až príliš žerie. Aj tá krimi detektívna zápletka dosť pokrivkáva, takže sa divím, že som chcel tretie pokračovanie vôbec vidieť. Ukecaný černošský policajt, hudba Axel F., autá, naháňačky, výbuchy, zlý chlap .. Niečo také sme už videli v televízii mnohokrát a popravde neviem dodnes, o čom tento film je. Film ma nedokázal ani po čase vtiahnuť do deja a jediné, čo si hneď vybavím, je fajn hudba. ()

Reklama

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Eddie Murphy pokračuje v tom, čo predvádzal v prvej časti. Hrá tým svojim neznesiteľne vtieravým a prihlúplym štýlom svojrázneho afro-amerického policajta Axela Foleyho, ktorý prišiel z Detroitu do Los Angeles, aby tam vyriešil prípad, s ktorým si miestni fízli nevedia rady. Je vyškerený, pojašený a ukecaný. Eddie Murphy je "Policajt v Beverly Hills 2". Možno sa to niekomu páči a dokáže sa pri tom dobre zabaviť. Ja nie! Nudil som sa rovnako ako pri prvej časti. ** ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Palebný síly není nikdy dost." Proměna ňoumy Billyho v ozbrojeného tvrďáka byla tím nejlepším, co mi druhá návštěva Beverly Hills nabídla. Samozřejmě provokatér Axel se svým čerstvě ukradeným barákem byl taky skvělý, ale od něj se to tak nějak dalo očekávat. I ex-prezident Ford Taggart se poměrně rozjel, takže jsem měl chuť okamžitě vytáhnout z kapsy raketomet a jít s nimi válčit do města, ve kterém vládne byrokracie, hraje skvělá hudba, poldové se nadšeně honí s autodomíchávačem a blondýny metr osmdesát rostou na stromě. Tam se mi prostě líbilo. Už zase. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Stále pohodičková oddychovka. Murphy sa pre úlohu narodil. Film postavený prevážne na humore. To, že policajti majú od takejto uvoľnenosti ďaleko je špecifickým znakom 80 rokov, kedy buddy filmy prekvitali. Poteší štek Chrisa Rocka aj Gilberta Gottfrieda a postava Rosewooda, ktorá to komediálne ťahá tam, kde Murphy nestíha. Hudba zase raz výborná. Bohužiaľ Tony Scott tu nie je veľmi rozpoznateľný. Ide z toho ale dobrá atmosféra a pár krát som sa s chuti zasmial. Takže dávam 4* ()

Galéria (64)

Zaujímavosti (23)

  • Ve scéně, kdy Axel Foley (Eddie Murphy), Billy Rosewood (Judge Reinhold) a John Taggart (John Ashton) jedou v autě a prudce zatáčejí doleva, spadne z vozu maják. V následující scéně je však opět na střeše. (Chip89)
  • Když Axel Foley (Eddie Murphy) přesvědčuje stavbaře, že změnili plány domu, který staví, tak naštvaný zedník (Todd Susman) sundá čepici a praští s ní o kapotu. V dalším záběru však má čepici znovu na hlavě. (Chegi)
  • Severoamerické tržby byly 153,7 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 300 mil. (NIRO)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Dean Stockwell

Zemřel herec Dean Stockwell

09.11.2021

Ve věku 85 zemřel americký herec a držitel dvou Zlatých glóbů, Dean Stockwell. Jeho kariéra k dnešnímu dni čítá přes dvě sta filmových a televizních rolí. Tvůrce nominovaný na Oscara svou hvězdnou… (viac)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

R.I.P. Tony Scott (1944 – 2012)

20.08.2012

V neděli 19. srpna zhruba ve 12:30 režisér Tony Scott „bez zaváhání“ skočil z mostu Vincenta Thomase v San Pedru. Skok byl smrtelný. V Scottově kanceláři byl posléze nalezen dopis na rozloučenou,… (viac)

Reklama

Reklama