Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danielle (Drew Barrymoreová) síce trpí nenávisťou svojej macochy Rodmilly (Anjelica Hustonová) a jej dcér, ale šestnásťročná dievčina si nedá skákať po hlave. Naopak. Vie sa brániť, niekedy i razantnejšie. Náhodou sa zoznámi s následníkom trónu princom Henrym (Dougray Scott). Starého sluhu chce uchrániť pred vyhnanstvom do Ameriky, a tak sa na kráľovskom dvore predstaví ako barónka. Sčítaná Danielle, ovplyvnená Utópiou Thomasa Morea, vyvolá princov záujem. Na ceste k vytúženému šťastiu – svadbe s princom Henrym – však čaká Danielle ešte veľa nástrah od jej macochy, ale ja prekonanie spoločenských rozdielov, ktoré ich rozdeľujú. A namiesto zázračnej víly či troch orieškov „Popoluške“ Danielle pomáha sám Leonardo da Vinci (Patrick Godfrey)... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (159)

filmmovier 

všetky recenzie používateľa

Pamatuju si, že když jsem byl hodně malý (ten film jsem neviděl hodně přes deset let), tak se mi to nejen ohromně líbilo, ale taky mně to moc bavilo. A navíc Anjelica Huston byla prostě totálně skvostná. Vůbec nemám tušení, jak bych to hodnotil, kdybych to viděl teď, ale to nechme být. Mám totiž tušení, že by se mi to líbilo i tentokrát. Odpověď se ale patrně už nikdy nedozvíme. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Pekné a príjemné poňatie verzie na Popolušku, modernejšie spracovanie no pritom nie iritujúce. Zaujímavý pokus dostať rozprávku o Popoluške do reality - skutočné postavy francúzskej histórie pevne ukotvené v čase, k tomu Leonardo da Vinci a zmysluplný dej zbavený rozprávkového fantasy motívu, ktorý tu je nahradený už zmieneným umelcom. Na relax ani viac nie je treba. Deti sa celkom bavili a miestami aj ja spolu s nimi. Lepší priemer. 65/100 ()

Reklama

Han22 

všetky recenzie používateľa

No, kdysi jsme na tom byli se školou v kině a tenrát se mi to opravdu nelíbilo, měl jsem v hlavě českou klasiku se Šafránkovou a tohle mi přišlo divný. S odstupem času musím uznat, že je to krásná pohádka, která se sice české nevyrovná, ale má svoje. Popelku, která není taková ta typická chudinka (dělo co dala své zlé sestře bylo fakt geniální), spousto komediálních i napínavých situací, skvělou macechu, kterou by člověk i chápal proč to dělá. Jen ta Barrymorová se mi prostě jako baba nelíbí a tím míň jako krásná princezna. ()

LizzyJackson 

všetky recenzie používateľa

Nie som zástancom toho, aby boli herci prototypmi dokonalej krásy, ale čo sa týka Popolušky, tá chudera úbohá by si zaslúžila výraznejšiu herečku ako je Barrymorová už len za ten jej prekliaty život... čo sa týka iných vecí, nedokázala som sa na ne sústrediť... Je to len jedna z tých romantických odrhovačiek, ktoré my ženy ( nech sú akékoľvek zlé ) budeme vždy s obľubou pozerať a dúfať, že niečo podobné čaká aj na nás. Každá jedna čaká na svojho princa na bielom koni... respektíve na milionára na Maserati...Za svetlý bod tohto filmu hodnotím pieseň Kyrie Eleison, ktorú spieval zbor počas svadby princa... :) ()

liberita 

všetky recenzie používateľa

Krásna rozprávkovo-romantická fantázia Večný príbeh vychádza v prvom rade z klasického príbehu o Popoluške, je spracovaná ale veľmi tvorivo a originálne. Páči sa mi zakomponovanie Majstra Leonarda da Vinci do deja a postava Danielle, ktorá je ozajstnou odvážnou a bystrou hrdinkou, na rozdiel od jej princa. Drew Barrymore sa do jej zahrania vložila naozaj presvedčivo a považujem túto jej úlohu za jednu z najlepších, ktoré mala možnosť stvárniť. Rovnako je výborná aj Angelica Houston, Melanie Lynskey zase v úlohe hrdinkinej nevlastnej sestry pobavila. Hudba, scenár a prostredie sú tiež skvelé, a tak je mojou jedinou výhradou k filmu, nudný a nezaujímavý Dougray Scott. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (14)

  • Bleděmodré šaty, které si vezme Danielle, když jde s Jindřichem navštívit klášter, jsou ty samé, co si odmítne vzít její nevlastní sestra Margareta na ples s tím, že určitě aspoň 50 dalších děvčat na sobě bude mít tu samou barvu. (HappySmile)
  • Když královna promlouvá princi do duše a vysvětluje mu, jak je důležitý výběr nevěsty, řekne: ,,Rozvádějí se jen v Anglii." Jde o narážku na Jindřicha VIII. a jeho šest manželek, z nichž se se dvěma rozvedl. (Petulka88)
  • Příběh se dočkal muzikálové adaptace na divadelních prknech. První premiéra byla naplánována na rok 2009, několikrát se však odložila a nakonec k ní došlo až v polovině roku 2015 v Paper Mill Playhouse (Millburn, New Jersey, USA). (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama