Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Danielle (Drew Barrymoreová) síce trpí nenávisťou svojej macochy Rodmilly (Anjelica Hustonová) a jej dcér, ale šestnásťročná dievčina si nedá skákať po hlave. Naopak. Vie sa brániť, niekedy i razantnejšie. Náhodou sa zoznámi s následníkom trónu princom Henrym (Dougray Scott). Starého sluhu chce uchrániť pred vyhnanstvom do Ameriky, a tak sa na kráľovskom dvore predstaví ako barónka. Sčítaná Danielle, ovplyvnená Utópiou Thomasa Morea, vyvolá princov záujem. Na ceste k vytúženému šťastiu – svadbe s princom Henrym – však čaká Danielle ešte veľa nástrah od jej macochy, ale ja prekonanie spoločenských rozdielov, ktoré ich rozdeľujú. A namiesto zázračnej víly či troch orieškov „Popoluške“ Danielle pomáha sám Leonardo da Vinci (Patrick Godfrey)... (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (159)

Jaňo 

všetky recenzie používateľa

Každý príbeh sa dá povedať z viacerých pohľadov. V tomto filme sa o tom presvedčíte naozaj. Trochu "iné" rozprávanie o dievčatku zašpinenom od popola. Iné, hádam, už len tým, že je bez orieškov :) Príbeh sám o sebe je celkom fajn a hlavná podstata je zachovaná. Zlá macocha, dobrí sluhovia... Hodnotil by som inak v každom prípade, avšak, jedna hviezda navyše za moju obľúbenú a fantastickú Drew. Ďalšia hviezdička bohužiaľ dole za skutočný odklon od DaVinciho (ale aspoň som pochopil prečo je tu dopísané aj to Fantasy). Takže priemer, no v každom prípade odporúčaný, na chvíle keď sa cítite v pohode a rozprávka na večer vám pomôže ku kľudnému spánku :) ()

Alf 

všetky recenzie používateľa

kam ten svět spěje, když pokud člověk chce vidět pohádku se vším všudy, musí se obrátit k americké produkci a vyhnout se velkým obloukem naprosté většině pohádek z české kotliny za několik posledních desetiletí, technická poznámka: jen ten první polibek Popelky a prince se spíš podobal "polibku" tanečnice od tyče v erotickém baru a hosta, který jí zaplatil drink, škoda... ()

Reklama

Mia... 

všetky recenzie používateľa

Potrpím si na české pohádky, ale tahle je rozhodně naprosto nejlepší z tech zahraničních ... předčí určitě i spousty tech českých. Jedna z mých nejoblíbenějších verzí Popelky ... ta je má oblíbená, ať už je ve formě muzikálu, moderního filmu pro teenagery nebo v podobě české klasiky. Tahle se neskutečně povedla a nikdy mě neomrzí. Se skvělou a krásnou herečkou, nádherným prostředím i celým příběhem. Je to netradiční, originální a rozhodně nenudí ... dopořučuji milovníkům popelčiných příběhů .... sní se nad tím krásně :-) ()

movemat 

všetky recenzie používateľa

Drew Barrymore ako Popoluška v tomto romantickom filme je pre mňa jasným signálom, že je to herečka, ktorú sa nikdy nepodarí zaškatuľkovať. Je len totiž výnimočným darom, že sa niekto rovnako perfektne hodí do hororov, komédií a samozrejme rozprávkovej romantiky, ktorá dala tomuto filmu názov "Najlepšia Popoluška" ()

Kozlowski8 

všetky recenzie používateľa

Tato americká Popelka mne zrovna za srdce nechytla. Místy hezké pasáže střídaly stupidní výjevy a divné dialogy a nadšení ve mne nevyvolala ani herecká představení v hlavních i vedlejších postavách - včetně Drew Barrymore, kterou mám jinak docela rád. Nechci srovnávat s naší skvělou pohádkou, ale zde mi chybělo to milé, laskavé a upřímné vyprávění, které jsem očekával. 50%. ()

Galéria (19)

Zaujímavosti (14)

  • Přesně jak je zobrazeno ve filmu, skutečný Leonardo Da Vinci nosil obraz Mony Lisy všude s sebou až do své smrti. (HappySmile)
  • Mona Lisa byla nakreslena na dřevěnou desku, takže by nebylo možné srolovat ji tak, jak to bylo ukázáno ve filmu. (HappySmile)
  • Při závěrečné scéně z výšky na odjíždějící kočár bratří Grimmů a hrad si lze všimnout zaparkovaných automobilů pod hradem. (GLaDO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bolo zmenené