Reklama

Reklama

Texaský masakr motorovou pilou

  • USA Texas Chainsaw Massacre
Trailer 2

VOD (1)

Pokračování hororu, ve kterém skupina influencerů zamíří do Texasu vdechnout život městu duchů, ale narazí na Leatherface, proslulého vraha s maskou z lidské kůže. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (394)

Frajer42 

všetky recenzie používateľa

Velmi bych si přál být u toho, když se vymýšlel scénář k tomuto hororovému "skvostu". Kluci zřejmě zkusili zapít kýbl lysohlávek žejdlíkem ředidla a okeny. Jinak je zhola nemožné stvořit něco, co nedává ani tu nejmenší špetku smyslu. Že se v hororech jednotlivé postavy chovají jak naprostí dementi, kteří si v každé situaci zvolí tu nejvíce dementní možnost - to už je takový zažitý trend. Zde se tohle ovšem podařilo posunout na zcela novou a dosud nepoznanou úroveň. Jedna scéna za tisíc slov. Představte si, že po souhře divných událostí sedíte konečně v bezpečí autobusu a odjíždíte z místa činu pryč. Bez jakéhokoli náznaku sebemenšího důvodu autobusák autobus zastaví, otevře dveře a vyběhne ven, načež ho vrah zabije a získá vstup do autobusu. Pokud má pro tuto scénu kdokoli racionální vysvětlení, nechť se mi ozve do pošty. Z podobně smysl nedávajících nesmyslů je poslepován v podstatě celý den. Samozřejmě jsme na Netflixu, takže bylo třeba vyhovět všem kulturním a rasovým směrnicím, takže zde nechybí gayové, lesby, negři, feministky a zkrátka žádná zdegenerovaná verbež tohoto typu. Je tedy velmi uspokojivé sledovat jejich masakrování. Vrah zde tedy snad poprvé v celé sérii přebírá roli dobra, kterému zkrátka každý rozumný divák musí fandit. Trošku se snímek minul účinkem, ale alespoň to pobavilo. [66 %] ()

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Skupina mladých kamarátov vyrazí do malého texaského mestečka Harlow. Po krátkej chvíli ale prichádzajú do kontaktu s legendárnym vrahom prezývaným Leatherface. - Máličko lepšie, než som čakal, ale bol by som spokojnejší, keby to vzniklo ako samostatný slasher. Využiť pôvodný film kvôli cca trom scénam je podla mňa úplne odveci, ale v dnešnej dobe sa vela kreativity od hororových tvorcov očakávať nedá. Krvavé scény sú pôsobivé a bodycount je slušný, pričom scéna v autobuse, na ktorú mi tvorcovia robili chute takmer polovicu stopáže, je vrcholom celého filmu. Ešte by som vytkol to, že sa väčšina krvavých scén odohráva v noci, čo je dosť škoda, pretože práve to odporné horko a dusno uprostred letného dňa pomáhajú v pôvodnom filme vytvárať nepríjemnú atmosféru. Inak ale v pohode, hlavne kvôli stopáži, počas ktorej to ani nestihne diváka začať nudiť. ()

Reklama

Marze 

všetky recenzie používateľa

Lide z mesta narazi na nevrazivost podeziravych jizanskych vesnicanu s buranskym chovanim. Nebuduje se tu napeti, jen se na sebe vrsi brutalni sceny. Postavam se tvurci sarkasticky vysmivaji. Ale co je zabavne, dari se vykreslit mladez horsi nez Leatherface. Kdyz je v buse zacne porcovat, proste je odepisete a jiz jen cekate na dalsi brutalni ,nebo zabavne sceny. Ale i ty se omrzi. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Asi pôjdem proti prúdu mnohých mojich obľúbených komentátorov (recenzentov) na CSFD, ale musím byť úprimný. Mne "Texas Chainsaw Massacre" dokopy len neskutočne liezlo na nervy svojou neschopnosťou priniesť niečo, čo by bolo zaujímavé. Až na pár výnimiek, ktoré si tu spomenieme. Myslím si, že scénka v autobuse vie byť poriadny masaker a niektoré scénky skutočne vyzerajú poriadne graficky. Takže ak už nič iné, tak sa aspoň reálne dočkáme aj skutočného masakru. Istým spôsobom sa dá povedať, že som celkom bol okey s našimi dvomi sestrami (hoci nebudeme si to zastierať, je nám úplne jasné, že to budú posledné dve preživšie úplne od začiatku... ak ste o tomto pochybovali, tak fakt neviem čo povedať)... to puto celkom fungovalo a veril som im to. Dokonca si myslím, že miestami bola Melody aj celkom chytrá. Ale to neznamená, že by neurobila tiež niekoľko sprostých rozhodnutí. No potom sú tu tie veci, ktoré mi liezli fakt na nervy. V prvom rade, sú tu minimálne 3 postavy, ktoré z nejakého dôvodu po smrteľných zraneniach na chvíľu vstanú z mŕtvych, aby mohli ešte nejakým spôsobom sa vrátiť do deja. A absolútne to nefunguje. Príbeh je predvídateľný od A do Zet. Viete presne čo sa stane, viete kto umrie... dokonca viete aj odhadnúť kedy postavy začnú umierať a podobne. Nechápem aj logiku niektorých postáv. Vysvetlí mi napríklad niekto prečo Catherine, keď sa jej podarilo dostať od Leatherface-a preč a mala možnosť použiť dvere, tak ide riešiť otváranie okna? Prečo? A rovnako ma aj štve, že rovnako ako v "Halloween Killsje aj Leatherface v tomto filme zase zloduchom, ktorého tvorcovia očividne chceli mať nesmrteľného. Štve ma to. Úprimne ma to štve. Film mohol skončiť o 30 sekúnd skôr, a nebol by som z neho tak frustrovaný ako som na konci bol. Lebo minimálne by to konečne prinieslo niečo zaujímavé a neočakávané. Takto... je to proste staré. Neviem čo už povedať, tento film je proste mizerný. Nebavilo ma to sledovať, tie klišé ma neskutočne vytáčali a hoci po grafickej stránke vie film ukázať slušnú dávku násilia a silné vraždy, nezakryje to všetky tie negatíva okolo. Proste... nie. Hodnotenie: D ()

Joker Punx 

všetky recenzie používateľa

Už to neni co to bejvalo a příběh byl otravná nuda. Gore bylo skvělý, pěkně nechutně krvavý, nejvíc mě zklamala délka filmu. Mohlo to bejt kurva delší do prdele :D Ale ten konec jsem nečekal, ten byl dobrej, protože to byla totální píča. Vlastně všechny postavy stály za hovno :D Já jako fanoušek gore a postavy Leatherface musim dát čtyři. ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (8)

  • Tvůrci uvedli, že upřednostnili praktické gore efekty namísto těch digitálních – chtěli totiž, aby se film z hlediska technického zpracování co nejvíce podobal originálu z roku 1974. (fiLLthe3DD)
  • Film měli původně režírovat Ryan a Andy Tohillovi, ale byli vyhozeni jen týden po začátku natáčení, jelikož studio nebylo s jejich prací spokojeno, a proto na post režiséra najalo Davida Blua Garciu. Záběry, které bratři v Bulharsku natočili, pak ve filmu nebyly vůbec použity. (fiLLthe3DD)

Súvisiace novinky

Hororové spin-off filmy na obzoru

Hororové spin-off filmy na obzoru

06.02.2024

Krvelační démoni divákům nehodlají dát pokoj. Po komerčním úspěchu loňského snímku Smrtelné zlo: Probuzení to vypadá, že hororová série Evil Dead po letech chytila nový dech. Film Leeho Cronina s… (viac)

Reklama

Reklama