Reklama

Reklama

Šógun

(seriál)
Trailer 1
USA, (2024–2025), 10 h 56 min (Minutáž: 54–71 min)

Predloha:

James Clavell (kniha)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(11)

Seriál Šógun je originálna adaptácia románu Jamesa Clavella od stanice FX a odohráva sa v Japonsku v roku 1600 na počiatku občianskej vojny, ktorá definovala celé storočie. Lord Yoshii Toranaga bojuje o svoj život, lebo jeho nepriatelia, ktorí sú v Rade panovníkov, sa proti nemu spojili. Keď sa nájde záhadná európska loď, ktorá uviazla v neďalekej rybárskej dedine, jej kormidelník John Blackthorne prinesie so sebou tajomstvá, ktoré môžu pomôcť Toranagovi nakloniť ručičky váh moci a zničiť obrovský vplyv Blackthronových nepriateľov - jezuitských mníchov a portugalských obchodníkov. Toranagov a Blackthornov osud sa neoddeliteľne prepojí s ich tlmočníčkou Todou Mariko, záhadnou kresťanskou aristokratkou a poslednou zo zahanbenej rodinnej línie. Kým slúži svoju pánovi uprostred napätej politickej situácie, Mariko musí zladiť svoje nové kamarátstvo s Blackthornom, svoju oddanosť viere, ktorá ju zachránila, a povinnosť voči svojmu nebohému otcovi. (Disney+)

(viac)

Recenzie používateľa AndrewNewman k tomuto seriálu (2)

Šógun (2024) 

Za mňa Šógun nevyužil svoj potenciál a tak trošku ma tvorcovia oklamali a nielen mňa. Od prvého dielu nás totiž lákali na epickú vojnu, ku ktorej absolútne nedošlo. Napokon to celé bolo len a len o intrigách a prostredí historického Japonska. Dialógovo to ale bolo viac ako slušné, pri sledovaní som sa nenudil aj keď bojové scénky boli trochu odbyte. Hlavným zdrojom úspechu seriálu je však to, čo som ani nečakal a to vzťah medzi „barbarom“ a jeho krásnou a herecky presvedčivou tlmočníčkou. Chémia medzi nimi neustále ťahala seriál vpred a to navzdory mnohokrát ťažkopádnymi intrigami čo sa týka moci. Takže celkovo spokojnosť, ale po finálovej epizóde vo mne zostáva pachuť nevyužitej šance. A mimochodom....porovnávanie s Game of Thrones? To naozaj?! ()

Skrotený sokol (2024) (S01E05) 

Prvá epizóda bola pre mňa trochu zmätená, v tej druhej to už ale krásne odsýpalo. Skutočne sa je na čo pozerať, od skvelých hereckých výkonov, až po úchvatný vizuál. Tú paralelu s GoT o ovládnutie trónu vidím tiež, ale nedá sa to porovnávať, aspoň kým nebude mať Šógun za sebou aspoň 3 rovnako vydarené série, ako nedostižný hit z produkcie HBO. Zatiaľ ale veľká spokojnosť, s pribúdajúcimi zvratmi to riadne naberá na obrátkach. ()

Súvisiace novinky

Minisérie Shōgun našla obsazení

Minisérie Shōgun našla obsazení

09.06.2021

Očekávaná minisérie Shōgun od stanice FX (Takoví normální Američané, Atlanta) konečně našla hlavní představitele. Minisérie, která bude podobně jako předchozí televizní adaptace vycházet ze… (viac)

Reklama

Reklama