Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život lekárky Marthy Nicholsovej (Susanna Simon) sa obráti hore nohami, keď ju počas záchranárskej pohotovosti privolajú k naliehavému prípadu – mladému dievčaťu, ktoré sa práve chystá skočiť z mosta! Za iných okolností by si Martha v podobnej situácii zachovala chladnú hlavu, no dnes je všetko inak. Len pred pár minútami jej totiž volali zo školy jej dcéry Pauly (Helena Phil), ktorá sa v nej opäť raz neukázala - a Martha sa nevie zbaviť ochromujúceho strachu, že tým dievčaťom na moste, je práve Paula! Jej najhoršie obavy sa potvrdia krátko po príchode na miesto činu, našťastie sa jej však po dlhom a ťažkom rozhovore podarí dcéru presvedčiť, aby si skok rozmyslela – a krátko nato ju bezpečne zovrieť v náručí! Tým sa však táto nočná mora nekončí. Práve naopak, po návrate domov ju čakajú hodiny mučivého spytovania svedomia a otázok, čo asi mohlo Pulu k takémuto zúfalému kroku doviesť – a či ona sama na tom nenesie svoj podiel viny. Starala sa o ňu tak, ako sa patrí? Venovala jej dostatok času? Nezanedbávala ju kvôli práci? S pomocou sympatického učiteľa Teda Suttera (Christian Erdmann) sa jej napokon podarí nájsť dôkazy o tom, že jej dcéra sa nielenže zrejme stala obeťou školskej šikany, ale že to tiež úzko súvisí s ich súkromným životom a šťastím – všetky stopy totiž vedú k Emme (Franziska Brandmeier), dcére jej kolegu a životného partnera Franka (Harald Schrott), ktorá sa o otca nechce deliť, a tak rozohrala nefér hru, ktorá sa jej rýchlo vymkla spod kontroly! Martha nútená zasiahnuť, čo sa však, žiaľ, nepriaznivo odrazí na jej vzťahu s Frankom – namiesto toho, aby ťahali za rovnaký povraz, ako si svojho času sľúbili, sa totiž Frank rozhodne chrániť svoju dcéru a Marthu s Paulou nechá v štichu! A vyzerá to dokonca tak, že Marthin sen o fungujúcej rodine ostane nenaplnený a že spolu s dcérou budú musieť začať odznova... (TV Doma)

(viac)

Recenzie (3)

McGuffin 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Česky je to Druhý dech, Martha tanzt německy. Ve skutečnosti už druhý dech čerstvě rozvedená matka s dcerou chytly před začátkem tohoto příběhu, když se odstěhovaly z New Yorku. A příběh je to ten, že matka lékařka chytla druhý dech v nové práci i v životě dobrý a dcera na nové střední škole špatný. Dívčí intriky, první trochu mylná láska, kyberšikana a posměch spolužaček. Což ovšem vezme vítr z plachet i její matce. A právě když matka Marta začne znovu tančit, chytne třetí už definitivně dobrý dech, který vzápětí popadne i dcera; takže usmíření, vida, a je po intrikách. Kniha Katie Fforde a scénář Katie Fforde a Jörga Tensinga míní, že když se tančí, dopadne všechno dobře. P.S. To jsou řádky o příběhu, ne o filmu z něj. https://www.macguffin.cz/ ()

Reklama

fooggyy7 odpad!

všetky recenzie používateľa

Moc americké, a taky černé. Taky moc pokrytecké, stejné jako celá pokrytecká Amerika. Ani krásná Marta to nezachránila. I tu našli v Evropě. Jediný co je na rozdíl od Pilcher hezký, je že chlastaj kafe místo čaje. Dokonce s mlékem. Ale jinak: ...Zlatá Pilcher... ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama