Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aj za cenu straty života nesmie byť vyzradený jazyk, ktorý mal pre americké námorné sily neoceniteľnú hodnotu. Americkej vláde trvalo krátko, kým po útoku na prístav Pearl Harbor vyhlásila Japonsku totálnu vojnu. Do námorných síl sú najatí príslušníci kmeňa Navajo, ktorých staroveký jazyk sa stal rozhodujúcou a nerozlúštiteľnou komunikačnou šifrou. Ani japonskí experti na lúštenie kódu si nevedia dať rady s neznámym jazykom, ktorý v bitke o Tichomorie znamená rozhodujúcu výhodu. Aj hrdinský seržant Joe Enders  vie veľmi dobre, že tento kód sa v žiadnom prípade nesmie dostať do nepriateľských rúk. V krutom boji však nebude jednoduché toto exkluzívne vojenské tajomstvo udržať nechránené... (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (362)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tento film mal obrovsky potencial. Pribeh o priatelstve dvoch vojakov z ktorych jeden bude musiet druheho zabit ak to bude potrebne je presne ten typ pribehu, ktory dokonale sedi Johnovi Woo. A ako bonbonikom mali byt spickove bojove sekvencie. Lenze sa to nejak pokazilo a v tom najdôlezitejsom, cize vztahu ustrednej dvojky film uplne zlyhava. Cage je nonstop nasraty a Beach vecne naivny a cim je blizsie rozhodojuca chvila, ked sa bude musiet Cage rozhodnut, ci splni rozkaz alebo nie, tak tym viac mi to bolo uplne ukradnute. Ostatne postavy na tom nie su ovela lepsie a okrem druhej dvojice Slater - Willie, ktora funguje o nieco lepsie ako ta ustredna, si po skonceni filmu vybavim uz len rasistu Emmericha a velitela Stormareho. Zvysok je uplne zamenitelny. Ked uz nefunguju postavy, tak to mohli zachranit bojove sceny. Lenze aj ked su po technickej stranke dokonale, tak svojim klasickym cool stylom so spomalovackami jak z akcneho filmu sa do vojnoveho filmu vôbec nehodia. Vôbec som pri nich nepocitoval nekompromisnost a bezutesnost ako v inych vojnovych filmoch ale vyzeraju skôr ako cool nonstop vybuchujuci ohnostroj, ktory sa s pribudajucimi minutami staval monotonny a finale som uz dost odzíval. Jedine co ma obcas vytrhlo z letargie bol Cageov psychopaticky vykon, ktory pôsobil dost otravne. Takze vysledkom je film s velkolepými bojovymi sekvenciami ale strasne nudnou dejovou omackou bez emocii. 4/10. ()

imf 

všetky recenzie používateľa

Nečekaně oduševnělé, příjemně "Wooovské, na ty dvě hodinky se skutečně vydáte do války - sice trochu učesané, zbytečně moc poetické a mírně nerealistické (Cage by sotva kosil nepřátele po desítkách) - nicméně v téhle "filmové realitě" to lítá o několik řádů lépe než ve Wooově nešťastné M:I-2... John se zřejmě konečně dostal ke kompromisu, který se bude stejnou měrou líbit jak východnímu, tak západnímu publiku... Face/Off ale zůstává nepřekonán... ()

Reklama

mm13 

všetky recenzie používateľa

Kombinácia Johna Woo, vo Face Off overeného Nicholasa Cagea, vo vedľajších úlohách väčšinou spoľahlivého Christiana Slatera a príbehu, ktorý sa točí okolo indiánskej šifrovacej spojky mala predsa dopadnúť úplne, ale úplne inak. Katastrofa. Ja som vo svojich očakávaniach bol až kdesi pri mixe filmov Dobrý, zlý a škaredý a Tenkej červenej línie okorenenom rukopisom vlastným iba Johnovi Woo... No, rýchlo som sa prebral, veď on v tesnom objatí Hollywoodu či z vlastnej chyby týmto smerom ani len nevykročil. Zle, zle, zle a ešte raz zle... nechutný zlepenec! ()

Kothy 

všetky recenzie používateľa

Dost působivý válečný film. Akce je vážně skvělá. Zaměřuje se na pacifickou frontu a na Navajské šifraře. Jejich řeč totiž Japonci nebyli schopni rozluštit. To byla pro Američany velká výhoda. Nicolas Cage hraje mariňáka, který má právě jednoho Navajce chránit. Zpočátku si sice moc nerozumí, ale pak najdou společnou řeč. Film se kromě bitev dost zaměřuje i na emoce a na samotnou ztrátu kolegů z fronty atd. To na mě docela zapůsobilo. Akce je tu sice dost, ale trochu tomu ubírá dost přepálený a nereálný konec. I tak je to slušný válečný snímek s dobrý obsazením. "Nejsem indián." ()

FrodoF 

všetky recenzie používateľa

Dávám **** hlavně za námět, protože osudy vojáků z kmene Navajo opravdu dokáží utáhnout celý film, myslel jsem že to budou jen nějací chudáci, kteří nebudou umět anglicky a nevybuduji si k nim žádný vztah, ale já sem si je hodně oblíbil a hodně jsem jim přál a nekonec jsem byl radši že přežil Navajo místo hlavního hrdiny Nicolase Cage. Největším mínusem jsou IMHO zdlouhavé akční scény, které mě opravdu moc nebrali. ()

Galéria (158)

Zaujímavosti (16)

  • Většina filmových postav je oproti skutečné první linii mariňáků přibližně o 10 až 15 let starších. (KucC)
  • Na začiatku scény v Camp Pendleton je možné vidieť americkú vlajku s 50 hviezdami, v roku 1943 ich však bolo na vlajke len 48. Posledné dve boli pridané až v roku 1959. (beso74)
  • Podporná loď na Saipane nesie meno U.S.S. Colorado. U.S.S. je však chybne napísané, keďže ide o akronym a nie skratku, nemajú byť medzi písmenami bodky. Správne má byť USS Colorado. (beso74)

Reklama

Reklama