Reklama

Reklama

Bruno Reidal: Zápisky vraha

  • Francúzsko Bruno Reidal, confession d'un meurtrier (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Cantal, Francie, 1905. Mladý seminarista Bruno Reidal zabije v lese u rodné vesnice dvanáctiletého chlapce a poté se přihlásí úřadům. Ve vězení je několik týdnů vyslýchán komisí tří lékařů, kteří se snaží pochopit jeho vražedné impulsy. Nařídí Brunovi, aby poskládal dohromady střípky z minulosti a sepsal svůj životní příběh. Chtějí tak nahlédnout do mysli vraha a odhalit události nebo anomálie, které mohly vést k nejsadističtějšímu a nejprimitivnějšímu násilí. (Cinemax)

(viac)

Videá (4)

Trailer

Recenzie (10)

petrsv 

všetky recenzie používateľa

Psychologie se začala více rozvíjet někdy v 19. století a cesta k dnešním poznatkům byla dlouhá. Tento film je právě o té cestě, kdy lékaři museli dostat informace z vrahů a úchylů, aby se věda pohnula někam dál. A že to nebylo pro slabé žaludky, je pochopitelné. Někteří diváci účel filmu nepochopili, ale i takové filmy jsou potřeba, aby si někteří nemysleli, že nám ty znalosti spadly z nebe. Natočeno celkem dobře, perfektně zahráno i dětskými herci. ()

patto 

všetky recenzie používateľa

nepochopený a pritom výborne spracovaný film. Je dôležitým náhľadom do mysle vzniku a príčin psychicky chorého človeka. Môžeme sa len dohadovať, aký život by viedol Bruno za iných okolností, vyrastajúc v milovanej rodine so správnymi vplyvmi, sexuálnym usmernenim a porozumením... Stále nedostatočne rozlúsknutej otázky, či sa človek vrahom rodí alebo sa vrahom stáva okolnosťami udalosťami, výchovou atď. Za mňa 70% ()

Reklama

wowylgu313 

všetky recenzie používateľa

Prostě jen další psychopat co někoho zavraždil. Film měl údajně nabídnout rozbor "myšlení dotyčného vraha" a otázkou po otázce dostávat odpovědi.. Proč to celé? Nejsem si jistý zda se k něčemu takovému dostalo. I přes to že je to víceméně povídání tak odpovědi najít je složitější. Bohužel to nebylo ani nijak zajímavě okořeněné. Častěji se ztrácíte a ještě častěji než častěji se nudíte. Rozbor a nějaké konverzace vrahů jsem viděl už tedy v mnohem kvalitnějším zpracování. Zde dávám s nožem na krku 30-35% ... Dal bych klidně i víc kdybych aspoň souhlasil s tou skrytou myšlenkou že vrah je podle tohoto filmu jen ten kdo má dětství na hov** ... S tím nesouhlasím. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Toto boli skutočné myšlienky vraha a mnohým divákom sa nepáči, že ten film nemá extra dej, sú to čisto jeho myšlienky, výpovede, nutkania. Mne sa páčili, idú do jeho duše, hoci to celé bolo asi o tom, že najprv ho nejaký úchyl zneužil a potom začal on vášnivo onanovať. Keď už mu ani toto niekoľkokrát denne nestačilo tak skúsil nejaké násilie a zas masturboval až mu dlane horeli. A nakoniec ho poriadne neuspokojila ani odrezaná hlava, ešte si rýchlo vyhonil a šup ho na políciu, hoci necítil vinu. Psychopat čudák. ()

HorrFi 

všetky recenzie používateľa

Další z ranku filmů o skutečnejch vrazích u kterýho platí moje oblíbený pořekadlo sto lidí sto chutí.. zase vůbec nechápu to zdejší hodnocení.. každej máme právo na svuj názor, ale tohle už podle mě hraničí s demencí, já viděl filmů s touhle tématikou už dost a u tohohle jsem se ani vteřinu nenudil, asi zase někdo čekal hodně vražd, gore a jatka, ale je to právě o tom co vraždě předcházelo doprovázený vrahovým monologem.. ()

Galéria (14)

Zaujímavosti (7)

  • Režisér Le Port o pozadí filmu: „Jeho existenciu som objavil v roku 2011 v knihe "Serial Killers" od Stéphana Bourgoina. Táto kniha a osoba Bruna ma okamžite zaujali tým svojim nezvyčajným časovým a geografickým ukotvením, krutosťou vraždy, ktorá kontrastovala s obrazom, ktorý si o Brunovi každý predstavoval (obraz dobrého študenta, zbožného, ​​plachého chlapca), a tiež dosť nevysvetliteľným paradoxom, a to, že vrah zrejme nemal výčitky svedomia, no napriek tomu sa úradom vzdal.“ (Arsenal83)
  • Le Portovi trvalo 8 mesiacov, kým našiel troch hercov, ktorí by stvárnili Bruna v rôznych časových rovinách. K hlavnému, Dimitriovi Dorésovi sa vyjadril: „Je presne taký vysoký a má rovnakú váhu ako skutočný Bruno Reidal, jeho vysoký hlas bol presne taký, aký som si predstavoval, a páčil sa mi fakt, že nikdy nehral vo filme." (Arsenal83)
  • Vrahovo pravé jméno ve skutečnosti znělo Jean-Marie Bladier. (HorrFi)

Reklama

Reklama