Reklama

Reklama

Muž proti mužovi

  • Česko Muž proti muži (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Jako dítě se stal Bill svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává najít vrahy chce uskutečnit svou pomstu, na kterou se po celý život připravoval. V průběhu pátrání po nich mu cestu zkříží Ryan, bývalý trestanec, jemuž dluží peníze právě ti, po kterých jde Bill. Na další cestu se tedy vydávají společně... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (79)

YURAyura 

všetky recenzie používateľa

9/10 Kdyz dobry western, tak jedine od nemce - May ;]] nebo italu... ;]] Olysaly deda Lee je dobry jako dycky a me udelal film strasnou radost, ze se zuby nechty vyhybal klise - ehm, az na ten rodinny zacatek a finale v mexickem pueblu (to snad pouzili i v jednom z Djangu - v bastardovi tusim ;]]) a kdyz jsem chvili premysel, kam bych sam film vedl, aby to nebyla takova ta tuctova blbost, tak to tvurci o 5 minut dale udelali presne podle meho planu. Ja jsem byl s delkou, invenci a poctem mrtych/vystrelenych kulek natolik spokojen a nejspis za pomoci pisecne boure v zaverecne prestrelce mi pisek zatemnil zrak, ze dam temer absolutni hodnoceni... ()

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Velmi nerad udelujem rovnake hodnotenie tuna ako isty Karel Chrocht, teda Karlos80. Lee Van Cleef western urcite podrzal, hodne mal do seba pribeh o pomste, ale zeby to bol az taky kvalitny western, sa mi nejak nezda. V 60. rokoch sa tocili desiatky a 100 -ky westernov rocne, najotrepanejsim klise bola kradez koni. Fakt westernova inflacia. Okrem Cleefa bol slusny aj Jano Filip Zakon a Dzuzeppe Kastellano /Dostihová horecka, Milano calibro 9/. ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Zopár skladieb, ktoré Morricone zložil pre tento film mám už roky napočúvané z jeho menej dostupnej westernovej výberovky. Morricone to s westernami vedel a jeho hudba i tu výrazne pomáha celkovému dobrému dojmu. Film je o pomste , neprináša nič nového ani prevratného, ale poteší solídny výkon "Krásnoočka" - Lee Van Cleefa, pekné exteriéry a mnoho na castingu šikovne vybratých "ksichtov", ktoré vedel dokonale obsadzovať hlavne do menších rolí S. Leone. Tento western sa na jeho tvorbu chce strašne podobať a aj sa mu to celkom darí, ale Leone bol len jeden. Aby to bol výborný western, muselo by sa zopár vecí zmeniť, no najviac prekáža postava Billa. Slabšie štyri hviezdy, hlavne kvôli hudbe. Inak skôr priemer. 70%. ()

JohnMiller 

všetky recenzie používateľa

Pomsta je pokrm, ktorý sa najlepšie podáva za studena, ale ty ho máš, chlapče, tak horúci, že by ti mohlo prísť zle. Taliansky Spaghetti western z hudbou Ennia Morriconeho, kde si zahral hlavnú úlohu Lee Van Cleef, nikdy nemôže byť zlý, a veru ani tento nieje. Ako už býva pri týchto chuťovkách zvykom, aj odtiaľto si Quentin Tarantino vypožičal jednu parádnu skladbu. A to konkrétne do prvej časti Kill Bill. Je zahraná v tom momente, kedy sa prvý krát stretáva Uma Thurman a Lucy Liu aka. Oren Ishi, v dome modrých listov. Tá skladba sa tam nesmierne hodí a je skvelo načasovaná. Ten "zlodej" presne vedel čo je dobré a kde sa čo hodí, a vie to doteraz. Príbeh Death rides a horse nieje ničím výnimočný ani originálny. Ide čisto iba o vykonanie chladnej pomsty od dvoch generačne odlišných hrdinov. Prvý, mladší, sa ide pomstiť bande darebákov, zato, že mu ako dieťaťu, banda darebákov pozabíjala celú rodinu. Druhého staršieho zase táto banda Mexických miešancov, zradila, čo ho stálo 15 rokov väzenia a stal sa chudobnejším o pár tisíc dolárov. Týchto dvoch akosi osud spojí do kopy, hoci sa priveľmi nemusia a často si robia navzájom zle, ale pri kľúčových momentoch a skvelích prestrelkách držia spolu ako otec a syn. Je pravda, že scenár nepostráda nejakú originalitu, je to skoro celé pozliepané z mdlých a zaužívaných westernových postupov, ktoré sú, a boli aj v čase vzniku tohoto kúsku, už dávno známe a zaužívané. Ale takto komplexne to dokopy dáva super formu. A poctivú filmárčinu, hoci troška okopírovanú od Sergia Leoneho, sa tomuto nedá oprieť, takisto ani to, že hlavná postava dosť okato kopírovala Clinta Eastwooda a nemyslím si, že to by filmu nejako pomohlo, skôr naopak. Bavilo ma to a je to rozhodne jeden z tých lepších kúskov, ktoré sa na takéto vyprahnuté leto, aké je teraz rozhodne hodí. Nádherné vyprahnuté exteriéri, drsný darebáci, skvelá epická hudba, dobre zahrané nemilosrdné charaktery, nekonečná nenávisť poháňajúca príbeh dopredu..... Viac si od westernu fakt neprajem. ()

Chrustyn 

všetky recenzie používateľa

V době kdy Sergio Leone dával do kupy svůj westernový majstrštyk a slavil úspěchy s "dollarovou trilogií" vznikl western, který mistrovi westernu vzdává hold a zároveň ho drze kopíruje. Nechybí dlouhé záběry na zpocené tváře, přestřelky ani Morriconeho hudba ale chybí tomu Leone. V tomto případě spíše doporučuji remake s Brosnanem a Neesonem, který na to jde jinak ale o mnoho lépe. ()

Galéria (21)

Zaujímavosti (3)

Reklama

Reklama