Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V malom mestečku Rockwell Maine si Annie Hughesová robí starosti, ako finančne zabezpečiť seba a svojho deväťročného syna Hogartha. Pracuje v miestnej jedálni a ako slobodná matka má aj plné ruky práce s Hogarthovými fantáziami o mutantných mimozemšťanoch a votrelcoch. Jedného dňa príde miestny rybár do jedálne a jej zákazníkom rozpovie príbeh o obrovskom kovovom mužovi, ktorý spadol do mora. Malého Hogartha zaujme jeho rozprávanie a vydá sa hľadať obrovského robota. To, čo nachádza, je 50 stôp vysoký obor, plný detskej zvedavosti a nenásytného apetítu pochutiť si na kove... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (377)

Freemind 

všetky recenzie používateľa

Trestuhodně podceňované dílko. Iron Giant začíná jako klasický sentimentální příběh pro drobotinu, ale již záhy se promění spíše na film pro odrostlejší, nebo přímo dospělé děti. Vlídný obr, krásně propracované postavy, citlivý, ale jemně rebelský humor ... Ten, kdo na závěr neměl v krku knedlík, by se měl jít vyšetřit. Doufám, že Brad Bird je zdravý jako řípa a my se můžeme těšit na desítky dalších stejně krásných příběhu, jako je tento. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Asi som sa dostal k tomuto kultovému animáku s krížikom po funuse, očakávania však stále boli veľmi vysoké. Ide síce o skvelú celorodinnú zábavu, avšak nechala ma prekvapivo celkom chladným. Kritika tupého amerického militarizmu potešila, variácia na E.T. taktiež, ako aj vizuálne stvárnenie mimozemšťana - robota. Animácia však už značne zostarla, ide ale o subjektívny vkus, pre retro maniakov a milovníkov deväťdesiatok naopak môže znamenať The Iron Giant jeden z posledných "poctivých" animákov. Plagát Forbidden Planet na stene u chlapca v izbe bola už čistá povinnosť. ()

Reklama

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Klasika, na ktorej som vyrastal... Príbeh jedného chlapca a jedného opusteného gigantického robota, ktorý si získal mnoho fanúšikov a som skalopevne presvedčený, že nikdy nezostarne a stále bude patriť medzi najobľúbenejšie animované rozprávky. ako sa vraví, stará láska nehrdzavie... Pre tých, čo nevedia, jedná sa o famózny celovečerný debut režiséra Brada Birda (na Amazing Stories spolupracoval so Zemeckisom), na ktorý sa jednoducho nedá zabudnúť... Ako píše Tsunami_X, je to jednoducho masterpiece. A vždy ma emocionálne roztrhá. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Teraz uz chapem, preco tento animak mnohi uzivatelia v komentaroch porovnavali s E.T. mimozemstanom. Namet je skutocne podobny, su tam vesele, smutne i napinave situacie, ktore k tymto animovanym filmom vzdy patria a preto je tento pribeh opät tak nadherny, ako uz spominany Spielbergov film. Mozno len hudba Michaela Kamena uz nie je tak krasna ako hudba Johna Williamsa v E.T., ale aj Michael Kamen sa snazil a dodal filmu krasny smrnc. Brad Bird ako reziser sice nema bohatu filmografiu, ale vdaka filmom ako RATATOUILLE (2007) alebo UZASNAKOVI (2004) nikdy na jeho meno nezabudnem a preto ma o to viac prekvapuje, ze na rok 2011 ma rezirovat stvrtu cast MISSION: IMPOSSIBLE samozrejme s Tomom Cruisom... 05.07.2010 ________ Eli Marienthal - (Hogarth Hughes) +++ Jennifer Aniston - (Annie Hughes) +++ Vin Diesel - (Železný obor) +++ Christopher McDonald - (Kent Mansley) +++ Harry Connick Jr. - (Dean McCoppin) +++ John Mahoney - (Generál Rogard) +++ M. Emmet Walsh - (Earl Stutz) +++ Hudba: Michael Kamen +++ ()

luka4615 

všetky recenzie používateľa

Nádherný animovaný počin, který ve Vás bez nějakých větších problému probudí Vaše dětské já, takže si snímek užijete ještě intenzivněji. The Iron Giant má sice "jednodušší" premisu, nicméně tento fakt je bohatě vyvážen krásnou ruční animací a vtahujícím přesahem o přátelství. Režisér Brad Bird tedy stvořil výbornou pohádku, která ani po těch letech neztrácí nic na své hravosti a velkém poselství lidstvu. A to je moc dobře. Výborná práce! (iTunes) „It's bad to kill. Guns kill. And you don't have to be a gun. You are what you choose to be. You choose. Choose.“ ()

Galéria (38)

Zaujímavosti (26)

  • Vlak, jenž narazí do robota, je poháněn lokomotivou Alco 4-6-4 Streamlined Hudson. (D3VIL)
  • Když Hogarth poprvé ukazuje Robotovi komiksy se Supermanem, v pozadí můžeme slyšet úvodní píseň k Supermanovi z roku 1941. (D3VIL)
  • Když se Robot podívá přes kopec v Rockwellu, napravo od Měsíce můžeme zahlédnout pohybující se hvězdu. Jedná se o družici Sputnik. (D3VIL)

Súvisiace novinky

Zemřel herec M. Emmet Walsh

Zemřel herec M. Emmet Walsh

21.03.2024

Ve věku osmaosmdesáti let zemřel v americkém Vermontu herecký veterán M. Emmet Walsh. Výrazný představitel zejména vedlejších rolí ve filmech jako Blade Runner, Zbytečná krutost a Potíže s Arizonou… (viac)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (viac)

Co chystá režisér Úžasňákových?

Co chystá režisér Úžasňákových?

22.06.2018

Režisér Brad Bird se proslavil zejména svými animovanými filmy Železný obr nebo Úžasňákovi, má na kontě ale třeba i čtvrtou Mission: Impossible – Ghost Protocol či dnes již zapomenutý Tomorrowland.… (viac)

Reklama

Reklama