Reklama

Reklama

Delá z Navarone

  • Česko Děla z Navarone (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Kultový vojnový film s Gregory Peckom, Anthony Quinnom a Davidom Nivenom. Sú to muži na pohľadanie. Sú to muži činu. Ako členovia spojeneckého diverzného komanda sú spolu s ostatnými vyslaní na nebezpečnú misiu, ktorá má za cieľ zničenie veľkých poľných diel nemeckej armády. Tie sú sústredené na ostrove Navarone a sú pripravené ohrozovať životy 2000 britských vojakov uväznených v obkľúčení nacistických vojsk.... Film vo svojom čase zaznamenal fenomenálny úspech, ktorý okrem iného znamenal aj sedem Oscarových nominácii... (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (115)

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Tak teď nevím, jestli má o válce více zkreslené představy Hurvínek, nebo režisér J. Lee Thompson.. Hrdinný Peck leze po deštěm bičované (horizontální) skále jak Gabe Walker s přísavkami na rukou, Stuky shazují místo bomb silvestrovské petardy a nacistická armáda je vykreslena jako docela naivní spolek amatérských vojáčků. Zaplaťpanbůh za suchý britský humor Davida Nivena, jehož uvidíte poprvé a naposledy na filmovém plátně s cigaretou v ústech. Než se na ve střižně zanedbaný epos o sabotérských titánech podívat znova, to raději precizně vypucovat oba navaronské kanóny dětským zubním kartáčkem.. ()

Apophis 

všetky recenzie používateľa

Tak tohle je opravdu velká pecka! Je vidět, že současní scénáristi by se mohli učit od velikánů starší doby. Tento film jistě překvapí svou věrohodností a podle mého naprosto dokonalým pohledem do života jednotek Commandos. Herecky je film rovněž bezkonkurenční - Gregory Peck, David Niven, Anthony Quinn, nejsem je schopen seřadit, všichni hrají výtečně. Snad jen jednu drobnou chybku film má, a to tu, že současnému divákovi mohou některé scény připadat trochu zdlouhavé, ale prokristapána, podívejte se na rok výroby!! Myslím, že tento film i přes tu svou chybku ROZHODNĚ na 5* má. ()

Reklama

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Staré a dobré, bohužel tam bylo až příliš mnoho náhod a štěstí a hromada zbytečného filozofování a patetických keců. Ty, kdyby se vystřihly, mohlo by to být nejen mnohem kratší (2,5 hodiny je zbytečně moc), ale i mnohem rozumnější a s větším spádem. ~~~ Jinak takový standardní válečný film, jakých se v té době netočilo málo. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Prijemny prekvapeni, na skoro padesat let starej valecnej film je natocenej prekvapive svizne a zabavne. Coz sice neznamena, ze by to byla nejaka super pecka a nemoh by se klidne o hodinku zkratit, ale i pres prestrelenou delku me film nijak nenudil. Akce tu je sice minimum, ale tak nak to nevadi a ta co tu je, je natocena celkem dobre, i kdyz triky uz jsou hodne zastaraly. Pribeh je sice misty lehce roztahanej a od zacatku do konce predvidatelnej, ale to taky moc nevadi. No a jsou tu fajn herci, v cele s perfektnim Peckem a Quinnem. Niven na me ze zacatku pusobil spis jak nejaka komicka postavicka, ale pak se to nastesti zlepsilo. Takze celkove sice ne prilis akcni a spise komornejsi valecnej film, ale zrucne natocenej a zabavnej. ()

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Druhú svetovú som v poslednom čase videl asi zo všetkých strán a pohľadov. Tento film mi ako jediný dal pohľad grécky, a tak trochu to ani nebol vojnový film, ale skôr námornícko-dobrodružný. Hrdinovia si Nemcov rozobrali na súčiastky v akejkoľvek situácii, aj zúfalo beznádejnej. Aj tých priveľa minút sa nejako dalo zvládnuť, ale nič mimoriadne sa nekonalo. ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (28)

  • William Holden si za roli Malloryho řekl o 750 tisíc dolarů + 10% z příjmů. Byl odmítnut a roli obsadil Gregory Peck. (džanik)
  • Gregory Peck často říkal, že byl zklamán tím, kolika divákům uniklo, jak protiválečný se film snažil být. (džanik)
  • Původním režisérem byl Alexander Mackendrick, ale byl nakonec Carlem Foremanem propuštěn kvůli "rozdílům v tvůrčím přístupu". (džanik)

Súvisiace novinky

Navštivte Noc v Hollywoodu

Navštivte Noc v Hollywoodu

02.09.2008

A nemusíte daleko. Stačí v sobotu 6. září ve 20 hodin zavítat do Dvořákovy síně pražského Rudolfina. Tam se totiž koná slavnostní koncert filmové hudby A Night in Hollywood. Pod moderátorským vedením… (viac)

Reklama

Reklama