Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dávid proti Goliášovi – asi tak by sa dal opísať boj, ktorý povedie kapitán Miky Miko (Alexander Bárta), samotársky policajný operatívec. Prostredie Mika vyformovalo tak, aby nikomu neveril. Ale keď mu je pridelený systému “neposlušný” partner Igor Molnár (Juraj Loj), zistí, že sú si v mnohom podobní. Sú súčasťou mechanizmu, ktorý chcú zmeniť, pretože ich viac nebaví chytať zločincov, ktorí budú na druhý deň prepustení – aj s usvedčujúcimi dôkazmi. Reakcia ohrozeného systému však na seba nenechá dlho čakať a spustí sa sled udalostí, ktorý sa na polceste končí tragédiou. Ako to bude na ďalšej ceste, to uvidia diváci až na veľkom plátne. Hovorí sa ale, že pomsta je najlepšia motivácia, hoci niekedy prehra môže znamenať istú smrť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 1

Recenzie (99)

MrPierc 

všetky recenzie používateľa

Alexander Bárta, jako Miki, je tahounem během celého filmu. Archetyp věčně ožralého ale férového policajta, který nejde na ruku SK mafii. Chlapské rozhovory, uvěřitelná akce, prolezlost úplatky, umolousané devadesátky, pěkná hudba a krásná Anežka Petrová. Příjemné překvapení ze Slovenska v rámci gangsterských filmů. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Alexander Bárta jako mírně prohnilý policajt z devadesátkových Košic, líbilo se mi, že si to nehraje na dokument, na pravdu, na něco na zamyšlenou, ale přímočarou žánrovku, která i při délce 151minut odsýpala parádně. Fajn obsazení, muzika, akce. Můj celoživotní zážitek, protože jsem byl sám v kině. ()

Reklama

Hennesy 

všetky recenzie používateľa

Košický národný film! Štvrtá hviezda za východniarske reálie, srdce, dialógy, bazmeky, chujov a geňa, bez ktorých by to bolo o polovicu nudnejšie. Prekvapujúco fungujúci a v dobrom slova zmysle zábavný film, ktorého najväčšia sila spočíva v sledovaní slovenských hercov v konečne zaujímavých rolách. Neviem ako, ale podarilo sa im presne vystihnúť atmosféru a dementnosť 90.rokov spolu s gadžovinou miestnych orgánov. Už dávno sa mi nestalo aby som si pri konci slovenského filmu chcel hneď dať pokračovanie. Toto by si mal Milan Kolcun sfleku dať do svojej prehliadky po Košiciach a s turistami otáčať "malé" vodky u Patkaňa bazmek! ()

gumolit 

všetky recenzie používateľa

Film v podstate bez nejakého súvislého deja. Hodinu vôbec netuším čo sa deje a okrem nejakých nadávok a policajta gangstra ktorý tlačí chleby s reznami do hlavy a nechá miznúť ľudí ako prd vo vetre má nazaujalo nič. Bárta je hrozný, Loj ešte viac našťastie nie je tam dlho a Rytmus škoda slov. Možno by to šlo, ale absolútne tie postavy sú  nedôveryhodne a scenár slabý.Po minuloročnom Invalidovi som dal našej tvorbe šancu no keďže dobrých hercov u nás spočítam na jednej ruke moc sa toho vykúzliť nedá. ()

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Podaktorí užívatelia, by mali prestať fetovať. Že sa niekomu páči film, no šak dobre, veď proti chuti žiadny dišputát. Ale písať o uveriteľnej prezentácii reality v tamtej dobe pri jednom z najväčších fabulátorov, ktorý píše scenáre (knihy) na zákazku, ako v prípade "Svine" pred voľbami, tak to už je fakt na veľmi silné pirule. Arpád Soltész je ten posledný, ktorého možno vnímať ako objektívneho spisovateľa. Čo sa filmu ako takého týka, je rozhodne menej záživný, ako tá "Sviňa", no stále má po režijnej stránke dostatočnú kvalitu, aby nesklamal. Pre diváka to bude tématicky pútavé, i keď miestami sa vzhľadom na prejebanú stopáž, nevyhne nudným pasážam. Popisujú sa však udalosti v časoch, kedy bol "Krstný otec" a "premiér SR", jedna a tá istá osoba. Liberáli budú nadšení, ostatní snáď budú používať rozum a zostanú kritickí, lebo keď novinár píše scenár, je to vždy z pohľadu samotnej story, minimálne "fifty - fifty". ()

Galéria (41)

Zaujímavosti (10)

  • Speciální požadavky měl z herců Juraj Loj (Moly), a to na catering v důsledku intolerancí. (Cinemart)
  • Natáčení akčních scén se zúčastnilo 8 kaskadérů. Průměrně byli na place přibližně 3 kaskadéři. (Cinemart)

Reklama

Reklama