Reklama

Reklama

Happy Gilmore (Adam Sandler) je horkokrvný typ, ktorému sa nesplnil jeho veľký sen - stať sa uznávaným hokejistom. Postupom času ale objaví svoj veľký dar, na golfovom ihrisku je totiž schopný neuveriteľných odpalov. Preto sa rozhodne zvíťaziť v golfovom turnaji PGA, aby za peniaze z hlavnej výhry zachránil dom svojej milovanej babičky, ktorej hrozí exekúcia. Lenže prezývka Happy mu "šťastie" stále nenosí. Hlavný problém totiž spočíva v jeho horkokrvnej povahe, kvôli ktorej na ihrisku často stráca hlavu. V tom sa mu ale rozhodne pomôcť bývalý golfový profesionál Chubbs a súcitná publicistka Virginia, ktorí ho dokážu upokojiť a vyšperkovať jeho golfové umenie. (TV Markíza)

(viac)

Recenzie (215)

deryck 

všetky recenzie používateľa

Tento kúsok od Sandlera som mal možnosť vidieť prvýkrat pred 5 rokmi, kedy som sa na ňom celkom bavil. Je zaujimavé, ako sa chuť cloveka meni, ale zas veľmi by som tejto komedii neubližil ani teraz. Je to Sandlerovka, a teda nečakajte žiadne úžasne zápletky ani nič podobné. Záver je predvídateľný ako sa patrí, humor je priemerný, no sem-tam pobaví ("ty si dáváš sračky jako moučník?"). Jediné, čo som si ešte pamätal z čias, keď som mal 17, bolo to dvojmetrové hebedo Richard Kiel ako pan Larson, s úžasnou scénkou ("a ty počítej s tim, že na tebe počkám na parkovišti"). No, darmo, mám teraz 22, a stále sa na tom rehocem, aj vďaka parádnemu dabingu. Bude to zrejme nostalgia. Čo sa dá robiť, na večer strávený nerozmýšľaním nad dejom a primitívnou srandou je to obstojný film, inak sa to v žánri komédie svojim dnešným premakaným (síce tiež by sa dalo polemizovať, keď uvážime, že za úspešné paródiu/komédiu sa už pokladá Scary Movie) kolegom nevyrovná ani zďaleka. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Prvnich 40 minut je neskutecnej hyper masakr. Sandler jako naprosto buranskej vztekloun a rvac, kterej kazdyho serve nebo rovnou sereze, jedna komedialni situace za druhou a cameo Stillera tentokrat v zaporny roli. Proste rozjezd je naprosto hyper gigantickej a tech 40 minut sem se snad smal v kuse. Pak precejen dojde na klasickej vyvoj deje, naky to klise, Sandler se sklidni a spolu s tim ubyde zabavnost, ale neznamena to, ze by film pak prestal bejt vtipnej, porad je cemu se zasmat, navic ty odpaly jsou pekne natoceny. Neni to cistejch 5*, ale dam je, protoze jsem se fakt skvele bavil. ()

Reklama

mr.kliky 

všetky recenzie používateľa

babička v masce genea simmonse z kiss mě bere dodneška.. oblíbená pakárna už od doby, kdy jsem byl ještě malej jantar a zkrátka - buranskej agresor sandler, slizák mcdonald a pečovatel stiller jsou fakt bezva postavičky..a "mimochodem, moje přítelkyně je mrtvá, spadla z útesu a zabila se", je nejlepší balící hláška všech dob. ()

Thomick 

všetky recenzie používateľa

Už dlouho jsem při komedii nebrečel smíchy. Holt když se Sandlerovi nechaj volné ruce, nesvážete ho kravinálními výmysly, dáte mu prostor se vyblbnout a jinak vsadíte na vybraný a zároveň bláznivý humor, trošku přislazený špetkou té lásky, nemůže z toho být nic než komediální BOMBA! Potom by dokonce nebylo od věci nabourat jím mou léta uzavřenou TOP 3 komiků. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

A ďalšia z "milióna" komédií, v ktorej hrá "hviezda" komédií 90.rokov 20.storčia Adam Sandler (a tiež Ben Stiller). Áno, je to hlúpe - agresívny hráč hokeja sa náhodou pripletie ku golfu a vyhrá celý šampionát, pričom nikdy predtým nedržal golfovú palicu. Ale je to proste komédia. Nečakajte žiadny napínavý Tin Cup s Kostnerom. Tu sa to vyložene zameriava na zábavu a nie samotný turnaj. Stupídne je aj to v akom oblečení Sandler ten golf hrá. V tričku a rozopnutej košeli sa asi dobre nehrá. Pochválim krátku, asi 10 sekundovú scénu so sexi Julie Bowen na kurte na posteli v pančuškách a spodnom prádle. Účasť už zosnulého padúcha z Bonda Richarda Kiela tiež potešila. Film na nudnú nedeľu ako stvorený. ()

Galéria (15)

Zaujímavosti (16)

  • Film je prvním vítězem ceny MTV Movie Award pro nejlepší bitku. (KucC)
  • Ve scéně, kdy si při rozhovoru s Happym (Adam Sandler) objedná McGavin (Christopher McDonald) Martiny, dává si do skleničky napíchlé 2 olivy. V dalším záběru je však ve skleničce oliva jen 1. (Ruuzha)
  • Ve filmu se objevuje Joe Sakic, legendární hráč klubu NHL Colorado Avalanche. (KucC)

Súvisiace novinky

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (viac)

Reklama

Reklama