Reklama

Reklama

Mačka na rozpálenej plechovej streche

  • Česko Kočka na rozpálené plechové střeše (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Brick a Meggie majú v manželstve vážne problémy. Zatiaľ čo Brick sa utápa sám v sebe , Meggie hľadá z tejto situácie východisko. Strhujúce výkony Paula Newmana, Elizabeth Taylor a Burla Ivesa urobili z tejto adaptácie príbehu Tennessee Williamsa jeden z najúspešnejších filmov v histórii Hollywoodu. (oficiálny text distribútora)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (303)

novoten 

všetky recenzie používateľa

Marně pátrám v paměti, kdy jsem naposledy viděl tak funkční a přitom dokonale nenásilnou moralitu. A přitom když jsem se zadíval do rozvíjejícího se příběhu zdánlivě marnivé Taylorové a z neznámých důvodů zapšklého Newmana, rozhodně bych nečekal závěrečný citový apel na diváka ve smylu "Je důležité si umět v rodině věřit a mít se upřímně rád." V tomhle filmu je totiž překvapivě hodně věcí nepředvídatelných a přestože se vlastně jedná jen o dlouhý dialog s měnícími se aktéry a střídavou pozorností pro hlavní postavy, neměl jsem šanci odtrhnout oči od dění na obrazovce. Díky Ivesově charizmatu a Newmanově opileckému žáru v očích tahle geniálně vygradovaná zápletka získala body na všech frontách. ()

Madsbender 

všetky recenzie používateľa

Skvelá, silná a často aj temná južanská dráma ktorá necháva vyplávať na povrch to najlepšie aj najhoršie ako v postavách filmu, tak aj nás samotných. Úžasná a silná herecká zostava v čele s famóznou krásnou Elizabeth Taylor, skvelým sympaťákom Paulom Newmanom a "Veľkým šéfom" Burlom Ivesom. Tak dobrý filmový zážitok sa bežnému divákovi naskytne len pár krát za život. ()

Reklama

nascendi 

všetky recenzie používateľa

Po dlhšej dobe opätovne skvelý divácky zážitok. Videl som veľký film, pre ktorý vytvorila vhodné predpoklady skvelá divadelná predloha Tennessee Williamsa. Ústredná herecká trojka podala priam božské výkony. Chvíľami mi to síce pripadalo exaltované, ale to je záležitosť divadelnej predlohy. Pozrel som sa aj na profil Madelaine Sherwoodovej, či nehrala v Planéte opíc (maskéri by nemali prácu). Ešte si musím zostaviť rebríček filmov podľa Williamsových hier, ale už vopred viem, že som ani jednému nedal priemerné hodnotenie. ()

Isherwood 

všetky recenzie používateľa

Sic mi smršť Williamsových dialogů nebyla neznámá už od prvního setkání na divadelních prknech, pevná režie a strhující herci mi dokázali rozklepat kolena i tak. Povýšit více než sto minut rodinného dialogu v jednom domě na plnohodnotnou filmovou fresku chce pořádný kus génia v hlavě. Richard Brooks ho měl. ()

eLeR 

všetky recenzie používateľa

Keď sa u Pollittovcov kričalo, tak sa kričalo a prekrikovalo poriadne a ja som z toho všetkého mala nervy nadranc, možno ešte viac ako big dedy. A tá pani v tých infantilných ružových šatičkách ma vytáčala do nepríčetnosti. Keď sa rodina ukľudnila, tie dialógy boli fantastické. To sa netýka pani v ružovom, tá tam nepovedala jedinú kľudnú vetu. Začiatok bol trochu pomalší, ale v 50 minúte sa to zlomilo a už sa to len rútilo do úžasného záveru. Napísané a natočené to bolo výborne, Elizabeth, Paul a Burl hrali skvelo ... a Paul? ... ach jáj, ten bol v tomto filme dokonalý. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (17)

  • Autor předlohy Tennessee Williams považoval film za natolik zcenzurovaný oproti předloze, že řekl divákům čekajícím ve frontě na film: „Film vrací kinematografii o padesát let zpátky. Jděte radši domů.“ (gjjm)
  • Díky stávce hollywoodských hudebníků film postrádá vlastní soundtrack. Byla proto použita hudba z archivu studia MGM. (HellFire)
  • Natáčelo se od 6. března do 19. května 1958 v New Yorku a Kalifornii. (BMW12)

Reklama

Reklama