Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vedecko-fantastický film o snových dobrodružstvách troch školákov zo základnej školy v Atómovej Lehote - Paťa, Jána a Borisa. Keď neďaleko ich rodnej obce v skalách objavia ukrytú mimozemskú kozmickú loď, s jej pomocou odletia na neznámu planétu, ktorú zničila ekologická katastrofa. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (41)

sidzej 

všetky recenzie používateľa

Tesil som sa na hrave dobrodruzne rodinne sci-fi a dostal som temne depresivne psycho s velmi zvlastnou atmosferou a divnymi dialogmi. Vidiet to v detstve asi by som tyzden nespal. A tak sa pytam pre koho je tento film vlastne urceny? Deti by to urcite nerozdychali a dospelych amaterske spracovanie a priehladna eko agitka velmi neoslovi. Kazdopadne ocenujem snahu natocit na Slovensku nieco v tomto zanri. Ale bez poriadneho pribehu, obsadenia, hudby, vypravy a rozpoctu to skratka nejde. ()

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Na moje prekvapenie príjemné slovenské sci-fi, ktorému škodia dve veci: 1) primárne určenie deťom so všetkým, čo k tomu patrí (detský herci, naivita, moralizácia ...) 2) katastrofálne a k smrti zúfalé dialógy, navyše podané strašnými hercami. Avšak masky a výprava sú dostatočne dobré na to, aby tento slovenský film zaujal. ()

Reklama

JFL 

všetky recenzie používateľa

Třetí šarkan si zaslouží body za snahu o (česko)slovenskou variaci na dobový (převážně) americký trend fantaskních dobrodružek pro děti s prvky sci-fi a hororů, typu "The Goonies". Bohužel ale film vůbec nedrží pohromadě a spíš představuje vratký soubor nahodilých sekvencí, které jedna přebíjí druhou, než že by na sebe vyloženě navazovaly v koherentním vyprávění. V jednotlivostech, jako jsou zpočátku jakýkoli kontext postrádající bizarně znkelidňující sekvence z cizí planety, nicméně působivé. ()

Flego 

všetky recenzie používateľa

Filmovaný fantastický príbeh troch chlapcov podľa dvoch románov Jozefa Žarnaya "Tajomstvo Dračej steny" a "Prekliata planéta". Keď som v detstve čítal obe knižky pripadalo mi to nesmierne zaujímavé a netradičné, už aj vzhľadom k tomu, že to bol náš spisovateľ, ktorý niečo podobné napísal. Film však odhalil nedostatky knižiek, scenáristické dialógy sú dosť plytké a primitívne, kdežto masky na slušnej úrovni, čo som príjemne prekvapený. ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Keby som to videl ako iskricka za tvrdeho sociku......keby to nevyzeralo ako americke B-cka z 50. rokov (samozrejme bez ich uzasnej poetiky).....keby dialogy tak netahali za usi......keby, keby, keby...... Uz to proste nefunguje. Skor kuriozita nez nejaka podstatna zalezitost. Ale ma to svoje svetle chvilky 5/10 ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (11)

  • Režisér vedel, že počítačovými trikmi by sa v konkurencii s americkými štúdiami nepresadil, preto sa rozhodol posilniť výtvarnú stránku. Na nej spolupracoval aj so známymi výtvarníkmi a sklármi. (Raccoon.city)
  • Napriek tomu, že sa detskí herci vo filme osvedčili, Patrik Šíma (Paťo) a Boris Trsťan (Boris) sa na filmovom plátne už nikdy neobjavili. Ján Krížik (Jano) si o sedem rokov ešte strihol roličku v televíznej snímke Adam a Anna (1992). (Raccoon.city)
  • Filmový štáb natáčal v troch krajinách, na Slovensku v meste Žilina, na Manínskej a Kostoleckej úžine, Krompachoch, Jelšave, Lubeníku, jaskyni Čertova pec a na Kolibe. V českých exteriéroch Chabařovice, Klíny, Radovesická výsypka a v maďarských lokalitách Gánt a na pohorí Meleges. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama