Reklama

Reklama

Traja dobrodruhovia sa vyberú do guatemalskej džungle, aby tam hľadali stratené mesto Aztékov a v jeho strede chrám plný zlata. V arizonskom bare sa stretnú dobrodruhovia Max Donigan a Leo Porter s atraktívnou Patriciou Goodwinovou. Tá ich prehovorí, aby jej pomohli pri hľadaní legendárneho pokladu Inkov. Podarená trojica to však nebude mať ľahké. Cestu za pokladom jej skomplikujú partizáni, banditi a ešte aj vojaci. A všetci chcú ich misiu prekaziť! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (44)

Wacoslav1 

všetky recenzie používateľa

Spolupráce mého oblíbeného režiséra Thompsona s Chuckem Norrisem v područí Cannonu prostě nemohla dopadnout špatně. Tím spíš když je tam ještě navrch Gossett Junior a Landham jako záporák a taky to věru špatně nedopadlo. Samozřejmě, že v béčkových mantinelech, ale já se u týhle nevím už kolikátý verze Indyho bavil a i když můj krajíc zůstal opět suchý, tak jsem se potěšil aspoň navýšením původního hodnocení. Navíc Chuck v převlečení za kněze to nemá chybu. To prostě nelze nemilovat.75% ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Chuck Norris výborne ovládal orientálne, bojové umenia (sedem rokov po sebe bol majster sveta v karate, 1968 – 1974). Bol to úspešný, vytrénovaný športovec, ale ako herec nikdy nevynikal. V osemdesiatých rokoch minulého storočia si však zahral v zopár béčkových, akčných filmoch, ktoré neboli úplne špatné. Jedným z nich je aj titul "Firewalker". Nebezpečná výprava dvoch dobrodruhov a atraktívnej krásky za zlatým pokladom do juhoamerického, dažďového pralesa sa s trochou nostalgie a tolerantnosti voči povrchnosti deja a hereckých výkonov dá pozerať. ** ()

Reklama

Danoboss 

všetky recenzie používateľa

Neviem ako ostatní, ale ja mám Chucka Norrisa zafixovaného ako Walkera z rovnomenného seriálu. V tom seriáli je to nie len najlepší bitkár, ale zároveň najlepší strelec a jeho mužná kozia brada láka zástupy rebublikánskych krásiek, ktoré sú rádovo o 40 rokov mladšie ako on a preto mi Firewalker vôbec nesadol. Nie len, že Chuck je tu tak trocha idiot, takisto niekedy nemá pravdu, sú ľudia čo s ním dokážu vyhrať na argumenty, nevie strieľať a ani toho debilného indiána nevie dostať bez pomoci. Ak chcete vidieť pravého Norrisa vo filme, tak skúste Prezidentovho muža, Osamelého vlka Mcquada, Delfa Force či Nezvestení v akcii III, ale rozhodne nie Firewalkera. ()

Han22 

všetky recenzie používateľa

Chuck Norris opět v jiné podobě. I tohle u mě kdysi profrčelo na VHS aniž bych si z toho něco pamatoval a moc se nedivím. J. Lee Thompson se snaží o něco jako Indiana Jones, Honba za diamantem nebo Krokodýl Dundee. Je tu džungle, zvířátka, vojáci, indiáni, pár hrobek a samozřejmě poklad. Hodně se kecá, chlastá a hrdinové hážou hlášky, Chuck Norris v rámci žánru neumí ani střílet ani moc plavat (ale rvát se naštěstí nezapomněl). Bohužel to nemá ani spád a akčnost Indyho, ani šmrnc a vtip Dundeeho nebo Honby (nebo podobně laděných Spencer/Hillovek). Nenadchne, neurazí a ke cti režisérovi slouží, že hrdinové (narozdíl od Spencer/Hillovek) ten poklad na konci fakt získají. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Trápny pokus režiséra J. Lee Thompson natočiť akúsi dobrodružný film s Chuckom Norrisom, ktorý je silne inšpirovaný snímkami Indiana Jones. B-čková záležitosť zo všetkých strán, jedinou mierne vydarenejšou scénou je malá bitka v krčme. Chémia medzi Chuck Norris a Louis Gossett Jr. miestami nefunguje podľa predstáv (podobne je to aj s tými „vtipnými“ dialógy). Osobné hodnotenie: 62% (**) ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (10)

  • Natáčalo sa od 9. júna do 5. septembra 1986 v Mexiku. (m.a.t.o.)
  • Na filmu pracoval tehdy pouze jako kaskadér Branscombe Richmond v titulcích uvedený jako Branscom Richmond, kterého diváci nejspíše dobře znají z televizní obrazovky jako Bobbyho Sixkillera ze seriálu Odpadlík (od r. 1992). (Rominator)
  • Záslepka na Coyotově (Sonny Landham) oku mění v průběhu přiběhu levou a pravou stranu obličeje. (Rominator)

Reklama

Reklama