Reklama

Reklama

Final Fantasy VII: Advent Children

  • Japonsko Final Fantasy VII: Advent Children (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Dva roky uplynuly od chvíle, kdy se trosky Midgaru staly svědectvím obětí přineseným za nastolení míru. Svět však bude brzy čelit nové hrozbě. Rychle se šíří záhadná choroba. Staří nepřátelé jsou znovu na nohou. A Cloud, který opustil život hrdiny a chtěl žít v samotě, se jim musí ještě jednou postavit...

Velkolepý celovečerní film zpracovaný s absolutním mistrovstvím! Film je pokračováním dějové linie mimořádně úspěšné hry Final Fantasy VII pro PlayStation. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (307)

sniper18 

všetky recenzie používateľa

Je to celkom dobrý animovaný akčný fantasy film natočený podľa slávnej počítačovej hry. Má pomerne dobrý príbeh odohrávajúci sa dva roky po katastrofe, ktorá zmenila svet, bývalý špičkový bojovník už chce žiť pokojnejším životom, no spolu so svojimi priateľmi musí čeliť nielen trojici mocných bojovníkov hľadajúcich silnú mimozemskú energiu, z ktorej sa robili genetické experimenty, ale aj ďalším silám, ktorá môžu zničiť svet. Spracovanie nie je zlé, ale ani mi až tak dobre nesadlo. V prvom rade je treba zdôrazniť, že tento film je viditeľne určený výhradne znalcom herného univerza, medzi ktorých ale nepatrím. Tie prvé minúty ma naplno pohltili, pôsobia úžasne, ale keď už začne hlavný dej, bez problémov sa na to pozerá a nájde sa tu niekoľko silných scén, ale celkovo si ma to nedokázalo získať, keďže sa tu v priebehu prakticky nič nevysvetľuje a tak som si nebol istý všetkými motiváciami a vzťahmi medzi postavami a navyše mi tu chýbajú aj nejaké výraznejšie oporné body príbehu, aj keď je mi jasné, že to už bolo spomenuté v hrách a toto už na ne len nadväzuje. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom vydarená. Záporom je, že mi neprišla v priebehu ideálne rozdelená, niekedy je dlhší čas bez akcie, kedy pritom cítiť, že by sa aj nejaká hodila a niektoré akčné sekvencie sú zase zbytočne moc dlhé, takže by som skutočne ocenil ich skrátiť a radšej ich vložiť do tých neakčných častí. Ale inak je po vizuálnej stránke prakticky dokonalá a niektoré akčné scény až dychberúce. Chválim hlavne najväčšiu akciu v meste v strede filmu, kde je skutočne radosť sledovať na spoluprácu kladných postáv alebo aj perfektný súboj v kostole, tieto sa nadmieru vydarili. Ale zase tie finálne súboje mi už prišli skôr slabšie. Čo sa týka postáv, ako je to už v podobných filmoch zvykom, opäť si ma najviac získali ženské postavy, ale dobré sú aj mužské na kladnej strane, jedine záporáci mi neprišli práve najideálnejší. Animácia je perfektná, tento štýl mám veľmi rád a toto je skutočne lahodný vizuálny zážitok, či už prostredie, postavy, rôzne spomaľovačky, úplne všetko. A chválim aj hudbu, tá sa mi miestami veľmi páčila. Je mi jasné, že moje hodnotenie nemá v tomto prípade so skutočnými kvalitami filmu nič spoločné, na to by som musel byť znalcom herného univerza, ale aj tak som si to nemohol nechať ujsť, keďže japonské animované filmy mám rád. Takže aj keď tento film hodnotím len na lepší priemer, vážim si ho omnoho viac a rozhodne by si ho nemal nechať ujsť každý, kto sa v hrách vyzná, pre nich to musí byť nesmierny zážitok. 65% ()

Marius 

všetky recenzie používateľa

FF: Esencia života ukázala, že ide natočiť aj iný 3D film ako komediálne rozprávkové príbehy. Zlyhal však na scenári. Jeho mladší brat je však na tom zo všetkých hľadísk omnoho lepšie. Je tu typicky japonsky polopochopiteľný príbeh, charizmatické postavy a úžasná vizuálna stránka. Tvorcovia sa skutočne vyhrali a chce sa mi zakričať "viac takýchto filmov". Wachovski Bros musia závidieť ako sa dajú natočiť akčné scény a motorkové naháňačky. Celý film je totiž akousi digitálnou postkatastrofickou fantasy ukážkou toho, ktorým smerom sa mohol Matrix uberať. Hru som nikdy nebral, ale ten vizuál ma tak prevalcoval, že musím dať 10/10. ()

Reklama

HAL 

všetky recenzie používateľa

Příběh byl pro mě, jakožto člověka který nehrál ani jednu Final Fantasy hru, sice napoprvé docela zmatený, ale faktem je že o něj vůbec nejde. Hlavní jsou tady skvělé akční scény zabírající takřka celý film a úchvatné vizuální zpracování, které překonává všechno co jsem kdy v počítačové animaci viděl. ()

TheDarKnig 

všetky recenzie používateľa

jedna z nejnářezovějších fantasy akcí vůbec ve formě více a méně nadupaných cutscén, které žel mně jako absolutnímu neznalci série dějově neřekly vůbec nic.. A co? Mně k radosti tajemná postapo atmosféra, zajimavé (čti cool v horším případě, charismatické v lepším) postavy a hlavně ta úžasně natočená a neskutečně eye-candy akce říznutá nějakou tou pro japonce typickou filozofií stačí.. Proč to nemá pokračování? ()

sheen 

všetky recenzie používateľa

Člověk ani nemusí být fanda série Final Fantasy aby ho tento film totálně pohltil svým příběhem, atmosférou, prostředím a opravdu originálními postavami. Říka se, že neznalost neomlouvá, škoda, že jsem neměl možnost hrát sérii FF abych mohl lépe poznat postavy, pokud kupovat konzoli, tak FF je nejpádnější důvod. Film se nese opravdu v bombastickém tempu, hlavně akce, ta je tak OBROVSKÁ, ELEGANTNÍ, DECHBEROUCÍ, sledoval jsem opravdu se zatajeným dechem. To není jediná věc, kterou tento film oplývá. Na řadu přichází zajímavý a strhující děj, který mě nenechal chladným ani na okamžik. Ale to ještě nestačilo, výčet nekončí, jak už to bývá, takové filmy přichází ještě se strhujícím hudebním doprovodem, který hlučně a účelně dotváří atmosféru, Advent Children není vyjímkou. Metalová muzika střídána s jemným hudebním doprovodem. ()

Galéria (26)

Zaujímavosti (22)

  • Ve filmu Sephiroth (Toshiyuki Morikawa) probodne Cloudovi Strifovi (Takahiro Sakurai) rameno mečem. Je to odkaz na skoro stejnou, slavnou scénu z počítačové hry. (akisha)
  • Oblečení i vlasy Tifi Lockhard se od hry změnilo, podobně jako u Clouda či Yuffie. U Tifi to prý bylo z toho důvodu, že v sukni nemohly být vytvořeny její bojové triky bez toho, aby divákovi neukázali její spodní prádlo a fanoušci by pak film neoznačovali jako echi (Japonské animované seriály, kde často ukazují převážně dívky ve spodním prádle). Její vlassy pak byly zkráceny z důvodu obtíží při animaci a simulaci jejich pohybu. (Mayki)
  • Cloudovi vzpomínky na Zacka mají původ ve hře „Final Fantasy VII:Crisis Core“, která vyprávý Zackův příběh. (Mayki)

Reklama

Reklama