Reklama

Reklama

Gympl

Trailer
Česko, 2007, 110 min

Predloha:

Tomáš Houška (kniha)

Kamera:

Marek Jícha

Hrajú:

Tomáš Vorel ml., Jiří Mádl, Eva Holubová, Tomáš Matonoha, Martina Procházková, Lenka Haluzová, Zuzana Bydžovská, Max Kušiak, Tomáš Hanák, Jan Kraus (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Pedantný fyzikár Milan (Milan Šteindler), strnulý češtinár Karel (Jiří Schmitzer), jalový telocvikár Jaroslav (Martin Zbrožek), ekologický učiteľ výtvarnej a triedny učiteľ Tomáš (Tomáš Matonoha), mondénna riaditeľka školy Mirka (Eva Holubová) a ďalší podľa svojich predstáv formujú úbohých študentov na rozpadajúcom sa gymnáziu. A tak málokoho štúdium naozaj baví a zaujíma. Petr Kocourek (Tomáš Vorel ml.) a Michal Kolman (Jiří Mádl) do školy radšej nechodia a keď tam náhodou zavítajú, tak celé hodiny prespia, lebo po nociach kreslia graffiti. To je to jediné, čo ich okrem dievčat skutočne baví. Nebezpečné výpravy na strechy domov, ilegálne prenikanie do útrob metra, dramatické lezenie na komín... Napätie, riziko dolapenia a naháňačky s políciou sú naozajstné, zábavné aj kruté. A tak niet divu, že sa ich bezradní rodičia (Zuzana Bydžovská, Tomáš Hanák, Jan Kraus, Ivana Chýlková) večne stresujú a občas sa v záujme doštudovania svojich nezvedených potomkov spoja s profesormi. (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (1 228)

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Za posledné roky asi najzábavnejší český film, balansujúci na hrane vážnej výpovede o živote mladých a tínejdžerskej komédie. A to až tak, že niekedy je takmer nemožné rozlišiť, ktorú časť práve Vorel servíruje. Možno to ani nie je dobre, ale všetky zbytočné pripomienky idú bokom, na české pomery totiž ozaj slušná zábava, ktorá dáva mierne zabudnúť na posledné nepodarky typu Rafťákov. 65% ()

Superpero 

všetky recenzie používateľa

Je to svěží a zábavný, což je víc než se dá říct o zbytku filmů v tomhle státě. Mádl je borec, Vorel jr. hraje chvílema dobře, ale když promluví, tak mu to žrát nebudete. Je dobře, že se Vorel nebojí trochu agresivnější režie, tudíž ten film vypadá přirozeně (kamerový vychytávky a hip hop to je to co naše kinematografie potřebovala). Já dostal mnohem víc, než jsem čekal, takže palec nahoru. ()

Reklama

Boss321 

všetky recenzie používateľa

Nemůžu si pomoct mě se Gympl prostě líbil. I když to není zrovna reálné, že by si žáci tykali s učetelema, tak mě to vůbec nevadilo a hodně dobře jsem se u toho bavil. Duo mladých talentovaných herců Jiří Mádl a Tomáš Vorel s přehledem utáhli celý film a když k nim připočteme Krause, Matanohu, Holubovou či Šteindlera, tak vznikne velmi příjemný snímek a necelé dvě hoďky utečou sakra rychle. Za pochvalu na české poměry určitě stojí solidní střih a hudba....... ()

Spooner 

všetky recenzie používateľa

No tak měl bych asi ocenit snahu, že chtěl Vorel něco takovýho natočit. Jenže u něj člověk neví, kdy to myslí vážně a kdy si z toho dělá srandu. Mě to přišlo spíš jako ta první možnost, protože jsem se teda moc nenasmál. Pár dobrejch hlášek tam bylo, ale to z toho dobrej film neudělá. Navíc ty dialogy byly docela děs a horší herecký výkony už jsem dlouho neviděl (jenom Mádl a Matonoha byli v poho). Ve výsledku tedy další českej průser. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Tomas Vorel Jr. - (Petr Kocourek) +++ Jiri Madl - (Michal Kolman) +++ Eva Holubova - (Riaditelka Mirka) +++ Zuzana Bydzovska - (Petrova matka) +++ Jiri Schmitzer - (Ucitel Karel) +++ Milan Steindler - (Ucitel fyziky Milan) +++ Tomas Hanak - (Pavlin otec) +++ Jan Kraus - (Michalov otec Kolman) +++ Ivana Chylkova - (Michalova matka Kolmanova) +++ Pavel Telicka - (Inspektor) +++ Hudba: Wich *** /////////// Reziser Tomas Vorel starsi je ako dospely teenager. Podla mna sa dobre vzil do situacie mladych ludi, ktori nemaju zaujem sa ucit, ale sa skor poflakovat po nociach a nicit vlaky alebo steny sprejovanim graffity. Vytkol by som mu len jedno, ze sa mu nepodarilo spojit zaner komedia-drama, pretoze skor to bola taka zmiesana kasa, pri ktorej som niekedy nevedel, ci sa mam smiat alebo to brat vazne, inac by som dal aj 4 hviezdicky. Ale myslim si, ze najlepsie to zahral Madl a taktiez Holubova v ulohe riaditelky a Zuzana Bydzovska. Zaujimavy povazujem bonus s komentarom pocas filmu rezisera a syna Vorlovych a Jiriho Madla. Napr. pri lezeni po streche mali herci lana, ktore boli trikovo vymazane alebo v budove, kde si boli pozriet knihy Bozeny Nemcovej, zvonka bola na budove v skutocnosti cervena stena a trikovo ju zmenili na zelenu, aby bola rovnaka, ako vo vnutri budovy no a samozrejme mozno si vsimnete chybu s kukatkom na dverach..... 18.06.2008 ()

Galéria (22)

Zaujímavosti (78)

  • Při hodině fyziky, kdy si Petr Kocourek (Tomáš Vorel ml.) kreslí na školní lavici, je možné na lavici vidět nápis RHS Crew. V té době ale Petr s Michalem (Jiří Mádl) ještě neměli RHS Crew založenou. (ČSFD)
  • Poté, co Michal (Jiří Mádl) řekne: „To je starožitný, ne,“ jsou dveře za nimi otevřené úplně, ale když do pokoje přijde Max (Max Kušiak), jsou mírně přivřené. (SONY_)

Reklama

Reklama