Reklama

Reklama

VOD (1)

Bola to náhoda, že sa Hadassah narodila obdarená nadľudskou krásou, aj keď jej rodičia boli len obyčajní otroci v najmocnejšej ríši sveta? Bola to náhoda, že ju po smrti rodičov vychoval strýko Mordochaj, uctievaný kráľovský pisár? Bola to náhoda, že práve v tom čase perzský kráľ Achašveroš alias Xerxes dal popraviť svoju kráľovnú a začal sa cítiť osamelo? Bola to náhoda, že do jeho háremu sa dostala aj Hadassah, a navzdory nemilosrdným palácovým intrigám tak učarovala kráľovi, že si ju nakoniec zobral za ženu? Hadassah sa napokon stala spasiteľom svojho národa a počas svojej vlády zachránila Židov pred pogromami a útlakom. Starozákonná Kniha Ester tvrdí, že nič z tohto nebola náhoda a cestu krásnej Hadassah predurčil osud. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (43)

elle 

všetky recenzie používateľa

Jedná se o jeden z nejznámějších biblický příběhů, který je připomínán židovským svátkem. V řadě jednotlivostí je příběh přesný a věrný, jindy zas zvláštně fabuluje - postava Hamana- spojením období panování Saula až k období zajetí Židů pod perskou nadvládou po pádu Babylonu, ač to chvílemi vypadá, že mezi Saulem a Ester uběhlo pouze pár desítek let. Že by na perském dvoře stále vzpomínali na slávu Šalamounova, Davidova či Saulova dvoru, je pochybné. Překvapivě přesvědčivý je portrét židovské dívky Ester/Hadas. Ač film nedisponuje oslnivě přesnými či velkolepými kulisami, neokázale předvádí dívku, která svou krásou, pokorou a svěží inteligencí získá přízeň pyšného krále a díky své odvaze a víře je jí dána možnost zachránit svůj lid. Postava Ester i Mordechaje se mi moc líbila. Adaptace ale disponuje řadou klišé. Např. Davidova hvězda - už by to mohl filmařům někdo vysvětlit, jak a kdy se tento symbol zjevil jako dodatečně propagovaný symbol židovství......Celkově jsem si to ale užila. Vzhledem k tomu, že jsem očekávala podobnou slátaninu jako byla Noemova archa s Voightem, tak velké a milé překvapení. Na digitální slátaniny, které tam vrazili, aby ušetřili, kašlu. ()

brumbrum 

všetky recenzie používateľa

Pekne spracovany biblicky pribeh; az na par americkych vsuviek je to v podstate komplet pribeh z Knihy Ester (porovnaj: www.mojabiblia.sk/svatepismo/17/kniha-ester-1). Zalostni somari, co sa tu strapnuju, ze je to 'volake moc bilicke' a 'nabozenska agitacia', vystavuju na vysmech svoju zufalu nevzdelanost - Biblia pise: "ich bohom je brucho a hanba slavou". Komentovat a bavit sa z uhla idiota stoji vzdy za pobavenie - pre inych :o). No a ze sa to dalo spravit akcnejsie? Ano. A ze ten Luke Goss je azda jeden z najhorsich hercov tohto storocia? Asi tiez ano. No a co; splnilo to ocakavany refresh udalosti knihy Ester, takze 4* v pohode. A navyse Tiffany Dupont je cica, coz musela byt aj realna Ester, ze zaplietla hlavu pohanskemu kralovi. A hlupakom priatelska rada: Biblia je v tolkych prekladoch vsadepritomna aj na internete, ze sa uz vlastna zadubenost neda ospravedlnit "nevedel som", takze nabuduce pred pisanim trapasov si azda treba preverit rozsah svojej nevzdelanosti kratkym resersom; a ak to dakto psychicky nezvlada, potom je zvlastne, ze ho pokusa tento typ filmov. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Trochu jednoduché spracovanie jedného z biblických príbehov a v porovnaní s televíznym filmom Biblické příběhy: Ester vyznieva o čosi horšie. Herci sú v pohode, teda vo väčšine prípadov, ale celé je to smerované skôr ku romantickej dráme, než ku historickej. V tej romantickej línii mi to silne pripomínalo indickú megalomanskú historickú "telenovelu" Jodhaa Akbar. Napriek minimálnym zvratom či zlomom v deji a slabšej výprave som sa ale nenudil. ()

yakoob 

všetky recenzie používateľa

Příběh starozákonní Ester založen na velkofilmovém formátu. Scénář se upřímně drží biblické předlohy (až na tu mluvenou angličtinu, ale co s ní naděláte)…Nádherně ztvárněnou postavu Ester trochu kazí „škaredý“ král Achašveróš...Těžko bych si zvykal, kdybych je viděl jako krále a královnu...Ale budiž…Lidé, kteří neznají Bibli, tento příběh neosloví, křesťanům připomene boží lásku a vedení izraelského národa... ()

corpsy 

všetky recenzie používateľa

Lacná historická brečka, ktorá u mňa takmer žiadne sympatie nezíska. A ani nehovorím o tom hlúpom a trápnom slovenskom distribučnom názve, ktorým sa jeho tvorcovia chceli priživiť na vtedy práve uvádzanom kino snímku PRINC Z PERZIE : PIESKY ČASU. Ako by ho nazvali keby sa u nás uviedol prípadne o nejaký ten rok skôr, 300 NOCÍ S KRÁĽOM ? ()

Galéria (16)

Zaujímavosti (1)

  • V závěru filmu, kdy se královna Esther (Tiffany Dupont) snaží u krále zachránit svůj lid před vyhlazením, má při rozhovoru s Hamanem (James Callis) na krku svůj přívěšek, v dalším záběru nikoliv a poté opět ano. (Lenny09)

Reklama

Reklama