Reklama

Reklama

Vzácny papagáj Blu žije v malom meste so svojou paničkou Lindou, s ktorou tvorí nerozlučnú dvojicu. Linda ho pred rokmi zachránila pred pašerákmi, ktorí ho ešte ako mláďa ulovili uprostred brazílskeho pralesa a odviezli do zasneženej Minnesoty. Blu sa kvôli tomu nikdy nenaučil lietať, no v bezpečí a pohodlí Lindinho domova sa natoľko zabýval, že preňho nie je problém uvariť kávu, spraviť raňajky, vyčistiť si zuby alebo poslúžiť Linde ako osobný budík. Keď jedného dňa Blu zistí, že ani zďaleka nie je posledným papagájom svojho druhu tak, ako si doteraz myslel, neváha a spolu s Lindou sa vydá na cestu do exotickej Brazílie za papagájicou Perlou, ktorá žije v samotnom srdci mesta Rio de Janeiro. Krátko po tom, ako sa stretnú, ich unesie skupinka obchodníkov so zvieratami. S pomocou šikovnej a životom na ulici ostrieľanej Perly a partičky ukecaných vtákov sa im podarí škodcom uniknúť, no vyhrané ešte nemajú. Dokáže Blu s pomocou nových priateľov nájsť odvahu, aby sa naučil lietať, zmaril plány únoscom, ktorí sú im stále v pätách a vrátil sa späť ku svojej milovanej paničke Linde? (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 2

Recenzie (537)

nash. 

všetky recenzie používateľa

Průměrný animák, určený spíše těm mladším, které ještě může pobavit. Přes všechno to křepčení, křiklavé barvy a honičky mi film bohužel nenabídl nic, co by mě zaujalo. Až na kulisy Ria a sambu tu nebylo nic nového ani a to tradiční nedokázal nikdo okořenit ničím svěžím nebo zábavným natolik, abych si film zapamatoval. Za pár dnů už budu nejspíš vědět jen to, že to bylo o nějakém modrém papouchovi. ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

To bylo chvílemi tak barevné, že i duhový život hippies vedle toho vypadá nudně černobíle. Co se modelingu (tedy vlastně animace) týče, tam to bylo precizní od A až do B, chci říci do Z. Karneval vypadal naprosto fantasticky věrohodně, akorát že moc času nezabral - klidně mohl mít pár minut navíc na úkor některých písniček a toho slintajícího psa. Celkově shrnuto, takový lepší průměr. ()

Reklama

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Rio je úspešný hlavne v tom, že z vekovo potenciálne širokej škály divákov neurazí nikoho, naopak, poskytuje čerstvú a ľahkú zábavu s ľahkým humorom a dejom (pozor, nie primitívnym, ako to bolo v prípade nedávneho Medveďa Yogi), za ktorú budú hlavne starší filmoví nadšenci určite po dni strávenom v práci vďační. Element 3D je pôsobivý, oplatí sa zaň priplatiť zopár grošov, teda pokiaľ proti takejto prezentácii nič osobné nemáte. Svižný animák Rio je vhodným na víkendový večer, prípadne na rodinnú návštevu, určite neoľutujete. ()

Dever 

všetky recenzie používateľa

Aj Karamba......... Veľmi pekný a milý príbeh v ktorom mi však trocha prekážalo muzikálové prevedenie.............Soundtrack John Powell: 1. Real in Rio - The Rio Singers ,2. Let Me Take You to Rio (Blu's Arrival) - Ester Dean/Carlinhos Brown ,3. Mas Que Nada - Sergio Mendes/Gracinha Leporace ,4. Hot Wings (I Wanna Party) - will.i.am & Jamie Foxx ,5. Pretty Bird - Jemaine Clement ,6. Fly Love - Jamie Foxx ,7. Telling the World - Taio Cruz ,8. Funky Monkey - Siedah Garrett/Carlinhos Brown/Mikael Mutti/Davi Vieira ,9. Take You to Rio - Ester Dean ,10. Balanco Carioca - Mikael Mutti ,11. Sapo Cai - Carlinhos Brown/Mikael Mutti ,12. Samba De Orly - Bebel Gilberto ,13. Valsa Carioca - Sergio Mendes , ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Docela zklamání.Na animák o papoušcích sem se moc těšil, jelikož jsou to úžasný zvířata a divim se, že neudělal někdo takovej animák už dřív, jelikož je to opravdu vděčný zvíře pro film ( např. hraný Papoušek Paulie je úžasný ).Začátek vypadal nadějně, Blue byl roztomilý a začátek byl moc dojemný, jenže potom se to začně příšerně vléct, žádný pořádný příběh a řídký děj nastavovaný neúnosnou dávkou nesnesitelných písniček.Všechny postavy byly mizerně naanimované, jedině pár papoušků vypadalo dobře a celkově prostředí Ria bylo fajn.Jenže sem se u toho strašně nudil a i když se pár opravdu vtipných scén našlo, jejich moc málo na to, aby vytáhli tuhle nudu s otravnýma písničkama aspoň k průměru.Prostě mizérie, navíc s příšerným dabingem.Nevim k čemu dělali druhej díl.40%. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (15)

  • Animátoři, kteří na filmu pracovali, zkoumali chování ptáků v brooklynské a newyorkské zoo, aby co nejlépe odpozorovali ptačí chování. (M.B)
  • Vzácny párik papagájov ary sivomodrej je naozaj ohrozeným druhom a vo voľnej prírode už celkom vyhynul. (ash99)
  • Reklamu během kino distribuce obstarala také čokoládovna Oreo, která vyráběla sušenky s modrým krémem. Na obalu sušenky byl hlavní hrdina příběhu papoušek Blu. (Terva)

Súvisiace novinky

Oscar 2012 - výsledky

Oscar 2012 - výsledky

27.02.2012

84. udělování zlatých sošek, ke kterým se po letech vrátil Billy Crystal jako průvodce, bylo ve znamení tradice. Jedna z nejočekávanějších a nejsledovanějších televizních show roku se vrátila ke svým… (viac)

Oscarové nominace 2012

Oscarové nominace 2012

24.01.2012

84. udělování výročních cen Americké filmové akademie se blíží. Ať už se vám to líbí nebo ne, pořád jde o nejsledovanější a z jistého pohledu i nejprestižnější filmové ceny na planetě. Takže, kdo se… (viac)

Reklama

Reklama