Reklama

Reklama

Série(8) / Epizódy(128)

Hlavní inspirací pro jejich příběhy je manuální nešikovnost. Důležitá však není jen legrace, ale i optimistický postoj Pata a Mata k životu. I když je vše ztracené, nikdy neskládají ruce do klína a nakonec jsou vždy se svým řešením spokojeni. Sláva hvězd rostla až do roku 1995. S novým tisíciletím se Pat a Mat vracejí opět na scénu v nových příbězích. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (261)

korbitch22 odpad!

všetky recenzie používateľa

Dvě hnusné postavičky,se snaží kutit a socialistický divák plus dnešní mládež jsou u vytržení,tohle jsem nenáviděl už jako malé děcko a pamatuju si,jak sem asi v sedmi letech řekl tátoj,jestli bych ho mohl slušně poprosit,jestli by ty dva kretény laskavě vypnul,táta se usmál a hodil tam vhs predátora...jupí :-) ()

Rudyamon 

všetky recenzie používateľa

Perfektní československý animovaný seriál o dvou odbornících, které nepřekvapí žádná práce, žádný problém. Akorát vždycky překvapí jejich nepřekonatelně brilantní řešení. V každém případě se na ně kdykoli rád podívám znovu a znovu. Hlavně když se chystám na nějakou rekonstrukci a potřebuji inspiraci. 5 hvězdiček - 100%. ()

Reklama

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Týmto dvom geniálnym mantákom proste nemôžem dať iné než absolútne hodnotenie. Ako malý som ich miloval a ani dnes sa môj postoj k nim nijako nezmenil. Aj z obyčajnej výmeny žiarovky dokážu urobiť atómovú fyziku a keď sa snažia upiecť kura je ohrozená celosvetová bezpečnosť. Oni sú však úplne nad vecou, zbytočne sa nerozčuľujú a s veľkým potešením vynaliezajú tie najkomplikovanejšie riešenia tých najjednoduchších problémov. Tá ich vlniaca sa chajda je úžasná, kam sa hrabú vily v Beverly Hills. Novším dielom však chýbala tá pôvodná hudba a za to by si tvorcovia zaslúžili zavesiť za gule do prievanu a pustiť im k tomu dychovku. ()

aniabo 

všetky recenzie používateľa

Bohužel se nedokážu přenést přes to, že jsou Mat a Pat totální retardi, který maj pěkně komplementárně k tomu trhaně postižený pohyby a obrovský ošklivý hlavy; jako malou mě jejich patologická neschopnost zvedala ze židle a do teď mi nepřipadaj vtipný, udivuje mě to, protože mají Pat a Mat jaksi groteskiální charakter a grotesky mě bavěj. Pat a Mat ne. A nechápu, proč by se to mělo pouštět dětem, pokud teda důvodem není seznámení už od raného věku s faktem, že za život člověk potká hromadu volů, který jsou často slavný. ()

Rominator 

všetky recenzie používateľa

Nemluvní kutilové Pat & Mat se v každé epizodě většinou snaží něco vylepšit, ale vše jenom zhorší a nakonec zdánlivě opraví tím nejméně vhodným způsobem... Kuťáci Pat a Mat oslavili v roce 2016 svoje 40. narozeniny. V roce 1998 vznikla neautorizovaná 50. epizoda Karty, která v Česku v televizi neběžela a nevyšla ani na DVD. Dvojka nešikovných kutilů má doposud na svém kontě celkem 90 oficiálních epizod. ...A je to! ()

Galéria (111)

Zaujímavosti (87)

  • Lubomír Beneš zpočátku kreslil vtipy s Patem a Matem do novin. Postavy se původně jměnovaly pan Ouholíček a pan Sedlec. (Pierre)
  • Postavy sa pri činnosti vždy pozorne sledujú a nikdy neprejavujú pochybnosti i pri zrejme chybných pokusoch toho druhého v riešení problému. Keď sa ukáže, že sa situácia skutočne namiesto vyriešenia zhoršila, nikdy sa nehnevajú, iba zavrtia hlavou. Aj to pôsobí ako konštatovanie neúspechu namiesto negatívneho hodnotenia úsilia toho druhého. Existujú však výnimky, keď sa na seba postavy hnevajú, napríklad v epizóde Búdka (1983) sa Mat na Pata nahnevá, lebo nepočkal na posunutie dosák, kvôli čomu rozrezal stôl. V epizóde Hrnčiari (1985) sa Mat nahneval na Pata pre jeho neúspešné nápady pri výrobe hrncov. Nakoniec sa obaja vždy rýchlo udobria. (MerlinPolcic)
  • Když Mat spadne z první cihlové věže, kterou postavili na podkladů stoličky a kartonu, v dalším záběru je vidět mhohem méně cihel. V tom dalším se ale záhadně postaví schody z cihel, které tam vlastně ani nebyly. (Petr.Penicka)

Reklama

Reklama