Reklama

Reklama

Lovci drakov

  • Česko Věk draků (viac)
Trailer

V jednom z kráľovstiev v hlbokom stredoveku poľujú tvrdý kapitán Ahab (Danny Glover) a jeho posádka na drakov. Netrvá dlho a pripoja sa k nim charizmatický harpunár Ishmael (Corey Sevier) a jeho najlepší priateľ Queequeg (Kepa Kruse), ktorí sú pri pátraní po ďalšom okrídlenom nepriateľovi veľkým prínosom. Nuž a k posádke neoddeliteľne patrí aj krásna Ahabova adoptívna dcéra Rachel (Sofia Pernas). Jej zatrpknutý otec má, žiaľ, pred očami jeden jediný cieľ – pomstiť sa bielemu drakovi, ktorý ho pred rokmi pripravilo o celú rodinu a má na svedomí jeho od hlavy po päty desivými jazvami posiate telo! Šialenou túžbou po pomste hnaný Ahab vťahuje svojich ľudí bezohľadne čoraz hlbšie do temnoty, z ktorej už možno nebude návratu späť. Keď sa im napokon podarí dostať až do jaskyne, ktorú onen biely drak obýva, čaká Rachel ťažké rozhodnutie – buď bude pri svojom otcovi v jeho temnom boji stáť i naďalej sprevádzať, alebo od neho a jeho sebazničujúceho pomstychtivého ťaženia ujde a s Ishmaelom začne niekde ďaleko od toho úplne nový život...?! (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (73)

Karlas 

všetky recenzie používateľa

Prapodivná adaptace Melvillova románu Bílá velryba, kde skupina lovců pronásleduje na místo mořského savce, bílého draka. Přestože film obsahuje některé zajímavé nápady, není to nic, co by mne nadchlo. I když mám rád dobrou fantasy a jsem obdivovatelem trikových scén, s tímto typem filmů si nějak nerozumím. Stejně tak nemůžu přijít na chuť rádoby ženským bojovnicím, které ve mně budí spíše pohrdavé pousmání než sexuální obdivování hrdinky. Nicméně pro nudný večer možná koukatelná podivnost. ()

flanker.27 odpad!

všetky recenzie používateľa

Nó. Jak se ta loď co vypadá jako maringotka nejmenované menšiny vlastně pohybovala? Odkdy vitriol vybuchuje jako TNT? Proč špinavá kormidelnice, která tam zjevně není pro herecké kvality své představitelky, vypadá jakoby právě vyšla z kosmetickýho studia? A co se draků týče, to je k nevíře, jak vetché a nerealistické ty stvůry byly. Daleko věrnější dinosaury dávali zadarmo ke krabici ovesných vloček. Něco tu nesouhlasí... ()

Reklama

TERRORDROME 

všetky recenzie používateľa

Moby Dick ako béčkové fantasy? Prečo nie, nemám nič proti lodi na neznámy pohon plávajúcej po suchu, ale proti imbecilne nude už hej. A nudy je tu za plný kotol väčší než Seagalov pupok. Hovorí sa tam furt o lovení drakov, ale bohužiaľ ostáva drvivú väčšinu času len pri tom hovorení a nekonečnom prívale plastikových životných múdier a filozofických postrehov krčmovej povahy. Zjazvený a slepým okom blýskajúci Danny Glover si bohužiaľ zabudol smrtonosnú zbraň v druhom pyžame a jeho kreácie šialeného fanatika čo sa chce pomstiť bielemu frakovi za každú cenu príiš nezavážia pretože divák ( aspoň ja určite ) je po chvíli "deja" taký otupený, že aj keby kapitán Achab zrazu vytiahol z kabelky Perwoll na svoje čierne svedomie, tak sa to nikomu ani nebude zdať divné. Čo sa týka Vinnieho Jonesa, nechať jediného zaujímavejšieho borca zomrieť ako prvého značí totálnu demenciu celého štábu. Vidieť ako tvorcovia mrhajú jeho potenciálom v podobných miniatúrnych hovnorolách vždy zamrzí. Film sa miesto akcie tvrdohlavo zaoberá hlavne roztržkami v radoch drakobijcov z čoho sme samozrejme všetci brutálne nadšený. Vuhúúúú... No, záver filmu a Achabov osud je vzhľadom na predlohu jasný a treba povedať že tvorcovia ho podali naozaj bezkonkurenčne nudne a dementne. A chudáci draci síce nevyzerajú zle, ale hrajú tu až tristodvadsiateštvrté husle bez strún, takže z nich nie je osohu ani za máčny prd. Jednoznačne bieda. ()

UncleG 

všetky recenzie používateľa

Tak náááhodou...já zklamanej nebyl. Krajinou se vleče podivná samohybná suchozemská loď, evidentně poháněná mocnými větry hrdinné drakobijecké posádky.... Všem účastníkům výpravy z huby padají zásadní životní moudra nebo pseudofilozofický cinty... Logický díry to mělo tak veliký, že se v nich ztratil i původní smysl vyprávění, akce byla naprosto příšerná a digitální draky modeloval něčí kluk po večerech. Takže přesně ten druh filmu, u kterýho jsem se královsky bavil. A na konci mě ještě roztesknila autorská naivita s níž si tvůrci otevřeli vrátka k možnému pokračování - pro případ, že by se to snad někomu líbilo. Tak je mi líto, Ryane. Ale snaha byla, viď? ()

Slartibarkfast odpad!

všetky recenzie používateľa

Musím tedy uznat, že Melville musí v hrobě nejspíš metat kotrmelce, anžto takhle prznit světovou klasiku si může dovolit jen totální jelito. Ale co, když už jsme se dočkali v posledních letech mnoha dementních dílek, tohle se v tom množství ztratí. Krátce a jednoduše, kapitán Achab nám na slunci malinko zčernal, z mohutného černocha Kvíkvega se stal připosraný mongol, kytovcům narostla křídla, moře vyschlo, v hlavní roli se objevil "děsně slizký a neuvěřitelně sexy Malý Dick" a scénáristé v Hollywoodu už totálně zmagořili. Sračka je to tedy nehorázná a jelikož znám knižní předlohu velmi dobře, musel jsem se za zbytky ochlupení své makovice popadat, jelikož toto je opravdu moc i na mou svalnatou a vzdorovitou povahu. Připadal jsem si chvílemi jako posolený slimák. Rozhodně nedoporučuji milovníkům světové literatury a obzvláště pak Bílé velryby. 0% ()

Galéria (8)

Zaujímavosti (5)

  • Filmový štáb se během natáčení střetl přímo na place s jedovatým chřestýšem. (Conspi)
  • Natáčelo se v americkém Utahu, konkrétně ve městě Provo, kde štáb využil prostory Stone Five Studios nebo např. zavítal do historického amfiteátru s názvem Castle Amphitheater. Rozpočet této akční fantasy pak činil pouhých 5 milionů amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama