Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojica naivných mladíkov z východného Nemecka sa po páde Berlínskeho múru vydáva na road trip po Amerike. Keď sa konečne otvorí možnosť vycestovať do zahraničia, vyberú sa rovno do San Francisca, kam pred desiatimi rokmi údajne utiekol otec jedného z nich. Nanešťastie im však peniaze stačia iba na letenku do New Yorku a po tom, čo na pasovej kontrole vyhlásia, že nie sú nacisti ale komunisti, musia sa podrobiť nepríjemnej osobnej prehliadke. Aby toho nebolo málo, so svojimi päťdesiatimi piatimi dolármi sa dostanú akurát tak po New Jersey, odkiaľ im nezostáva nič iné, len pokračovať stopom, napríklad s vyšinutým Darrylom do jeho rodiska v Tennessee. Na svojej púti stretávajú rôznych extravagantných ľudí, ktorí sa im aj napriek jazykovým nedostatkom snažia pomôcť uskutočniť ich sen a cestovať naprieč Amerikou. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (99)

masekjc 

všetky recenzie používateľa

Mám pocit že velká část místních hodnotitelů asi koukala na úplně jiný film. Takže popořádku: Tento film rozhodně není komedie, sem tam se něco vtipného objeví ale do kvalitní komedie to má hodně daleko. Úvod začne naprosto nevinně a celkem zajímavě, ale postupem času Vám dojde, že se film transformuje do nudného drama. A nakonec se z toho stane ještě romantické drama. Ehm? No takže vlastně chyba není ve filmu, ale v tom že nějaký odborník tento film označil jako komedii a zkazil tak většině očekávání od tohoto filmu. Sečteno podtrženo: Tohle není komedie, tohle je drama! Přesto se zázrak nekoná a nepomůže mu k němu ani výborný soundtrack. 4/10 ()

owwidius 

všetky recenzie používateľa

Po paradnom zaciatku nakoniec trochu sklamanie. Rozmyslam co z toho filmu si pamatam, ale stale je to len ten zaciatok. Vtipnych scen tam zopar bolo, ale nic vynimocne z toho. A ten dramaticky rozmer sa ma nejak vobec nedotkol - az sa divim, bo jak citam dalsie komenty ludi dole, zopar ludi to tusim celkom nadchlo. Asi fakt zalezi, treba skusit pozriet... [#4/2012, rip] ()

Reklama

Pollock 

všetky recenzie používateľa

Trošku jiná Road Movie, s hodně zajímavým prolínáním německé a vzápětí velmi pro-americké nálady. Originální vtipné scény, kterě tak jakoby náhodou vyplynou z děje (např. maska Darth Vadera v kufru). Musím přiznat, že zde mě všichni ti rozjásaní američané s otevřenou náručí až tolik nebrali, ale vše napravil skvělý dojezd filmu, který zajímavým způsobem dospěl k jedné z dalších etap německé minulosti. ()

Fruitik 

všetky recenzie používateľa

"Chci se projet v Trabi po Golden Gejtu"... mal som podobné sny... dotknúť sa sochy Slobody v ľudovom kroji ( nesmejte sa... to som ešte tancoval folklór )... ale táto komédia je tak neskutočne reálna a zároveň reálne neskutočná... A nesmierne pobaví.... žiadne bláznivé gagy a Vy tým chalanom vlastne úplne rozumiete... odporúčam.... ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Čakal som len takú pojašenú blbinku o dvoch chalanoch, ktorí sa vydali spoznávať Ameriku, no mýlil som sa - veľmi dobre sa na to pozeralo. Ak hľadáte pohodu pri filme tak toto je to pravé orechové. Tiež sa mi páčilo, že z pomerne ošúchaného námetu o sebaspoznávaní, kamarátstve a ceste za vytúženým cieľom to dokázalo ponúknuť aj niečo iné ako len lacnú srandu. Záver zase príjemne prekvapil svojim emotívnejším vyznením. Takže vlastne tu je z každého rožka troška. Nadpriemer. 75/100 ()

Galéria (30)

Zaujímavosti (1)

  • Titulná melódia filmu je v skutočnosti štátna hymna bývalej NDR "Auferstanden aus Ruinen" - autorom textu je Johannes R. Becher, autorom hudby Hanns Eisler. Vzhľadom na to, že sa v texte hovorí o zjednotení Nemecka, od ktorého NDR neskôr upustila, spievala sa hymna ku koncu existencie NDR často bez textu. (andykanadan)

Reklama

Reklama