Reklama

Reklama

Dovolenkáři

(festivalový názov)
  • Veľká Británia Sightseers (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Tridsaťštyriročná Tina (Alice Lowe) je zamilovaná a hoci jej známosť s Chrisom (Steve Oram) trvá sotva tri mesiace, rozhodne sa s ním podniknúť výpravu karavanom po anglických múzeách, kultúrnych pamiatkach, kopcoch, jaskyniach a kempoch. Avšak udalosti sa sprisahajú proti nim a plánovaná dovolenka naberie trochu iný spád. (sochoking)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (97)

stuntmanMIKE 

všetky recenzie používateľa

zase jeden z filmov, kde človek musí hladať stopy aby sa dopracoval k odpovedi na otázku PREČO ? ... Zamindrákovaná stará dievka a zamindrákovaný ginger idú na road trip a nechávajú za sebou mŕtvoly. Takí normálni zabijáci povedal by som, avšak je to nudné, predvídateľné a hlavne nevtipné... A ja mám tak rád anglické horor/komédie ... ()

MartinezZ 

všetky recenzie používateľa

Bože bože bože. Tak dneska jsem si tedy vybral špatný filmový (pod)večer, jedna větší debilita než druhá. Tohle alespoň vypadalo zajímavě až lehce úchylně, ale v nějakých 60% jsem to utnul, protože mi jaksi přišlo, že co je moc, je moc. A prosím mějte na vědomí, že s komedií má tohle společného málo, přinejmenším já osobně zjevně humor chápu zcela a úplně odlišně. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všetky recenzie používateľa

Tina je dospievajúca žena, ktorá si konečne našla priateľa. Spoločne sa rozhodnú, že podniknú výlet na karavane za rôznymi múzeami, prírodou či pamiatkami. Tinina matka však z novej dcérinej známosti nemá veľkú radosť. Sú jej obavy z Chrisa oprávnené, robí si starosti úplne zbytočne, alebo je pravda "trošku" iná? Pomerne sarkastický snímok s pár slušnými gore zábermi. Niekoľko krát som sa naozaj z chuti zasmial. Matka dcére: "Vrahu!" Dcéra matke: "To bola nehoda mami". Matka dcére: "Rovnako ako pri tebe!" :D Nič to však nemení na fakte, že tento film, nie je typickým hororom, ktoré sa každoročne objavujú v hojnom počte. Takýchto je ozaj málo. Krvavé dielo posiate chorými, zvrátenými myšlienkami obalenými do rúška čierneho humoru a čuduj sa svete - romantiky. Niet nato keď dvaja spoznajú pravú lasku. Za úplný záver, prihadzujem 1 *. Taký je Sightseers - 70%. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Najväčšou devízou tohto filmu je humorná absurdnosť hlavných postáv. Tina, ktorá je už vo veku, kedy biologické hodinky tikajú riadnym burácaním, je konečne šťastná, že si našla chlapíka s ktorým si plánuje spoločnú budúcnosť. Netuší však, že ide o chlapíka, ktorého predstavy o živote sú mierne povedané radikálne a nekompromisné, kedy najčastejším riešením všetkých jeho problémov je vražda. Na druhú stranu je kultúrne zameraný a tak sa spolu vydajú za krásami Anglicka. Ako sa podarí Tine vysporiadať sa s jeho čudáckou povahou? To je práve ďalšia absurdnosť, ktorú nám snímok naservíruje. Nehovorím, láska je slepá, na mňa však táto pointa pôsobila zvláštne (bola to zo strany ženy zúfalosť, hlúposť...?), aj keď koniec bol pomerne prekvapivý a do celkovej koncepcie filmu krásne zapadol. Pozitívum vidím aj v tom, že napriek tomu, že vraždy boli dosť brutálne, vždy im predchádzala nejaká komická situácia spojená s totálne absurdnou logikou hlavných postáv. Vidím to na lepší priemer. 65/100 ()

FFilipCZ 

všetky recenzie používateľa

No na to, že se to jmenuje Sightseers, tak prohlídce památek tam tedy není věnováno zrovna hodně času. A že by tohle byl zrovna typický představitel žánru "komedie" to se mi tedy taky nezdá. Ano, dvakrát třikrát jsem se zasmál a celkem po právu, ale za některé scény by se nemuseli stydět ani tvůrci hororu - no však uvidíte sami. Rozhodně stojí za shlédnutí, především díky své jedinečnosti, rozšíříte si obzory. Avšak žádný trhák to není. ()

Galéria (56)

Zaujímavosti (1)

  • Natáčení trvalo 24 dní. (Rob Roy)

Reklama

Reklama