Reklama

Reklama

Film je príbehom mladého Sokola sťahovavého, Kaia, ktorý sa aj napriek nevôli svojho otca vydá na cestu do Zambézie, rušného vtáčieho mesta, na okraji majestátnych Viktóriiných vodopádov. Tam sa dozvedá niečo o svojom pôvode a o tom, ako byť súčasťou komunity. Stane sa členom letky ochrancov Zambézie, ktorí sa volajú Hurikáni. Tí budú mať pred sebou neľahkú úlohu, ubrániť krajinu pred inváziou nepriateľov. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (91)

Y2ORSI 

všetky recenzie používateľa

je to barevné a hýbe se to. Prostě další animák, který se nijak nevybočuje z řady. Za pár hodin nebudete vědět, že jst ho viděli. Až tady jsem si všiml, že je to z JARu, proto asi animace není nijak úžasná, ale ani neurazí. Pokud máte děti, vemte je do kina a udělejte si u nich plusové body, jinak nemá cenu tenhle film vyhledávat ()

korbitch22 

všetky recenzie používateľa

Nejvíc mě na tomhle filmu pobavil LIVINGVŘEDŮV komentář......''krásná grafika'', pro mentálně retardované to tak bez debat je.Laciný a tuctový animák, který nenabídl jedinou sympatickou postavičku či hlášku a příběhově nijak nemá šanci obohatit animovaný filmový svět.Tyhle laciné pokusy se nějak uplatnit ve světě plném Shreků a Draků prostě nemají sebemenší šanci, možná zajímavým námětem a vtipným scénářem, bohužel, Zambezia nemá ani jedno.15%. ()

Reklama

majo25 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa príjemné prekvapenie. Nečekal som totiž od prvého 3D juhoafrického animáku nejako veľa. Grafika moderná, keď odmyslíme samotné zvieratá (s príliš veľkými očami), tak až výborná. Zvery pôsobili trochu nesympaticky, ale inak by som ju len tažko odlíšil od tej americkej. Navrch majú záporáci, ktorí budia rešpekt. No a príbeh...je čoraz ťažšie napísat originálny príbeh o zvieratách a ich ríši. Tu sa to autorom vcelku podarilo, príbeh má spád, logický dej, prosto nenudí. Akurát vtip, ktorý sa síce vyskytuje oproti hlavnej - dramatickej línii, dosť výrazne, je iba minimálne vtipný. Čo asi bude viacerým vadiť. Hodnotenie: 70% ()

blackrain 

všetky recenzie používateľa

Bájná to země. Zaslíbená všem ptákům bez rozdílu. Ptačí město bylo moc hezky nápaditě vymyšleno. Být ptákem, tak chci žít právě tady. Tvůrci si dali záležet. To se mi líbilo. Byla jsem ohromená stejně jako sokol Kai, jehož očima vše sledujeme. Lítání z jeho pohledu bylo super. Vodní hladina vypadala téměř jako skutečná. Není to kdo ví jak originální příběh, ale byl roztomilý a příjemný. Je tu pár drsných momentů i dojemná scéna. Chvilkami mi tenhle film připomínal Madagaskar. Viděna dabovaná verze. ()

baner 

všetky recenzie používateľa

Zambezia Príbeh o vtáčom raji a dobrodruhovi sokolovi menom Kai. Do kina som šiel s mojou 5 ročnou dcérou. Ja ako dospelý sprievod som sa nenudil a moja dcéra bola celým príbehom okúzlená. To je asi posolstvo každej rozprávky, nie? Preto dávam 85 percent a ak budem na podobné rozprávky s ňou chodiť ďalej budem aj ja ako dospelák spokojný. ()

Galéria (88)

Zaujímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z prvních filmů pořízených v Africe, který byl natočen technologií stereo scopic 3D. (AngelusCZ)
  • První film Samuela L. Jacksona s ratingem "G". (Cheeker)

Reklama

Reklama