Reklama

Reklama

Mladí Briti Peter a Gail si užívajú dovolenku v Maroku, keď sa zoznámia s Rusom Dimom, ktorého dlhoročné väzby na ruskú mafiu sa náhle obrátili proti nemu. Požiada preto Petra o sprostredkovanie kontaktu s britskými tajnými službami a mladý pár sa tak nič netušiac ocitá v hre, v ktorej ide o všetko a nemôžu dôverovať ani jednej strane. (STV)

(viac)

Videá (5)

Trailer 3

Recenzie (63)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

K tomuhle jsem se dostal přes Nočního recepčního a Johna le Carrého. A progres to teda není ani náhodou, protože neznat jméno autora předlohy, tipoval bych Hurvínka. Největším problém mám s tím, že tady nikomu nevěřím ani jméno. Zrádce mezi náma tím pádem určitě je, tentokrát to ale bude můj instinkt výběru dobrýho filmu. ()

MontyBrogan 

všetky recenzie používateľa

Príklad uveriteľnosti, resp. jej zanedbateľného podielu na blábolovitosti: ruský mafián bojuje v zasneženom alpskom lese hore bez, asi len, aby bolo vidieť jeho drsné tetovania. Už mu zastrelili dvoch kolegov, tak si radšej zvolí boj holými rukami (doslova). Alebo, ako by povedal ruský gangsterský disident Stellan Skarsgård, "What The Fuck?!"... ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Už po niekoľkých minútach začne byť zrejmé, že toto je nižšia liga ako predošlé tri cenené Carrého adaptácie. Čo na druhú stranu nemusí byť na škodu, pokiaľ si chcete oddýchnuť a neriešiť problémy typu ako to všetko do seba zapadá a či by som si to nemal pozrieť radšej ešte raz. Len je škoda, že White svoj film za vysoko ambiciózny považuje. Pretože nie je natoľko skúsená, aby z neho dokázala urobiť niečo viac, ako iba doslovnú jednohubku s "presahom". Harris a Northam bohužiaľ dostatočne nevyužití a McGregor by už po 40-ke mal nosiť kratší zostrih. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Filmové adaptácie le Carrého románov mám radšej ako tie seriálové( the night manager ma celkom sklamal). Our kind of traitor pritom nepracuje s postavami tak u mne ako je tomu v predchádzajúcich adaptáciach a v zásade neponúka v rámci špionážneho thrilleru nič nové, ale predsa len je tu vidieť určitá myšlienková vyzretosť. Zamrzí jedna jediná vec( ústredné duo McGregor a Harris, sú skôr postavičky znázornené cez okienko povrchnosti a tie ku ktorým máme skutočný presah sú tie vedľajšie ako skvelý Skarsgard a výborný Lewis - jeho monológ na zasadaní pred papalášmi je veľmi pôsobivý. Lepší nadpriemer, s ktorého som mal ale pozitívny pocit, pretože zase raz dobro vyhralo nad zlom.. hoci sa to neobišlo bez strát. Chladnejší vizuál som uvítal. ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z dlhej rady politicko-špionážnych mdlých snímkov, ktorý ma nebavil. Príbeh nezáživný, príliš jednoduchý a plný nudných žvatlanín o britskej politike, ruskej mafii a ekonomickom skorumpovanom systéme. Ako keby o tom ľudia už dávno nevedeli, že ten kto sa dostane ku korýtku neodolá, aby sa z neho aj nenažral. Nič objavné, a totálne zbytočné. Jediné čo ma zaujalo, bol Skarsgård s dlhými vlasmi. Podpriemer. 40/100 ()

Galéria (24)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Londýně, Paříži, Moskvě, Marrakechi a na několika místech ve Švýcarsku. (Terva)
  • Timeline: Původně měl film režírovat Justin Kurzel. Natáčení začalo 26. března 2014 a trvalo celkem deset týdnů. Natáčelo se mimojiné ve Finsku, které suplovalo ruskou část filmu. V roce 2015 zakoupila společnost Lionsgate práva na kinodistribuci ve Spojených státech. Film si odbyl světovou premiéru 1. května 2016 na filmovém festivalu v San Francisku. Do kin se v limitovaném množství podíval přesně o dva měsíce později. (Hal_Moore)

Súvisiace novinky

Další špionážní adaptace na cestě

Další špionážní adaptace na cestě

30.03.2014

John le Carré je britský klasik thrillerové špionážní literatury a v poslední době se s kvalitními adaptacemi jeho knih roztrhl pytel. První vlaštovkou byl Nepohodlný, zfilmovaný před 10 lety, ale… (viac)

Reklama

Reklama