Reklama

Reklama

Šéfkuchár Carl Casper (Jon Favreau) opúšťa vyhlásenú reštauráciu v Los Angeles, pretože tam nemôže uplatniť svoju kreativitu. Majiteľ Riva (Dustin Hoffman) ho totiž núti pripravovať strohé a jednoduché jedlá, ktoré chutia prísnym kulinárskym kritikom, recenzentom bedekrov a vydavateľom sprievodcov dobrými reštauráciami. Po tomto rozhodnutí však nemôže nájsť nové zamestnanie, a tak spojí sily s priateľom Martinom (John Leguizamo), bývalou manželkou Inez (Sofía Vergaraová), a synom Percym (Emjay Anthony), aby založili malú pojazdnú reštauráciu, akési bistro v dodávke. Vďaka tomuto nápadu šéfkuchár Carl znovu rozdúcha svoju starú vášeň pre dobré jedlo a svojou kreativitou získa zaslúžený obdiv a slávu. Rady fanúšikov jeho kulinárskych výtvorov a famóznych sendvičov sa rozrastajú aj na sociálnych sieťach. Carl si začína konečne užívať nový život a lásku, a čo je najdôležitejšie, udobrí sa so svojou odcudzenou rodinou. (TV JOJ)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (601)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Favreau je Šéf. A teraz tým nemyslím jeho postavu vo filme, ale jeho režisérske schopnosti. Príbeh nieje extra zaujímavý, ale skôr extra pútavý. Taká atmosféra a sympatické postavy sa vidia len v malo ktorom filme. Navyše aj casting sa podaril. Favreau je šéf ako som spomínal, jeho sopliak (ja viem, že nemáte radi decke postavy, ktoré majú vo filme veľa priestoru ani ja nie) Emjay Anthony mal ale nielenže fajn napísanú postavu aby zbytočne nerušila, navyše je sním aj sranda a v podstate vôbec neotravuje. A tretí do party aby sa mohlo začať variť je John Leguizamo, ktorý výborne okorení celú partičku. Oliver Platt, Dustin Hoffman a Robert Downey Jr. tiež potešia a ako okrasy sa tu promenadujú kosti Scarlett Johansson a Sofia Vergara. Veľmi milo ma prekvapil tento film. Nie len super castingom, ale hlavne svojou ľahkosťou a zábavnosťou. Keby som bol kuchár, určite sa by som sa cítil ako prasa vo válove a určite by som išiel do plna. 89% - 4* ()

Socrates 

všetky recenzie používateľa

Tak jsem dal na rady a před filmem jsem se řádně nažral - čtrnáct dní prošlý syrečky a můj tři čtvrtě roku sušenej lovečák, prostě tak jak to má bejt - takže hladovýho mě nedostali. Ale ani moc spokojenýho. Přeslazená oslava sociálních sítí orámovaná americkým snem, to já moc nemusím. Navíc mi tu na komedii chybělo víc humoru. Průměrná rodinná zábava. ()

Reklama

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Vařit a točit jedno jest. Potřebujete nápad, fištrón, hravost, správné přísady, a pokud máte ke všemu i trochu toho štěstíčka, uděláte z prdu kuličku. Navíc voňavou, což je případ Chefa. Chtěl bych umět takhle kuchtit i točit, zároveň mi ale nedělá problém jen sedět na prdeli a nechávat se obsluhovat. Ironií krutého osudu je, že zatímco všechno oddřel Honza Favreau, dýško ode mě dostane Sofía Vergara, protože na co taky něco umět, když stačí vypadat takhle? (Gore, NZ) ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Vidieť partičku z najlepšej súčasnej komiksovej produkcie ako sa napchávajú skvelo vyzerajúcim jedlom za zvuku latino hudby, je neodolateľné. Celý čas som jedol všetko čo bolo po ruke, len aby som sa vyrovnal pochúťkam na plátne a nepriblížil som sa im ani zďaleka. Pritom skvelé jedlo zbožňujem a neviem sa ho nabažiť. Vidno, že Favreau nie je fušer a jeho Kovboji a Votrelci boli skrátka blbosťou nad ktorou mali dozor debilný producenti. Ale toto jeho sofistikované dielko je úžasný spôsob ako zobrať klišé príbeh a svojou osobitosťou ho hodiť do pohody. A verte mi. Ten film je mega pohodový. Začínam sa tešiť na Knihu Džungle. ()

BMW12 

všetky recenzie používateľa

Velice povedený film o šéfkuchaři Jonu Favreauovi. Příběh je parádní, nechci prozrazovat děj a tak jenom napíšu, že není to jako u jiných kuchařských filmů, kde se celý film odehrává v jedné restauraci. Tady je to dost rozmanité a příběhu to velice prospělo. A celou dobu jsem měl chuť na ten jejich luxusní kubánský sendvič, jak rád bych si ho dal! ()

Galéria (114)

Zaujímavosti (11)

  • Hlavní natáčení začalo v srpnu 2013 v Miami v restauraci Versailles a hotelu Fontainebleau. Film byl také natáčen v New Orleans, Los Angeles a Austinu. (KOOHA)
  • 1. 5. 2014 Jon Favreau vydal obal soundtracku k filmu, který vytvořil přímo Robert Downey Jr. Soundtrack jako takový byl následně vydán 6. 5. 2014 společností Milan Records. (KOOHA)

Reklama

Reklama