Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Strhujúci triler nakrútený podľa rovnomenného svetoznámeho bestselleru z pera Dana Browna, ktorý je po Anjeloch a démonoch, Da Vinciho kóde a Stratenom symbole už štvrtou časťou slávnej knižnej série. Profesor Robert Langdon sa zobudí na nemocničnom lôžku vo Florencii a nepamätá si nič, čo sa odohralo za posledných niekoľko dní. Jeho život je v ohrození a všetko závisí od toho, či dokáže rozlúštiť najťažšiu hádanku svojho života. (Itafilm)

(viac)

Videá (7)

Trailer 2

Recenzie (671)

Pepinec 

všetky recenzie používateľa

Běhá Tomáš okolo, dokud není hotovo. Takhle náročný den má leda tak bagr na stavbě, profesor Langdon se nezastavil ani když omdlel. Doufám, že si na film zajdou všichni remcalové, kteří by strašně moc cestovali, ale nemají čas. Přitom jen jižní Evropa se dá očividně v klidu sfouknout za půlden. K filmu samotnému bych měl napsat asi něco ve smyslu, že když si ho dva dny po projekci musím připomínat v galerii, mám buď já na krku stejný vpich jako Langdon anebo si Hauvárd plete film s kombinačním slalomem. ()

Enšpígl 

všetky recenzie používateľa

Jako zase je fajn, že film ušetří čas za sledování cestománie - Itále, protože tady to s Hanksem a spol v tý základní kostce dějiny - acrhitektura zmáknem taky, jsou tam nějaký výklady o peklu a různý rozlušťovačky co člověka časem začnou nudit, protože je to furt na jedno brdo. Zpočátku to mělo docela tempo i když teda Hanks pod Eastwoodem a Hanks pod Howardem to jsou dva úplně jiný Hanksové. Žádná další postava mě přes noc neutkvěla v paměti, takže z téhle pozice docela nuda. Co se mě líbilo bylo finále v chrámu, takový originálnější, akčnější a docela hezký na oko. Pokud jde o ucho, tak to dostalo asi nejlepší zážitek, ale Hans Zimmer je zkrátka dlouhodobě výbornej pečovatel o divákovi uši. ()

Reklama

misterz 

všetky recenzie používateľa

Tak kniha bola o dosť lepšia, ale ani film príliš nesklamal. Tom Hanks robil čo mohol a ostatní herci mu aspoň dôstojne sekundovali. Páčila sa mi hlavne kamera, ale strih mi prišiel niekdy dosť divný. Dôležité bolo, že sa tu stále niečo dialo alebo riešilo, bolo to rýchle a dynamické, takže tu nebol priestor na nudu. Celkovo ide o takú príjemnú, pukancovú zábavu, ale nič viac. 65/100 ()

kulyk 

všetky recenzie používateľa

I ti pomalejší již tuší, že rámec je daný. Tomík se zaplete s nějakou církví, protože co už může být tajemnější, než vydrolení demagogičtí tajnůstkáři s patentem na věčnou pravdu, vyfasuje kundičku, aby bylo na co čumět a motá se po tom historickém městečku, které pisálkovi z fondu podpory turistiky poskytlo nejlepší rauty a rozkuřovačky. A protože to již víme, není proč být znechucen, když se tak děje, že? Poslední díl je asi nejkřečovitější, neb se čerstvoučká frnda v půlce mění za dost odřený model a Tomovi to i jinak moc nemyslí. No - ale těch UNESCOvesnic zase prolezou více, takže... furt je čím se inspirovat. ()

whack 

všetky recenzie používateľa

Ďalší z filmov, ktorý si (podľa anotácie aj podľa rečí hlavných hrdinov) zamieňa protichodné pojmy „zachrániť svet“ a „zachrániť ľudstvo“. Pretože zachrániť ľudstvo znamená zničiť svet, a tu sa zachraňuje ľudstvo. Svojim spôsobom bol Bertrand Zobrist fascinujúci, hoci jeho finálne riešenie nepovažujem za akceptovateľné (aspoň vo filmovej podobe nie - v knižnej to bolo inak). Jeho prvšie, menej radikálne návrhy sa spomenú len okrajovo a zapadnú v deji. Vo výsledku je to len také strašenie depopulačnou agendou, ktorá v skutočnosti neexistuje. ()

Galéria (84)

Zaujímavosti (19)

  • Dr. Sienna Brooks (Felicity Jones) je v knize popsána jako žena s blond vlasy svázanými do culíku, zatímco ve filmu je bruneta. (chlastyml)
  • Po víziach Roberta Langdona (Tom Hanks) v Palazzo Vecchio, si menovaný škriabe krk najskôr s rukou na saku, po strihu ju má pod sakom a neskôr znovu na saku. (Astonko)
  • Inferno (2016) je treťou filmovou adaptáciou, ale ide o štvrtú knihu.Vynechaná bola tretia s podtitulom "Stratený symbol". Podľa spisovateľa Dana Browna se filmárom nepodarilo prísť na to, ako urobiť záporáka dostatočne výrazným. Filmová série tiež stavia na medzinárodných trhoch a "Stratený symbol" je na USA príliš úzko zameraný. Preto sa rovno prešlo k Infernu, ktoré je zasadené do Talianska a Turecka, kde sa venuje globálnej hrozbe. Podľa Entertainment Weekly, román nebol dostatočne vhodný na sfilmovanie nakoľko jedným z vrcholov knihy je naháňačka, ktorá sa celá odohráva v temnote, čo sa na plátne ukazuje špatne. Režisér Ron Howard už v minulosti uviedol, že vzniklo niekoľko verzií scenára, ale žiadna nebola uspokojivá. (Paldiny)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Paul Ritter

Zemřel herec Paul Ritter

06.04.2021

Ve věku 55 let včera v noci opustil filmový svět britský filmový, televizní a divadelní herec Paul Ritter, jehož si většina diváků čerstvě vybaví z veleúspěšné minisérie stanice HBO Černobyl, kde… (viac)

PF 2016

PF 2016

24.12.2015

Tak který bude nakonec nejlepší film roku 2015? Revenant: Zmrtvýchvstání nebo Osm hrozných? Nebo ani jeden z nich a do čela žebříčku nej celovečerních filmů roku 2015 se u nás probojují nové Star… (viac)

Koho čeká Inferno s Langdonem?

Koho čeká Inferno s Langdonem?

19.02.2015

Šifru mistra Leonarda ani Anděle a démony nepotkaly moc příznivé ohlasy. Po finanční stránce ale oba filmy mocně zabodovaly, takže není divu, že uvidíme pokračování. V adaptaci dalšího románu Dana… (viac)

Toma Hankse čeká Inferno

Toma Hankse čeká Inferno

27.08.2014

Pokud znáte knižní tvorbu Dana Browna, mělo by vám být z nadpisu všechno jasné. Šifru mistra Leonarda a Anděly a démony bude na velké plátno konečně následovat další dobrodružství symbologa Roberta… (viac)

Reklama

Reklama