Reklama

Reklama

VOD (1)

Šéfkuchár Adam Jones (Bradley Cooper) mal všetko, čo si len mohol želať. A svojou vinou o to všetko prišiel. S dvoma hviezdičkami od Michelina mal bývalý enfant terrible parížskych reštaurácií pocit, že mu patrí svet. Vždy robil veci po svojom a inak a jediné, čo ho zaujímalo, bola dokonalá explózia chutí na tanieri. Teraz sa o to musí pokúsiť znovu – otvoriť svoju vlastnú reštauráciu a získať nepolapiteľnú tretiu michelinskú hviezdu. Na to ale bude potrebovať získať na svoju stranu tých najlepších ľudí. BURNT je výnimočne vtipný a emotívny príbeh o láske k vareniu a jedlu, o láske medzi dvoma ľuďmi a o sile ponúkanej druhej šance. Film má hviezdne herecké obsadenie – okrem Bradleyho Coopera sa diváci môžu tešiť aj na Siennu Miller, Umu Thurman, Aliciu Vikander, Lily James, Emmu Thompson, Daniela Brühla či Omara Sy. (Forum Film SK)

(viac)

Videá (28)

Trailer 1

Recenzie (390)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Predstavte si Pohlreicha s vlasmi a žiarivými očami jak Superman a máte tu Adama Jonesa. Ale na rozdiel od Zdeňka ma za tu hodinku a pol nejako nepresvedčil, prečo má byť takým skvelým kuchárom. Polovicu z deja sa správa jak totálny despota a to k ľuďom, ktorí nie sú žiadni nováčikovia, ale tiež vynikajúci kuchári a sú v jeho tíme. Herecky ale Cooper dobre, on si vždy vie poradiť, najviac sa mi ale páčil Daniel Brühl. Siena Miller podala dobrý výkon, otázka ale je, čo na nej toľko ľudí vidí, mne nepripadá ako nejaký horúci produkt. A inak, na čo tam šla Alicia Vikander? Kvôli dvom záberom? Film v celku dosahuje takú priemernú úroveň, kde si ale neodpustíte otázku. Prečo niekto za pár gramov zeleniny poliatej nejakým nezmyslom a možno troškou mäsa zaplatí 500 dolárov a ešte sa tvári, že je sýty? ()

Rocky62 

všetky recenzie používateľa

Americký Zdeněk Pohlreich a jeho strastiplná cesta zpátky na výsluní. Film je sám o sobě ryzím průměrem, neboť dle mě nevyniká v žádném aspektu až na jeden a tím je fenomenální Bradley. Chopil se velmi charakterní role a onu cílevědomost i aroganci zahrál na výbornou. Sem tam zazní nějaký vtípek a cholerické výstupy v kuchyni jsou rovněž cool. ()

Reklama

kaylin 

všetky recenzie používateľa

Mám prostě rád filmy o vaření, i když u tohoto jsem si myslel, že to bude jen romantika. Ve skutečnosti je to tak trochu i psychologické drama, které ke konci úplně nefunguje, díky dramatickému a možná trochu zbytečnému zvratu, kterým se vlastně nic nezměnilo. Herecky ale výborné a překvapivě jsem se do děje zažral. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Ach kuchárske filmy. Mám ich rád, kvôli množstvu rôznych rád a tipov a vizuálne lahodného jedla. Burnt bol pre mňa jedným z najočakávanejších filmov. Bohužiaľ je značne nefunkčný v rámci hlavného charakteru v podaní Coopera. Neviem čím to je, ale akonáhle sa snaží hrať drámu tak mu to nie som schopný uveriť. Vedľajšie postavy ho značne prevyšujú. Či už Sy, Millerová, alebo perfektný Bruhl. Nenáročný film o akejsi ceste naspäť, ktorá ma v zásade netrápi. Emócie a vzťahy sú naznačené a ako divák ich musíme rešpektovať či už chceme alebo nie. Ale aj tá odľahčenosť je v zásade veľmi provizórna. Chef od Favreaua je omnoho úprimnejší a zábavnejší hoci sa jedná o prípravu sandwichov. Toto je čistý priemer a zase raz sa jedná o nevyužitý potenciál. Film bez pridanej hodnoty, ktorý je síce príjemný ale nikto sa k nemu už nevráti. ()

novoten 

všetky recenzie používateľa

Jsou škatulky, jejichž naplňování mě vždycky bude bavit sledovat a nadaný frajer, který svůj talent zničil v návalu pýchy a euforie, je jedna z těch nejoblíbenějších. Takovým návratům na vrchol nemám nejmenší problém uvěřit a jen málokdy mě šablonka kajícného machra umí zklamat. Jenže jedna věc je dobře napsaný archetyp a druhá věc je zkrachovalá kuchařská hvězda v podání Bradleyho Coopera. Jestli se totiž někdo narodil pro chlápky s rošťáckým kukučem, které chce okolí zabít a zulíbat zároveň, je to právě on. Poučení o životních chybách, které vás dříve nebo později musí přijít strašit, nechutnalo už dlouho takhle vydatně. Nemluvě o tom, že se Goldmanova kamera s veškerými laskominami roztodivných názvů mazlí tak něžně, že je z výsledku malý poklad pro všechny, kteří mají otevřené smysly. ()

Galéria (42)

Zaujímavosti (13)

  • Původně se film měl jmenovat Chef, ale tento název už použil Jon Favreau pro svůj film Chef (2014). (JORDY)

Reklama

Reklama