Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je rok 1992 a Československo sa rozpadáva. Detektív Krauz z Oddelenia vrážd sa dostáva k prípadu umučeného kostolníka. Jeho smrť mala ostať tajomstvom, ale klinec zatlčený v lebke núti Krauza pátrať aj napriek všetkým varovaniam. Pravdu o prepojení ŠtB a Cirkvi svätej môže priniesť len muž prezývaný Červený kapitán. Stretnutie s týmto „expertom na finálne výsluchy" ale málokto prežije... (Forum Film SK)

(viac)

Videá (4)

Trailer 4

Recenzie (406)

ancientone 

všetky recenzie používateľa

Summer-Noir s hutnou atmosférou, zalievajúci detektívnu zápletku olovnatými slnečnými lúčmi a neprehliadnuteľne sa odvolávajúci na staré zvyky a obyčaje ukážkovej hard-boiled školy. Žánrovka na Slovensku ožíva vo viac než len slušnej podobe. Aj keď pri demonštrovaní svojej vizuálnej charizmy neraz upadá do samoúčelnosti, vnútorný labyrint plní svoje ciele spoľahlivo. ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Hokejový fanda by čekal něco o Vjačeslavu Fetisovovi, ale ona to krimi o jednom nepromlčeném zločinu a „restrukturalizaci” StB po sametové revoluci. Příslovečná první rána kapitána je zvolená forma. Depresivní lokace, nápadité kamerové úhly, vlnou veder zalévaný filtr připomínající španělské La Isla mínima, to všechno ze začátku slibovalo na domácí poměry dlouho nevídanou žánrovku s temnou atmosférou. Jenže když se na něco pěkně dívá, neznamená to, že tomu budete rozumět a to v obou významech tohoto slovesa. Člověka odpovědného za postsynchrony by si měl vzít do parády zfetovaný Olda s kleštěmi a letlampou.. ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

I žánrové činy a emoce musí být nějak motivované. Nedokážu přijmout vysvětlení ÚPLNĚ všeho ve filmu skrze "v žánru to tak musí být". Červený kapitán na mě ve své strnulosti, umělosti, vážnosti, nulové sebereflexi a nepřesvědčivosti působí jen směšně. A není to tak, že bych chtěl, aby to tak bylo - bylo by skvělé, kdyby to vyšlo. Furt váhám mezi dvěma za snahu a jednou za výsledek. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Katastrofálne dabovaný Maciej Stuhr o filme a svojej postave povedal, že to je taký slovenský James Bond. No zbohom. Ak by bol Bond naozaj ako tento film, tak žiadna sága bondoviek by nikdy nevznikla a zo Seana Conneryho by bol azda len televízny herec. Akčné scény pripomínajú skôr paródiu na akčných hrdinov a záverečné skákanie pod vlak ako z nejakej kabaretnej show či nacvičovanie kľukov na hodine pilates. Červený kapitán v tomto podaní nie. Keď už nejaký taký rudý hrdina, tak radšej Ovečkin. ()

HOCKEYKA 

všetky recenzie používateľa

Ozvučenie katastrofálne,50%filmu som musela mať hlasitosť naplno a aj tak som hovno rozumela,inak by som dala bez debaty plný počet.Výborní herci (o mnohých som ani netušila,že sú tak dobrí) a obzvlášť ma dostala majstrovsky skvelá práca s rekvizitami.Atmosféra neskutočná,z vizuálneho aspektu naprosto dokonalý film.Škoda toho trestuhodne spackaného zvuku. ()

Galéria (58)

Zaujímavosti (30)

  • Krauz uteká k bratislavskej Hlavnej stanici, ktorá vôbec nevyzerá, ako pôvodná budova. Je inak naklonená k obratisku autobusov a trolejbusov, navyše tam chýba prístavba, ktorú postavili v roku 1989. Pred tvorcami vymyslenou budovou vlakovej stanice sa navyše točí na obratisku trolejbus, ktorý má nesprávne evidenčné číslo – je trojciferné a začína číslom 1, ktoré je umiestnené na pravom hornom rohu. V Bratislave majú trolejbusy od roku 1983 štvorciferné evidenčné čísla, ktoré začínajú číslom 6 a boli umiestnené nad ŠPZ. (BlueNeon81)

Súvisiace novinky

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

Kino na hranici: hvězdy na těšínském nebi

22.07.2021

Letos se v obou Těšínech budou slavit prázdniny s filmem. Na přelomu července a srpna se po pandemické přestávce diváci setkají naživo v rámci filmové přehlídky „Kino na hranici”. Co je čeká? „Loňský… (viac)

Ladislav Chudík 1924 - 2015

Ladislav Chudík 1924 - 2015

29.06.2015

Po těžké nemoci ve věku 91 let zemřel v bratislavské nemocnici herec Ladislav Chudík. Syn hutnického mistra projevoval zálibu v recitaci a herectví již na gymnáziu a později v ochotnickém kroužku.… (viac)

Reklama

Reklama