Reklama

Reklama

Neskoré leto 1942, druhý rok Veľkej vlasteneckej vojny. Ďaleko od východného frontu, v bohom zabudnutej pustatine Karelskej oblasti na severozápade Ruska pri hraniciach s Fínskom, velí desiatnik Vaskov jednotke protilietadlovej obrany. Keď mu pridelia nový oddiel dobrovoľníkov, zložený výlučne z mladých žien, Vaskov váha, či ich má brať ako naozajstných vojakov. Po správe o zoskoku dvoch nemeckých parašutistov veliteľ vyberie päť dievčat, s ktorými chce Nemcov zajať. Táto malá jednotka však čoskoro zistí, že sa nejedná o dvoch vojakov, ale o šestnástich ťažko vyzbrojených a špičkovo vycvičených elitných príslušníkov Waffen-SS, ktorí sa zaujímajú o strategickú železničnú trať a Bielomorsko-baltský kanál. Pôjde o bezvýznamný lokálny súboj, alebo je v hre dôležitý železničný vojenský transport nesmierneho významu? Dokáže desiatnik Vaskov s piatimi neskúsenými dobrovoľníčkami zastaviť presilu a zabrániť nacistickej sabotáži? A za akú cenu? (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (211)

fabecc1222 

všetky recenzie používateľa

Technicky velmi dobře zvládnutý film, s dobře natočenou akcí, jehož další velkou předností je krajina v které se odehrává. Příběh ve druhé půlce nabídne několik dobře natočených momentů (zpáteční cesta močálem). Bohužel, větší hodnocení znemožňuje místy opravdu velmi toporný scénář, kdy se ve filmu vyskytují opravdu neskutečné a vážně míněné dialogy ("No jo vlastně, oni jsou taky lidi, to mě nedošlo") ()

misterz 

všetky recenzie používateľa

Taká dobrodružná, miestami mierne napínavá naháňačka s prestrelkami a v peknom prírodnom prostredí. Aj niektoré dievčence tu boli pekné, to sa musí nechať, hlavne v tej spoločnej sprche, ale inak žiadna vojnová sláva to nebola. Keď si odmyslíme slušnú kameru a divácky celkom atraktívne zvládnuté prestrelky, tak tu už nebolo nič, čo by výraznejšie zaujalo. Lepší dojem zo snímku kazili hlavne trápno-patetické dialógy, ktoré mi teda miestami riadne pílili uši. Chápem, že nejaká propaganda tu musela byť, ale čo je moc je moc. Tiež ma pobavilo ako bolo v snímku prezentované, že dievky boli hádam vo vojne aj sexuchtivejšie ako chlapi, dobrá haluz. Toľko sa motali okolo toho starešiny, samé koketnosti a narážky a on nič. Keď z jeho úst aj na tému niečo vyšlo, tak to bolo len niečo trápne v zmysle o láske k vlasti... no skrátka pravý Rus (myslím ironicky samozrejme). Nuž čo, dievčence museli byť teda riadne sklamané... Skrátka bolo to na môj vkus až moc uhladené. Len priemer. 60/100 ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

"Vojna nie je o tom kto koho zastrelí, ale kto koho prechytračí..." Na úvod trailer. Zhodou okolností som ruský originál videl iba nedávno asi pred pol rokom a to som ani netušil, že v tej chvíli je už na svete jeho nová verzia. Ruský film a remake, to je spojenie na aké nie sme veľmi zvyknutí, ale áno, ten príbeh si o to pýtal. Osobne si myslím, že sa vydaril. V remaku sa tvorcovia vyhli niektorým veciam, ktoré mi v staršej verzii vadili a to najmä dĺžka a rozvláčnosť a streľba naslepo krížom -krážom. Tu po krátkej zoznamke v úvode a asi 30-tich minútach sme už na ceste za Nemcami. od tej chvíle až do záveru je to skvelý film plný napätia a pri väčšej snahe by sa z toho dal vytrieskať i kult a nesmrteľný film. Veľké výhrady nemám, ale originál mal temnejšiu atmosféru. V remaku hrá pomerne hrdinská hudba, určite by som volil depresívnejšiu, pretože ich situácia nebola jednoduchá. Pre mladých, ktorí majú alergiu na staršie čiernobiele filmy je to skvelá príležitosť zoznámiť sa z klasikou a sklamaný nebudú ani diváci, ktorí nevedia do čoho idú. PS. Vojačka Žeňa mala výstavné prsia...80%. ()

Morholt 

všetky recenzie používateľa

Tady to nebylo o gerojích, ale o gerojkách, ale jinak typická oslava válečného hrdinství, ačkoliv bez přehnaného sovětského patosu. Ale i když se nejedná o žádný zázrak, to běhání a střílení po lesích a bažinách potěší a přítomným děvčatům člověk musí přiznat šarm a poděkovat jim, že se ho nebály naplno ukázat. Lepší dobrá. 65% ()

dr.fish 

všetky recenzie používateľa

Je škoda, že ten Hollywood zničil už i ty Rusy. Už taky točí v americkém stylu. Přesto ve filmu možno vidět ruský přístup k věci, což je na tom rozhodně to nejhezčí. Ta Amerika je zmáknutá tak napůl plynu, takže paradoxně akční scény jsou špatně natočené a silné jsou hlavně ty Vaskovy monology a ruská klišé ("za ródinu...). Je vidět, že je to film pro jinou generaci, než jsem já, viděl jsem už příliš syrovějších válečných filmů. Přesto to stojí alespoň za jednu projekci. 70% ()

Galéria (85)

Zaujímavosti (10)

  • Tento film se nachází i v prodloužené verzi jako čtyřdílný seriál. (ČSFD)
  • V záběru, kdy Němci popravují zajatce u zdi kulometem MG 42, je vidět, že v nábojovém pásu kulometu nejsou „dobové“ ostré náboje se špičatými kulkami. (montywalsh)

Reklama

Reklama