Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzerá to tak, že Buck (John Candy) už navždy zostane neskroteným mužom, ktorý sa manželstvu bude vyhýbať "zoširoka-zďaleka". Ale až do momentu, kedy mu Russelovci nezveria na pár dní svoje deti. Nemajú totiž inú možnosť a Buck je predsa len ich strýko a momentálne najdostupnejší a najbližší príbuzný v jednej osobe. Stredoškoláčka Tia (Jean Louisa Kelly), deväťročný Miles (Macaulay Culkin) a päťročná Maizy (Gaby Hoffman) by boli ťažký oriešok aj pre školeného pedagóga, ale strýčko Buck si vie poradiť v každej situácii. Aj keď sa na prvý pohľad zdá, že najbližší týždeň bude pre Bucka hotové peklo, opak je pravdou a až na vzdorujúcu Tiu v puberte si Buck poradil bez zaváhania. Tia je však zdatný protivník, a keď ju Buck chce ochrániť pred niečím, čo by jej neskôr bolo ľúto, pomstí sa mu s typickou ženskou rafinovanosťou. Vstúpi do jeho vzťahu s milenkou Chanice (Amy Madigan) a zariadi, aby sa pohádali. Bič však plieska na konci, a to Buck veľmi dobre vie. Ale nie až tak dobre, aby nebol sám zo seba prekvapený. (TV Markíza)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (102)

JohnnyD 

všetky recenzie používateľa

Množstvo nezabudnuteľných gagov, napríklad kultové Buckove auto, rituálna vražda, práčka, alebo sekerka. Film má skvelé herecké obsadenie. Na čele je úžasný John Candy. Poteší aj malý Macaulay Culkin, ktorý svoju rolu zvláda tradične skvelo (úžasná scéna otázok s Candym). Scenár je chytrý a nemá slabé miesta. Klasický John Hughes. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

John Hughes bol vo svojej dobe na komédie naozajstný macher a i keď toto nepatrí k jeho najlepším kúskom, krásne sa na to pozerá. Nejedná sa o bláznivú komédiu plnú gagov a fórov ale o film, ktorý vtipne rozpráva o napravení jedného povaľača. Film je plný morálnych ponaučení na aké sme zvyknutí z iných filmov, ale tu nie sú vložené nijako násilne. Najväčšiu zásluhu má John Candy, ktorý bol v hlavnej úlohe perfektný. Len je škoda, že nie je vo filme viac vtipných situácií. Aj tak sa ale jedná o film na ktorý sa pekne pozerá a človek sa u neho nenudí. A ďalší z filmov, v ktorom zahviezdil Macaulay Culkin. ()

Reklama

Joe321 

všetky recenzie používateľa

Úžasná komedie. Řádně pohodová, s dobře napsanými dialogy a celkově scénářem. Děti sympatické, což se moc často nepovede. John Candy... John Candy je prostě Uncle Buck. Je svůj, uplně jako by hrál sám sebe. Krásně zahrané. Jeho hlášky mě rozesmály hodně často a dokonce i dokola opakovaná rána z výfuku. Při rozhovoru Bucka s Bugem o rituálních vraždách jsem brečel, ten jeho hihihi smích s přizavřenýma očima byl výborný. Stejně tak série otázek od malýho Culkina na Bucka. Skvělé scény. Celý film působí velmi přirozeně, paráda. -"We can talk about burying the hatchet. You know what a hatchet is, don't you, Bug?" -"It's an ax?" -"Sort of, yeah, yeah. I got one in my car if you'd like to see it." -"I'll pass." -"Fair enough. I like to carry it, you never know when your going to need it." ()

Sarkastic 

všetky recenzie používateľa

Taková pohodová, rodinná oddechovka na jedno použití. Humor sice chvílemi skřípe, ale díky přesnému Candymu se pořád bavíte. Děti se chovaly překvapivě přirozeně a vcelku nestrojeně, a tak jediná postava, která mi vadila svojí trapností byl Brouk. A ikdyž se sem tam nějaké to klišé objevilo, pořád to zachraňují dobře napsané dialogy a již zmíněný John Candy, takže ve výsledku lepší průměr. ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Feel good movie ktorého hlavným ťahúňom je John Candy. Hughes prešiel na rodinné hodnoty a myslím si, že mu to sadlo. Pritom si stále drží svoj typický humor a scény, ktoré ako keby vypadli z nejakej grotesky alebo slap stick komédie. Ku koncu je to prehliadka zaužívaných klišé. Hoci aj Hughes pomáhal niektoré z nich utvárať. Najviac mi tu vadil asi nepomer v tempe. Niektoré scény sú odbité príliš rýchlo - uzmierenie s Tiou. A niektoré sú prehnane dlhé - hľadanie Tii na večierku. Jean Louisa Kelly je pekná a skvelo Candymu sekunduje. Dôraz je na ich vzťah. V zásade príjemná oddychovka, ktorá ma všetky klady aj zápory filmov 80 rokov. V tom najlepšom aj najhoršom slova zmysle. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (7)

  • Buckovo auto [kterému říkal "The Beast" (Bestie)] bylo 1975-78 Mercury Marquis kupé. (c.tucker)

Reklama

Reklama