Reklama

Reklama

Dovidenia tam hore

  • Česko Na shledanou tam nahoře (viac)
Trailer 3

VOD (1)

Obsahy(1)

November 1918. Do konca svetovej vojny ostáva len pár dní. Poručík Henri d’Aulnay-Pradelle je napriek tomu ochotný kvôli uznaniu a povýšeniu ísť aj cez mŕtvoly a posiela svoju jednotku do nezmyselného útoku. Tento zbytočný útok na kótu 113 nerozlučne spojí dvoch vojakov, nenápadného účtovníka Alberta Maillarda a nadaného umelca z bohatej rodiny Édouarda Péricourta. Albert skončí po výbuchu zasypaný v zákope a Édouard ho vyhrabe a zachráni. Hneď nato ho ale zasiahne črepina a príde o kus tváre. Toto znetvorenie ovplyvní životný príbeh oboch vojakov aj po demobilizácii. Albert sa stane Édouardovým opatrovateľom a nakoniec spoločne pripravia monumentálny podvod postavený na národnom uctievaní vojnových hrdinov pomocou pomníkov. A poručík Pradelle medzitým nehanebne zarába na štátnej zákazke založenej na exhumácii padlých a na výstavbe vojnových cintorínov. Ich cesty sa tak musia zákonite pretnúť. (Cinemart SK)

(viac)

Videá (3)

Trailer 3

Recenzie (66)

jakeer 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavý nápad a aj prevedenie. A aj keď sa mi záverečná pointa páčila a vyvolala u mňa maximálne príjemné emócie, musím priznať, že počas celého priebehu som sa až tak nebavil. P.S. Ale volám: Viac filmov z 1. sv. vojny! Druhou svetovou sme už presýtený, ale je dôležité si pripomínať aj prvú svetovú. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Priznám sa, že nie som milovníkom vojnových filmov, ale tento popis ma vcelku zaujal. A musím uznať, že toto bol mimoriadne zaujímavý a originálny kúsok. Už samotný základ, ktorý sa odrazil od udalostí na fronte rozbehol parádnu zápletku. Počas filmu tam bolo síce zopár slabších fáz, ale ako celok to bolo naozaj veľmi vydarené. Páčilo sa mi, že to celé nebolo až tak priamočiare a dvojica sympatických priateľov vytvorili fakt výnimočný plán. Normálne by som aj uveril, že to bolo celé reálne. Tesne pred koncom človek nadobúda pocit, že už je "po všetkom", ale napokon finále prinieslo skvelé vyvrcholenie! Takže celkovo veľká spokojnosť. ()

Reklama

angel74 

všetky recenzie používateľa

Na shledanou tam nahoře je těžko zařaditelný protiválečný snímek na pomezí dramatu a černohumorné komedie, který hned v několika aspektech působí jako taková zromantizovaná pohádka pro dospělé. Po výtvarné i hudební stránce se jedná o nesmírně vydařené dílo. O to více zamrzí, že samotný příběh má pár hluchých míst, což naštěstí aspoň trochu zachraňuje všudypřítomná poetická atmosféra. (75%) ()

ibeh 

všetky recenzie používateľa

Zajímavě zpracovaný protiválečný film, pro mě občas dost polopatický. Ale bonusem je období konce 1. světové války a těsně po ní i originální příběh. Moc vyvedená scénografie, kostýmy, kamera i hudba. Musím vyzdvihnout výborný herecký výkon samotného Dupontela v roli účetního, pěkně se sám zrežíroval :) Natočeno s francouzskou lehkostí. ()

simply 

všetky recenzie používateľa

Čas od času se ráda podívám na artovku nebo náročnější film, o kterém potom ještě dlouho přemýšlím. To je přesně případ snímku Na shledanou tam nahoře. Vizuální stránka snímku je nádherná, stejně jako jeho nostalgická atmosféra. Trochu mi vadila délka filmu, kdy hlavně v prostřední části bylo množství hluchých míst. ()

Galéria (33)

Súvisiace novinky

43. César Awards - výsledky

43. César Awards - výsledky

03.03.2018

Předávání francouzských filmových cen César, letos v pořadí již čtyřicátých třetích, se konalo v pařížské koncertní síni Salle Pleyel, provázeli jím herečka Vanessa Paradis a komik Manu Payet.… (viac)

Reklama

Reklama