Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh rozprávky sa odohráva v dvoch kráľovstvách, kde žijú úplne iné princezné Zvedavá a vzdelaná Diana žije v kráľovstve, v ktorom sa nevyznáva okázalý lesk, Adela vyrastá na dvore plného vône a čipiek. Aj Diana túži nájsť ženícha, ktorého by si mohla vážiť a ktorého láskou si chce byť istá, na rozdiel od Adely ktorá si vyberá ženícha na základe svojej záľuby vo vzácnych voňavkách. A aj keď pričarovaný nepekný nos potrápi Dianu, práve Adela môže napokon skončiť symbolicky "s dlhým nosom". (STV)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (231)

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Včera sa stala záhadná vec, keď 24 hodín po odvysielaní na STV sa film nedal ohodnotiť. V prvom momente som prekvapivo čumel či som ja jediný a prvý v celom Česko-Slovensku, kto ohodnotí novú rozprávku. O pár hodín to už šlo... Česko-Slovenská spolupráca už tradične prináša novú rozprávku, čo je dobre. Snaha sa cení, ale potrebujeme už aj tú kvalitu a tá zase neprišla. Zdá sa, že z toho, čo nám česká a slovenská tv tohto roku prináša máme víťaza, ale i tak to žiadna sláva nie je. 103 minút sa mi zdalo dosť, aspoň som mal pocit, že sa to nejako vlečie. Princezná je sympatická, ale herecké výkony hlavne menej známych hercov mali veľké rezervy. Známe mená hrali spoľahlivo. Humor je korením rozprávok a tu kde nič tu nič...Vtipný bol Latinák, ale prečo tá špinavá banda nedostala väčší priestor?? Napínavé alebo akčné scény takisto takmer nula. Nie žeby sa rozprávka bez toho nezaobišla, ale nejaké nakopnutie pre jednotvárnosť si to pýtalo. Ak mám niečo pochváliť, tak určite aspoň zmysluplný príbeh. Je to pozerateľné, ale rýchlo sa na to zabudne. Filmu chýba duša. Každý si odkecá svoje repliky, ale akoby nezneli úprimne. Dávam možno veľkorysé slabé tri hviezdy, tých 50%-max. 60% je hodnotenie, ktoré zodpovedá výsledku.+++ Predabovaním záverečnej slovenskej klasiky "Voňavky dievčat" od Vaša Pateidla, Češi prešli v dabovaní slovenských vecí do ďalšieho, u mňa nepochopiteľného levelu. ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

Po posledných rokoch, kedy sme mali naservírované skutočné zlé rozprávky ako Láska Na Vlásku alebo Johankino Tajomstvo, tak prichádza príbeh "Zázračný Nos", ktorý je o niečo lepší od predchádzajúcich dvoch. Má to príbeh, má to aj zaujímavé postavy, občas nevieme kam to bude smerovať a herci tomu dávajú určitý šarm. Je to rozprávka, ktorá ma celkom bavila, no na druhú stranu, je to konečne niečo, čo by som označil ako dobrá rozrpávka? Asi úplne nie. Stále mám pocit, že tu bolo mnoho hluchých miest a zase niektoré veci boli veľmi predpokladateľné, ale aspoň im dávam body za to, že som si tentokrát film užil pozerať bez toho, aby som pri ňom začínal zaspávať, alebo by ma neskutočne otravoval a nudil. Toto ma celkom bavilo. Rozhodnite sa sami. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

nash. 

všetky recenzie používateľa

Konečně pohádka, která fungovala, bavila a potěšila. Má to nápad, pohádkovou atmosféru a hned dvě na první pohled tradiční princezny, které jsou ovšem na ten druhý lehce posunuté mimo tradiční vzorce. Postavy jednají v rámci svých rolí logicky, nikdo se trapně nepitvoří, přítomná magie není samoúčelná, hlavní dvojice je sympatická, nechybí romantika ani fungujcí pohádková atmosféra. ()

Narciska 

všetky recenzie používateľa

Budu přísná. Sleduji, jak se pohádky mění v souvislosti s tím, jak se přizpůsobují současnosti a zvykům dnešního diváka. Přesto si myslím, že miss mokré triko do pohádky nepatří a za tohle "sexistické prasátečko" dávám hvězdu dolů pohádce, která se jinak zasloužila být ohodnocena minimálně jako průměr. ()

castor 

všetky recenzie používateľa

No, vím, že tehdy slovenskými „médii“ proběhla „kauza“ bradavek herečky Kristíny Kanátové. Nešlo si nevšimnout, každopádně tahle pohádka přinesla i docela fajn zápletku a přirozenou princeznu. Horší už to bylo s dialogy, s řadou nevýrazných postav, s délkou a hlavně s českým dabingem, protože koprodukční kus vedle scénáře i režie dodal také většinu hlavních aktérů. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (6)

  • Natáčelo se např. na zámcích Lednice, Buchlovice, na Buchlově, v Mikulově a na Slovensku v Trnavě či hradu Smolenice či Pajštún. (rakovnik)
  • V jednom záběru, když Filip (Ján Dobrík) sedí na židli u stolu a sluha Ján (Daniel Fischer) mu něco říká, jde vidět na stole před Jánem tablet. Což v té době, ve které se příběh odehrává, ještě neexistoval. (TheSlezy)

Reklama

Reklama