Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lyrania, Vegaci, Reptiloidi, Šediví, Agartania, záhadné lietajúce objekty. Sú naozaj tu? Celovečerný dokument Sprisahanie šedej rasy prináša bezprostredné svedectvá ľudí, ktorým do života vstúpilo UFO. Nie je to snaha o senzáciu, ani prvoplánový film o viere v rôzne iracionálne povery či konšpirácie. Režisér filmu Maroš Berák počas 6 rokov zaznamenal sto hodín svedectiev od viac než stovky očitých svedkov. Vyspovedal obyčajných, náhodných ľudí, pedagógov, inžinierov, ľudí z prostredia armády, vedy i finančníctva. Hlavní protagonisti filmu skúmajú záhadné javy a načúvajú dôverným svedectvám ľudí z rôznych miest na Slovensku, ktorí sa im zverujú s nezvyčajnými zážitkami. Svedectvá sú nezávislé, o udalostiach existujú záznamy, no na otázky chýbajú odpovede. (Filmtopia)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (12)

Pitryx odpad!

všetky recenzie používateľa

Tak jsem si to po třech letech pustil znovu a musím konstatovat, že s mým starším komentářem souhlasím. A také s některými názory ve filmu, ale asi tak deseti procenty, takže hodnocení bude nulové.   Mně se to zdálo dost jednostranné. Pro UFOlogy velmi málo vypovídající film. Pro ostatní diváky se však mohou jevit některé minuty filmu přinejmenším zajímavé. V celém snímku bylo dost zbytečných záběrů. Pohled na chladící věže je možná hezký, ale ohledí se. A nahá dívčina -------52/? To byl asi nej záběr. Bohužel většina lidí zde plácá naprosté nesmysly, a to i ti vzdělaní, pokud filmové titulky nelžou. Zvukař byl zřejmě ožralý jako slíva ne? Protože jinak nechápu občasné vypínání zvuku. Střih také nic moc. Konspirátoři jistě budou mít ze snímku radost, za mne osobně to však vydá tak na 15 % a to je vše. A to jen proto, že jsem se u snímku asi třikrát hlučně zasmál. ()

Hamaradža 

všetky recenzie používateľa

S filmom som mal rovnaký problém ako s väčšinou dokumentov Zuzany Piussi - hŕba kvalitného materiálu a absurdných postáv sťa vytrhnutých z Kusturicových filmov - veľký potenciál zmarený takmer nulovým autorským zásahom do materiálu, film pôsobí ako bez dramaturgie, ako celovečerná kompilácia čudákov a to až do takej miery, že (súdiac podľa komentárov tu) mnoho divákov ani nepochopilo že sa nejedná o dokument z produkcie ufológov. ()

Reklama

hygienik 

všetky recenzie používateľa

Toto nie je dokument. To je snaha vysmievať sa z ľudí, ktorí tam vystupovali. Celková štylizácia vyznieva ako markizácky Kredenc, humor bez inteligencie. Otrasná kamera, hrozný scenár, nezmyselné strihy. To, že s niekým nesúhlasím ma neoprávňuje využiť film na to, aby som ho prezentoval ako imbecila a to ani vtedy, keď ním je. Každý človek má mať zachovanú svoju dôstojnosť. Predstavte si, že sa tým ľuďom ešte o 10 rokov vysmeje každý druhý divák, čo ten film uvidí. Dokumentaristi, prosím vás, neškoďte protagonistom vašich filmov! ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Jednoznačne najbizarnejší dokument, aký som doteraz vo svojom živote videl. Určite je na zváženie porozmýšľať nad tým, či sme vo vesmíre sami, ale ja naivec som si doteraz vždy myslel, že dokument by mal odrážať fakty. Tento "dokument" je doslova založený na podnetoch a názoroch ožranov, pochybných filozofov a konšpirátorov, ktorý toho vedia viac ako celé vlády dokopy. Vierohodnosť dokumentu je asi taká, ako keď uveríte fáme o tom, že Obama sa rozprával so židojašterom a ujo Soroš im pritom podával kávu. Mám taký pocit, že čo najskôr napíšem Pellegrinimu, aby nalial čo najviac peňazí do vedy a výskumu, lebo ak je toto budúcnosť našej dokumentaristiky, tak to môžme ísť rovno slušne povedané do riti. Každopádne hviezdička za to, že som sa slušne zasmial, pokrútil hlavou a kebyže mám čo to v sebe šlahnuté - či už pervitín alebo fľašu borovičky - tak verím, že intelektuálne by som sa dokázal dostať na úroveň všetkých protagonistov tohto snímku. Mám taký pocit, že pointou tohto veľdiela bolo spraviť si prdel z účinkujúcich. Strašné niečo. 15 % ()

BarVo 

všetky recenzie používateľa

S prehľadom najhoršia kamera, akú som v SK filme videla. Na to by mal byť paragraf. Mám ale problém aj s celkovým vyznením filmu, ktorý sa /možno nechcene/ zo svojich protagonistov vysmieva. Je jasné, že keď niekto tomu venuje 6 rokov života, asi to nebolo jeho prvotným cieľom, ale stalo sa. Chýba tu odstup, ale aj nejaký konkrétny zámer, či myšlienka autora, čo tým chcel vlastne povedať, alebo aspoň nejaká interakcia s postavami a ich príbehmi a názormi. Premrhaná šanca. /MFF Cinematik Piešťany 2017/ ()

Galéria (13)

Reklama

Reklama