Reklama

Reklama

Malá čarodejnica

  • Česko Malá čarodějnice (viac)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá čarodejnica má len 127 rokov, takže ju starší kolegovia považujú za dieťa. Napriek prísnemu zákazu pozoruje slávny sabat, ktorý sa koná počas Valpurginej noci na vzdialenej hore Brocken. Je však prezradená a dostane trest - do roka sa musí naučiť naspamäť veľkú knihu kúziel a potom sa rozhodne o jej osude. Dievča je odhodlané stať sa najlepšou z najlepších a s pomocou svojho hovoriaceho havrana Abraxasa sa okamžite pustí do práce. Spočiatku neochotne, ale s narastajúcou naliehavosťou zisťuje, že ju oveľa viac baví pomáhať ľuďom, než ich obťažovať nezmyselnými žartíkmi. Dospelé bosorky, najmä hlavná čarodejnica Bimbula, ju však začnú podozrievať z úmyselného konania dobra. Dobré skutky totiž nepovažujú za vhodné na to, aby sa čarodejnica stala majsterkou vo svojom remesle. Keď nakoniec prichádza čas skladať majstrovskú skúšku, malá čarodejnica stojí pred veľkou osobnou dilemou... (TV JOJ)

(viac)

Videá (5)

Trailer 1

Recenzie (70)

Prochy38 

všetky recenzie používateľa

Hrozně pěkná německá pohádka s nádhernou herečkou v hlavní roli. Po super úče z Fak jú pane učiteli, se vtělila do mladé čarodějky. Sedne jí to. Pohádka fakt milá. Ryze rodinná záležitost, nemůže urazit. Několik vtipných míst, spousta hezkých a konec silný. Za mě pecka! Potěšilo moc. Kdy my něco podobného naposledy natočili?? ()

slunicko2 

všetky recenzie používateľa

Bez šarmu a nápadů. 1) Jednu z nejmilejších knížek mého dětství půvabnou Malou čarodějnici (Die kleine Hexe) napsal Otfried Preussler ve svých 34 letech na základě vyprávění před spaním svým třem dcerkám, aby je zbavil strachu ze zlých čarodějnic. Dosud byla přeložena do 47 jazyků._____ 2) Film má hezký vizuál, ale to je tak všechno. Jinak je bez šarmu a bez nápadů. ()

Reklama

savatage 

všetky recenzie používateľa

Pohádku o Malé čarodějnici, jsem měl rád jako malý a toto filmové zpracování se mi též líbilo a docela mě překvapilo, jak bylo pěkně provedené. Určitě bych byl rád za pokračování, nebo se mi na to koukalo lépe, než jak vypadají novodobé filmy těch vycucprstů z Hollywoodu. Zde dámy a pánové, nezbývá než dát plný počet bodů a palec nahoru. Skvělá práce. ()

ANTYCHRYST 

všetky recenzie používateľa

Teda.. Že se budu v pátek večer.. Koukat na pohádku německé produkce... A to nejsilenejsi.. Že se mi to bude líbit.. :) tvl.. Jako fakt milej vecernickovej příběh.. Krásná chaloupka.. Čarodějnice.. Les.. Dokonce i hudba je dobrá.. :) hlavní role sedla parádně.. (to se ani nemusela dělat na sedle od kola :) :).. Velké překvapení.. 80% ()

silentname 

všetky recenzie používateľa

"The Little Witch" je pre mňa asi ideálna ukážka toho, čo by som chcel od rozprávok vidieť. Efekty sú tu síce slabé a samozrejme sa nezaobídeme aj bez nejakých tých klišé, no napriek tomu si hovorím, že tento film je obstojne napísaný, Karoline Herfurth tomu dala absolútne všetko čo mohla a nevedel som odhadnúť kam to bude smerovať. A vedelo to prísť aj s pár peknými prekvapeniami, ktoré fungujú. Ako som povedal, občas sa tu nájdu aj nejaké tie klišé. Máme tu už klasickú scénku, kde čarodejnica povie niečo zlé a hnusné, aby sa všetko dalo o pár scénok všetko do poriadku. Samozrejme, že tu máme zloducha, ktorý je proti tomu, aby naša čarodejnica mohla byť súčasťou každoročnej slávnosti. Osobne mi to v niečom pripomína príbeh "The BFG". Len by sme mohli nahradiť obrov čarodejnicami. Samozrejme sú tam trošku iné zvraty, no podobnosti sú tam viditeľne zrejmé. Myslím si ale, čo robí tento film zaujímavý je pár momentiek. V prvom rade sa mi páči, keď príde čarodejnica do dedinky. Či už v lete alebo v zime. Scénky, ako mágiou vie pomôcť ľuďom a spraviť niečo pekné sa mi náramne páčia. Má to svoje humorné časti, no potom to má aj tie pekné vážne časti, ktoré vedia zahriať pri srdci. A to musím na filme oceniť. Záverečné vyvrcholenie je pre mňa skvelé. Pretože som skutočne rozmýšľal ako to vlastne celé spraví, a ako to dopadne. A finále ma príjemne prekvapilo, lebo potrestaní ostali tí, ktorí si to skutočne zaslúžili. Osobne hovorím, aby ste si túto rozprávku pozreli. Ak máte radi rozprávky, tak to oceníte náramne. Má to dobré srdce, je to solídne napísané, má to dobrú hlavnú hrdinku, je to vtipné, je to vážne, je to príjemne dramatické, má to asi všetko, čo by som od filmu ako je tento očakával. Všetky momentky nefungujú a rozhodne sú tu časti, ktoré sme nepotrebovali, no tie dobré stránky filmu vedia zakryť jeho chyby. Hodnotenie: B+ ()

Galéria (34)

Reklama

Reklama