Reklama

Reklama

Colnica: Ruky v hlave

(TV film)
  • Česko Celnice: Ruky v hlave
všetky plagáty
Dokumentárny / Krátkometrážny
Slovensko / Česko, 2013, 26 min

Obsahy(1)

Film je dokumentom, ktorý nakrúca umelá inteligencia o vlastnom vývoji - terminus technicus z teórie umelej inteligencie v angličtine "minds-in-general" alebo o "optimization processes". Človek je v tomto vývoji len jedným z článkov, aj keď dôležitým - vo filme má preto pomerne väčší priestor ako iné formy či už biologickej alebo inak organizovanej inteligencie.
Film prechádza jednotlivými evolučnými etapami, ktoré sú uvedené obrazovými záznamami "správania sa" konkrétnej entity s komentárom. (STV)

(viac)

Recenzie (1)

Radko 

všetky recenzie používateľa

Vhodná téma s nevhodnými ľuďmi. Alebo nevhodná téma s nevhodnými ľuďmi. Pretože po prečítaní tunajšieho oficiálneho obsahu divák nezmúdrie, ba ani nevie, čo čakať: "cesta digitálnym vedomím ľudstva, prechádzka absurdnými zákutiami materializmu". Slová konceptu typu: "bla,bla bla, včera sme sa s babami dobre nacecali v bare a v príjemnej špičke a následnej kocovine pri kávičke povymýšlali scenár ". Žiadnu cestu digitálnym vedomím ľudstva v dokumente nevidieť a už vôbec nie prechádzku zákutiami materializmu. Len zbierka melancholicky a čiastočne zakomplexovaných pôsobiacich indivíduí rozpráva svoje "múdra". Okrem rozprávania rastlinného neurobiológa viacmenej o ničom. A aj jeho vyprávanie o poukázaní na inteligenciu rastlín, používanú na zaplevelenie okolia svojim druhom a koexistenciu rastlín a húb s vyššími organizmami oveľa prepracovanejšie a zaujímavejšie opísal román Skleník Briana Aldissa. Ostatní v skratke. Internetový mystik - nezmyselné kydy o kvalitatívne lepšom kolektívnom vedomí vďaka internetu - zatiaľ to v protiklade s jeho táraním vyzerá len na kvalitatívne vynikajúci nástroj na udržanie nezbedných detí doma vďaka hodinám denne stráveným pri lákavých hrách a na odbúravanie nevier a sexuálnych násilností vďaka množstvu kvalitného porna zadara. Kryptoanarchista - nulové reči vyplývajúce z nulovej empatie a minimálnych znalostí histórie anarchohnutia. Skôr by som ho tipoval za vedúceho spolku šikovných rúk. Vedel vyrobiť totiž zaujímavý nepodarok ružovej plastikovej pištole. Slová dizajnéra a biológa som napriek opakovanému pozeraniu zabudol hneď ako odzneli - tvorili vatovú výplň eseje - len aby tam niečo bolo. Kognitívny vedec pôsobil zapálene, no jeho reči v protiklade s tým tiež rýchlo vyhasli. Takto dopadá zmysel života podľa slov v závere filmu : zmyslový hedonizmus v každej forme, užívanie si na každej úrovni - uzabávanie sa k smrti na totálnych nezmysloch. Aj v oblasti esejov. ()

Reklama

Reklama