Reklama

Reklama

Ohrozenie Britanniku

  • Česko Ohrožení Britannicu (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Ze Southamptonu vyplouvá luxusní loď s 1200 pasažéry na palubě. Když však loď vypluje z Lamanšského průlivu, dostane rejdař Porter velmi znepokojivou zprávu - neznámý muž mu sdělí, že na palubě je prý sedm velmi nebezpečných načasovaných pum, které mají explodovat druhý den ráno, pokud mu rejdařství nevyplatí půl milionu liber. A neznámý dá velmi drasticky najevo, že jeho hrozba je míněna naprosto vážně... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Dost priemerny katastroficky film zo 70. rokov, ktory nesiaha ani po kolena takym filmom ako Dobrodruzstvi poseidonu alebo Sklenenemu Peklu. Omar Sharif to pekne taha, Hemmings /natocil Race for the Yankee Zephyr/ sa utopil len v sedivom priemere, zvysni herci - aj Hopkins su len do poctu. Skoda, atmosfera tiez nic moc tuna : 60 % ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,CHOĎTE PREČ CHLAPCI. STRETNEME SA, AŽ NÁJDEM TAJOMSTVO VESMÍRU." __ Volím priemerné hodnotenie, ale tie 3* sú veľmi poctivé, dokonca sú možno ešte na úrovni o pol bodu vyššie. ,,Ohrozenie Britannicu" som nevidel prvý krát, ale od jeho prvého pozretia ma delia už takmer dve dekády a dej som si odvtedy pamätal iba veľmi slabo a spomínam si, že vtedy som bol s filmom spokojný. Áno, ide o slušný film, avšak pre divákov vtedajšej ČST musel byť väčšou ,,bombou", než pre súčasných divákov, kde okrem jeho zostarnutia spočívajúcej v slabšej atraktívnosti akčných scén, vidím jeho výraznejšiu slabinu v častej haprujúcej logike a v istom nedotiahnutí, či prípadne zbytočnosti niektorých línii. Britský vklad do katastrofického žánru, veľmi obľúbeného v období 70-tych rokov, je badateľný v zbavení sa niektorých zaužívaných klišé známych z hollywoodskych produkcií, konkrétne napr. slabá zaangažovanosť detských predstaviteľov do deja. Herecké obsadenie bolo bezpochyby jedno z najväčších lákadiel. Ku dobre odvedeným výkonom mám akurát pripomienku ku Sharifovi, ktorý je ku koncu absolútne zbytočný a vrcholne nesympatickým mi prišiel lodný zabávač snažiaci sa zakaždým odľahčovať napätú situáciu. (1580. hodnotenie, 90. komentár k filmu) ()

Reklama

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Toľko skvelých adrenalínových momentov (vŕtanie bomby, uvoľňovanie skrutiek) a zároveň toľko rozpačitých v jednom filme. Prvého utopeného člena komanda berú ako stratenú batožinu, ktorá nikomu nechýba, veľmi často úplne nevhodná hudba (pri výsadku v búrke hudba ako k romantickej večeri), to všetko znižuje kvalitu filmového dojmu. Naviac kopa logických nedostatkov, ktoré detailne spomína v komentári Crusader. Ale aj tak lepšie tri hviezdy. Netuším, ako sa aj do tohto filmu dostala pesnička Škoda lásky. Dodatočne podľa wikipedie zisťujem, že to (okrem iného) bola aj neoficálna hymna amerického námorníctva. –––– Pane, ty bomby vyrobil člověk, člověk, jako jsme my, jako je Fallon. Je to čistě technický problém. – Máme pět mrtvých, to je podle vás technický problém?! –––– Tati, těsně vedle mně vybuchla bomba. Teď už jsem v pyžamu. –––– Červený nebo modrý? ()

Djkoma 

všetky recenzie používateľa

Slušně odvedená práce bez jakéhokoliv hlubšího záměru. Napodruhé však potvrzení prvních dojmů ohledně skvěle formovaného napětí, britských herců a pevné režie Richarda Lestera. Ta nedostatečná hloubka příběhu ve výsledku nehraje takovou roli. Takže spokojenost se skvěle zvládnutým pyrotechnickým dramatem, kde se zapotíte nervy a všichni zúčastnění si mohou potřást po ramenou za dobře odvedenou práci. ()

Roseinka 

všetky recenzie používateľa

Moje hodnocení asi nebude úplně objektivní. Miluju lodě, ale mám mořskou nemoc. Ve filmech jí ale nevnímám a nevadí mi to. Jenže tenhle film jsem viděla s kocovinou, takže jak se tam ta loď pořád houpala, tak jsem musela pořád zavírat oči, protože mi z toho bylo ještě víc zle. Spoustu scén jsem tedy vnímala jen slovy, co se říkalo. Ale ty napínavé scény jsem si nenechala ujít a docela mě bavily. Předpokládám, že přestřižení drátu u bomby tady možná poprvé vzniklo. Zajímavé. ()

Galéria (50)

Zaujímavosti (11)

  • Jméno Britannic se objevilo na několika britských lodích, nejslavnější ale určitě byl Britannic, postavený jako sesterská loď slavného Titanicu a Olympicu. Patřil rejdařství White Star Line a byl dokončen v době, kdy vypukla I. světová válka. Byl změněn na lazaretní parník a potopil se při své páté plavbě roku 1916 najela na německou minu. Spekulovalo se ale i o jiné verzi, podle níž byl natočen televizní film Britannic. (Robbi)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí z roku 1972. Rejdařství Cunard Line kontaktoval neznámý muž s tím, že na loď Queen Elizabeth 2 rozmístil bomby. Cunard hodlal vyděrači zaplatit, ale britská vláda to nedovolila a poslala na loď speciální jednotku. Na lodi žádné bomby nebyly a ve spolupráci s FBI byl vyděrač později zatčen. (Robbi)
  • Známý "beatlerežisér" Richard Lester se na režijní stoličku posadil až po odchodu Bryana Forbese a Dona Taylora. Lester společně s Alanem Platerem upravil i původní scénář Richarda Alana Simmonse. Ten se na znamení nesouhlasu se změnami odmítl nechat uvést v titulcích filmu svým skutečným jménem, takže ho tam najdeme pod pseudonymem Richard De Koker. (Robbi)

Reklama

Reklama