Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Eszter sa strasti tínedžerského veku pokúša prekonať vo svete máng. Svojich rovesníkov sleduje s akýmsi nadhľadom, od nich je pre ňu omnoho dôležitejší zvýšený záujem, ktorý jej prejavuje jej profesEszter sa strasti tínedžerského veku pokúša prekonať vo svete máng. Svojich rovesníkov sleduje s akýmsi nadhľadom, od nich je pre ňu omnoho dôležitejší zvýšený záujem, ktorý jej prejavuje jej profesor angličtiny. Keď učiteľ náhle opustí školu, s Eszter to vážne zamyká, stráca zem pod nohami. Musí sa vnoriť do sveta svojich rovesníkov, vyrovnať sa so všetkými ich problémami, ako je márnomyseľnosť a rôzne citové výkyvy. Film Nebezpečné city  je prvým maďarským tínedžerským thrillerom o láske, ktorá sa stáva obeťou online stalkingu, plného vzrušujúceho napätia. (Art Film Fest)

(viac)

Videá (3)

Trailer 2

Recenzie (62)

klukluka 

všetky recenzie používateľa

Nemohl jsem se zbavit dojmu, že jsem se při výběru seknul, že koukám na film, který není určený pro mě, ale když už pro někoho, tak pro mé dospívající syny. Ti by na to ale nekoukali, muselo by to běžet na youtube, ideálně se stopáží okolo dvaceti minut. Taky by možná zpochybňovali konec. Jejich vrstevnice už se za svoji nahotu nestydí, stal se z ní standard. Pointa tedy byla určena starším, děj filmu naopak mladším divákům. To ale není můj problém, s tím ať si láme hlavu producent. Můj problém je, že jsem si u toho připadal trochu nepatřičně. Těžko to pak můžu hodnotit lépe. ()

Ukrizku 

všetky recenzie používateľa

Další do řady vydařených edukačních materiálů pro Výchovu ke zdraví na ZŠ. Eszter je kouzelná osůbka, éterické stvoření s moudrýma očima, fialovými vlasy, jemnou povahou, rozumnými názory a zdravými postoji. A přesto se jí stanou hrozné věci, které si nezaslouží. Je to, že se stane obětí neuspokojeného onanisty, ještě možné považovat za naivitu? Vždyť ona poznala hranici, za níž nebyla ochotná jít, ale nebylo jí to nic platné... tudíž ponaučení zní: obětí kyberšikany se můžeš stát už jen proto, že se v kyberprostoru pohybuješ. A paradoxně méně ohrožení jsou ti, kteří se prezentují povrchně, lživě a kalkulativně. Eszter to brala vážně a dojela na svoji důvěřivost. Paradox současnosti, který nemá řešení. Doufám, že příště zemřou ti nedobří, nikoli ta nejmilejší. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Veľmi zaujímavá kvalita k nám prišla z Maďarska, som príjemne prekvapený. O filme sa bez spoilerov nedá veľa napísať, ale určite je dôležité, že v ňom príde k dokonalému zvratu, pre mňa naozaj nečakanému, a ten mení emócie celého filmu. Takto sa má točiť niečo s malým rozpočtom, očividne nie nákladnými kulisami ani hercami, ale hlavne s príbehom, ktorý zaujme a zaskočí. ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúce! Absolútne aktuálny a pozoruhodný film, ktorý by mal ambíciu stať sa aj edukačným (zrejme po cenzúre nahoty a erotického obsahu). Spočiatku to vyzeralo ako klasická "romanca" o on-line platonickej láske, ale ako sa príbeh vyvíjal, tak to poriadne naberalo na intenzite. To čo najprv začalo viacmenej nevinne sa napokon stáva neovládateľnou posadnutosťou, ktorá sa trpko láme až k nezvratným impulzívnym rozhodnutiam. Skvelo vystihnutý kontrast medzi on-line a off-line, ktorý tvoril v podstate ústrednú kostru celého filmu. Od maďarskej produkcie som niečo tak kvalitného určite nečakal. Pre mňa určite jeden z TOP filmov roku 2018! ()

Johnny.ARN 

všetky recenzie používateľa

Hm, pálčivý film. Alebo pálčivá téma? Filmov o cyber šikane pribúda a Maďari sa toho nezľakli tiež. Mňa len zmiatla tá druhá časová linka, ju tam len tak hodili, bez nejakého upozornenia. Snímok ale taký klasický, veľa sa textuje, mládež prežíva svoje životy. Skôr asi chceli poukázať na problematiku tejto doby, čo sa im vo finále dosť podarilo. Nenásilné, nenudí a čajka je kočka. 4 z 5 ()

Galéria (11)

Zaujímavosti (4)

  • Natáčení filmu probíhalo již v roce 2016, ale promítnout ho bylo možné až o dva roky později, protože film tehdy nezískal státní podporu od Maďarského národního filmového fondu . (Homerking)
  • Režisér filmu Mihály Schwechtje na diskusii vrámci Art Film Festu 2019 povedal, že s plagátom k filmu, na ktorom je telefón s odhalenou fotkou nesúhlasí. Vybral ho vraj distribútor, aby prilákal do kín viac ľudí. Režisér ho však považuje za sexistický, nevhodný a zavádzajúci a s distribúciou sa o ňom veľa hádal. (Swannie)
  • V scéne, keď hlavná postava (Szilvia Herr) telefonuje s odchádzajúcim učiteľom o čase konania rozlúčky, jej dá na vyber učiteľ dva možné termíny, a to v stredu alebo štvrtok večer. Ona sa opýta kamarátky kedy im to viac vyhovuje, ale skôr než to povie do telefónu učiteľovi, ju učiteľ preruší a povie: „Takže vo štvrtok večer o siedmej?” (F2003F)

Reklama

Reklama