Reklama

Reklama

Raoul Taburin

  • Česko Raoul Taburin (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Milá komédia zo slnkom zaliateho francúzskeho mestečka o vynikajúcom opravárovi bicyklov a jeho veľkom tajomstve podľa knihy Jeana-Jacquesa Sempého. Film je pôvabným príbehom o priateľstve, láske, dôvere i strachu z vlastnej slabosti a Sempého celoživotnej láske –cyklistike. (ASFK)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (64)

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Veľmi príjemné a malebné prostredie tejto dedinky a jej obyvateľov. Keď sa to tak vezme, tak scenár nie je žiadne terno, ale tá atmosféra to dokonalo dokázala vynahradiť. Zápletka bola síce triviálna, ale napriek tomu sa človek vôbec nenudil a stále sa v podstate niečo dialo. Celý film stál v podstate na jednom obrovskom tajomstve, ktorému by asi aj tak nikto nevedel veriť, keďže bolo založené na absolútnom paradoxe. Celkovo by som film ohodnotil ako príjemnú francúzsku oddychovku kdesi na hrane 3 a 4*. P.S. A najpôvabnejšia postava filmu? Jednoznačne mladá Josyane s prekrásnou Marilou Aussilloux. ()

Tomas_PO 

všetky recenzie používateľa

Milá, miestami až poetická komédia poprepletaná s motívom bicyklovania. Príjemné na zhliadnutie v lete, človeka ihneď namotivuje na bicykel vysadnúť. Miestami však nedopovedané, s občasnými, no nie veľmi úspešnými pokusmi o humor. V celom filme sa však neobjaví ani jedno jediné auto, čo dodáva filmu extra dávku pohody. ()

Reklama

gudaulin 

všetky recenzie používateľa

I kdybych nevěděl, že je autorem Jean-Jacques Sempé a film by byl natočený v angličtině, stejně bych si hned příběh lokalizoval na francouzský venkov. Z každého záběru je cítit prostředí francouzského jihu, malých městeček z Provence či ze sousedství, kde z kamenných domků dýchá kus historie a z místních obyvatel pohodovost. V něčem mi snímek připomíná i kresby Pascala Campiona. Raoul Taburin je film sympaťák, kde se sice pravděpodobně nebudete řehtat na celé kolo, ale lehký úsměv vás opustí jen málokdy. Malý příjemný film, který vyvolá pozitivní náladu. Celkový dojem: 75 %. ()

BOURQUE 

všetky recenzie používateľa

Opravár bicyklov, ktorý nevie bicyklovať. Je to vlastne možné? Filmový príbeh Raoula Taburina sa nás snaží o tom presvedčiť. Príbeh jednoduchého človeka v malej peknej francúzskej obci, ktorý celý život bojuje nielen sám so sebou. Pekná rola pre B. Poelvoorda. Osobné hodnotenie: 71% (***) ()

ještěžiju 

všetky recenzie používateľa

Asi by mi musel někdo vysvětlit, proč se z dvacetiletých verzí Raoula a Madeleine skočilo takřka až na padesátileté verze, přitom jejich děti po tom skoku neměly zatím ani deset let. Asi se dvacet let marně sna... no nebudeme to rozebírat. :-) Holt mám rád Benoita, ale pro tu roli nebyl dobrá volba, už není nejmladší. Film byl milý, jenže se točil takřka výhradně kolem Raoulova tajemství a to je málo na celý film. Aspoň nějaké plus přidaly milé "Sempého" dialogy. ()

Galéria (24)

Reklama

Reklama