Reklama

Reklama

Alf

(seriál)
Komédia / Rodinný / Sci-Fi
USA, (1986–1990), 35 h 34 min (Minutáž: 18–24 min)

Tvorcovia:

Tom Patchett, Paul Fusco

Hudba:

Alf Clausen

Hrajú:

Max Wright, Andrea Elson, Anne Schedeen, Benji Gregory, Paul Dooley, Frances Bay, Mihaly 'Michu' Meszaros, Elisha Cook Jr., Glenn Withrow, Holly Fields (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(102)

Členové obyčejné rodiny se ocitnou v neobyčejné situaci, když v jejich garáži přistane mimozemská bytost a stane se jedním z nich. (HBO Max)

Recenzie (410)

J-o-k-e-r 

všetky recenzie používateľa

V té době asi nejlepší americký sitcom, a jeho kouzlo u mě trvá dodnes. Geniálně nadabovaný Otou Jirákem a s dokonale vytříbenou obličejovou mimikou mě tenhle chlupatý, nosatý, a hlavně hláškami obdařený mimozemšťan baví neustále. Shlédnuto všech 99 dílů!!! Jediná negativní stránka je ta, že scény, kde nefiguruje samotný fenomén, nic moc zábavného se neděje...naštěstí je takových momentů pramálo. ()

Pai-Mei 

všetky recenzie používateľa

Dokonalé spojenie zaujímavej témy a situačného humoru. Alfov sarkastický humor proste nemá chybu a na každú časť som sa vždy tešil ako malé dieťa. Malý chlaptý príživník z planéty Melmac, ktorý sa správa v cudzom dome ako vo vlastnom a uštedruje svojim obetavým hostiteľom pri každej príležitosti jednu uštipačnú poznámku za druhou. Aby to nebolo všetko, svojou neschopnosťou systematicky ničí interiér domu a na kocúra Luckyho pozerá ako na gastronomickú lahôdku. Skrátka jeden z najlepších sitcomov ever. ()

Reklama

Dado 

všetky recenzie používateľa

Seriál môjho detstva, ktorému nemôžem dať iné hodnotenie, aj keby som vážne chcel. I po toľkých rokoch dokáže vždy pri reprízach pobaviť, k čomu okrem iného prispieva aj vynikajúci slovenský dabing na čele so Stanislavom Dančiakom ako hlasom Alfa. Jedinú vážnejšiu výčitku nesmerujem ani tak na jeho kvalitu, ako skôr na samotných tvorcoch, ktorý nedokázali nadviazať na otvorený koniec poslednej časti ďalšími sériami. (90%) ()

Melies 

všetky recenzie používateľa

8 / 10 Na to, že z neho plyš padá na podlahu takmer v každej scéne, ide o až nadmieru podarený seriál s absolútne geniálnym dabingom Stana Dančiaka a niektorými scénkami, ktoré mi zostanú v pamäti vyšité zlatým písmom. Päť hviezdičiek nedávam len preto, lebo som si dal záväzok, že ich dám len filmom a seriálom, bez ktorých si svoj život neviem vôbec predstaviť, a pravdu povediac, život bez Alfa si predstaviť dokážem. Aj tak by ale v telke už konečne mohli dať reprízu, čert to ber!!! ()

vander19 

všetky recenzie používateľa

Alf bol jeden z prvých amerických seriálov vysielaných v našich končinách. Každý deň o pol ôsmej večer som sledoval tento seriál. Kúsok na zlepšenie nálady pred ďalším školským dňoch. Veľká chyba TV Markízy, že namiesto seriálov o pol ôsmej dáva radšej správy. Na Alfovy som sa tak dokázal smiať, že občas som padol aj zo stoličky. ()

Galéria (73)

Zaujímavosti (89)

  • Alf sa hýbal vďaka trom bábkohercom, kvôli ktorým kulisári vyrobili do drevenej dlážky niekoľko poklopov. Alfove ústa, reč a jednu labku ovládal autor seriálu Paul Fusco, ktorý dokonca natočil prvých šesť dielov. Ďalší bábkoherec mával druhou labkou a tretí riadil grimasy tváre a pohyby uší. (Raccoon.city)
  • Alf se jmenuje i člen štábu skladatel Alf Clausen, podle kterého prý byla postava pojmenována. (AngelusCZ)

Súvisiace novinky

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

Gangsterka Sexy bestie dostane prequel

20.08.2018

V době, kdy se už chystá i nový ALF, asi nikoho nepřekvapí, že Hollywoodu dávno přestalo být cokoliv svaté. Každopádně jednou za čas přijde i oznámení, které zase nezní tak špatně, a kupodivu vlastně… (viac)

Reklama

Reklama