Reklama

Reklama

VOD (1)

Bývalý detektiv se ujme vyšetřování záhadné vraždy, ke které došlo na americké vojenské základně. Pomáhat mu přitom bude mladý kadet z West Pointu jménem Edgar Allan Poe. (Netflix)

Videá (2)

Trailer 2

Recenzie (324)

slord 

všetky recenzie používateľa

Dobová detektívka s Christianom Baleom, v réžii Scotta Coopera, už toto mi stačilo, aby som sa na to tešil, avšak výsledok mi zase tak nezachutil. Atmosféra je výborne hutná, Bale štandardne super, ale čo najviac môžem vypichnúť je výkon Harryho Mellinga, ktorý si Edgara A. Poea strihol bravúrne a každá scéna s ním stojí za to, a spolu s Baleom tvoria veľmi fajn duo. Bohužiaľ ostatné postavy nie sú moc zaujímavé a vlastne nájsť medzi nimi vinníka nebolo tak zložité, keďže tých postáv na výber tu ani veľa nebolo. Prípad, ktorý sa tu rieši ma tiež veľmi nestrhol a ani jeho vyšetrovanie nie je ktovieako zaujímavé na sledovanie čo bola škoda. Posledná polhodina to kvalitne okorenila svojim twistíkom, ale pre mňa to prišlo celkom neskoro, tú nezáživnú časť mi to  nevynahradilo. Je to fajn film na jedno pozretie, ktorý žiaľ zahodil svoj potenciál. 6/10 ()

ScarPoul 

všetky recenzie používateľa

Asi jedna z najsmutnejších vecí je, keď sa pomerne slušný a vyzretý režisér po pár snímkoch zopsuje na úroveň podpriemerných fušerských kvázi umelcov. Scott Cooper možno nemá výrazný rukopis, ale má filmy, ktoré považujem za slušné. Každopádne jeho Antlers a teraz The Pale Blue Eye sú vyslovene priemerné snímky, bez poriadnej dramaturgie. Ono je síce fajn, že sa s nami režisér hrá, ale je to rozťahaná hra v ktorej emócie hrajú až tretiu úlohu. Prvou je atmosféra a druhou zaujímavý nápad. Ale bez tých emócií sa to v tých dôležitých miestach začína rozpadať. Na jednu stranu musím vyzdvihnúť tú hru s divákom. Oplatila sa. Na druhú stranu všetko čo jej predchádzalo bolo fušerské, bez poriadnej gradácie a mdlé. Smutné pobehovanie z miesta na miesto, bez poriadneho zmyslu. A hlavne bez napätia. Melling aj Bale sú v pohode. Ale samostatne. Spolu im tá chémia vôbec nefunguje. Už tretie sklamanie v Baleovej filmografií. Takto nezáživný predstaviteľ je dakedy za trest. A tak domrvený dobrý nápad tiež. Slabé 3 hviezdy. Ale aby som len nehanil. V rámci riešenia prípadu sú všetky stopy viditeľné a predstavené divákovi tak, že si ich vie pomerne funkčne pospájať. Alebo spätne doceniť, že odpoveď bola v zásade vždy na očiach. ()

Reklama

contrastic 

všetky recenzie používateľa

Za mě slušná filmařina.  Mysteriózní příběh v pomalejším tempu, ale napětí a temnota mu nechybí. Originální rozuzlení taky dobrý. Herecké výkony skvělé, hlavně  Christian Bale a Harry Melling. V menších rolích mě udělali radost  Robert Duvall,  Timothy Spall a samozřejmě  Charlotte Gainsbourg. Postava  Edgara Allana Poea potěšila a beru jako třešinku na dortu. ()

M.a.t.t. 

všetky recenzie používateľa

Až príliš pomaly plynúca historická kriminálka, ktorý dokáže sľubný štart pretaviť len vo vcelku pôsobivé záverečné rozuzlenie. Všetko ostatné je však nakrútené až tak rutinne, nezúčastnene a bez výraznejšieho napätia, že lepší výsledok zachraňuje výhradne prítomnosť postavy E.A. Poa a obstojná hudba Howarda Shora. 50% ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

.....atmosféru, spracovanie to má i napínavé to je...aj keď tá stopáž filmu by sa zišla skrátiť o pol hodinu....a klasický koniec filmov tohoto typu dnešnej doby  -  tj čakáte niečo extra prekvapivé nejaké vyvrcholenie deja a ....ste sklamaný.....odfláknuté konce -tých je v poslednej dobe kopeeec.....film na jedno pozretie - netreba viackrát pozerať..... ()

Galéria (102)

Zaujímavosti (7)

  • Senátor John Fetterman a jeho manželka Gisele účinkujú v jednej zo scén filmu. S Baleom a Cooperom sa spriatelili v roku 2013 počas nakrúcania filmu Oheň ohňom v meste Braddock v Pensylvánii, kde bol Fetterman v tom čase starostom. Bale uviedol: "John má fantastickú tvár, zavalitú postavu... Tak som Scottovi povedal: 'Musíme ho mať v krčme... To je tvár, ktorá sa hodí do 30. rokov 19. storočia.'" (molcan2)
  • Názov filmu pochádza z nasledujúcich slov: "Jedno z jeho očí sa podobalo na oko supa - bledomodré oko s fóliou. Vždy, keď na mňa padlo, stuhla mi krv, a tak som sa postupne - veľmi postupne - rozhodol, že starca pripravím o život, a tak sa toho oka navždy zbavím." Z knihy Edgara Allana Poea "The Tell-Tale Heart". (molcan2)

Súvisiace novinky

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

Obsazení nového filmu Scotta Coopera se rozrůstá

02.12.2021

Režisér Scott Cooper (Crazy Heart, Nepřátelé) přibližně před měsícem v kinech představil svůj dlouho odkládaný horor Paroží s Keri Russell a Jessem Plemonsem v hlavních rolích. V současné době však… (viac)

Reklama

Reklama