Reklama

Reklama

Iba vraždy v budove

(seriál)
  • Česko Jen vraždy v budově (viac)
Trailer 3
Komédia / Krimi / Mysteriózny / Thriller
USA, (2021–2024), 23 h 7 min (Minutáž: 28–42 min)

Hrajú:

Steve Martin, Martin Short, Selena Gomez, Vanessa Aspillaga, Teddy Coluca, Adam DeCarlo, Quincy Dunn-Baker, Meredith Holzman, Nathan Lane, Aaron Dominguez (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(4) / Epizódy(40)

Iba vraždy v budove sleduje troch neznámych, ktorí zdieľajú posadnutosť skutočnými krimi príbehmi a zrazu sa do jedného zapletú, keď vyšetrujú záhadnú smrť suseda v ich bytovom dome v New Yorku. (Disney+)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (31)

Season 1 (2021) (S01) 

Only Murders in the Building som sa rozhodla pozerať kvôli Meryl Streep💙. Samozrejme vedela som, že sa vyskytne až v Season 2. Od prvej epizódy sa mi seriál zapáčil, najmä jeho komediálna stránka ako aj originálny vizuál a štýl prevedenia. Páči sa mi aj trojica Martin - Short - Gomez a charaktery ich postáv. Nebolo to teda pre mňa len čakanie na Meryl, ale aj príjemne strávený čas. Mám len jednu nejasnosť. Čím sa živí Mabel? Kto jej platí účty? Pekné 4*. ()

Skutočné krimi príbehy (2021) (S01E01) 

"Sometimes it's easier to figure out someone else's secret than it is to deal with your own." ()

Uštipnutie (2021) (S01E04) 

Okrem skutočného Stinga sa tu vyskytnú aj postavičky Porky a Bugs Bunny. Charles (Steve Martin)/Mabel (Selena Gomez): "Excuse me. I have been dating decades longer than you've been alive, and I'm especially expert at first dates, because that's what I mostly have." 3,5* (pozreté 16.05.2024) ()

Chlapec z bytu 6B (2021) (S01E07) 

Zatiaľ najdetektívnejšia a najnapínavejšia časť zo všetkých a to takmer bez slov. Skutočne veľmi dobrá epizóda. Scrabble je moja najobľúbenejšia hra, a to som netušila, že sa dá hrať aj takto😄. ZAUJÍMAVOSŤ: James Caverly (Theo) je aj v skutočnosti nepočujúci. ()

Reklama

Otvoriť a zavrieť (2021) (S01E10) 

Finále uspokojivé, dokonca som sa bála o životy našej trojice, a pritom viem, že sa objavia aj v ďalších sériach. Ešte spokojnejšia by som bola, keby bol páchateľ niekto iný. Od konca predošlej epizódy sme vlastne s istotou vedeli, kto to urobil, keby táto epizóda prišla s nejakým prekvapujúcim a nečakaným twistom, dala by som aj piatu hviezdičku. ()

Season 2 (2022) (S02) 

Musím úprimne povedať, že druhá séria sa mi nepáčila až tak ako prvá. Začnem od konca. Aj keď sa mi páchateľa nepodarilo uhádnuť, finále pre mňa až také uspokojivé nebolo. Ostali mi nezodpovedané otázky a zopár nejasností ako aj niečo, čo z môjho pohľadu nedávalo úplne zmysel. Celá krimi detektívna linka bola slabšia ako v S01. Veľmi sa mi ale páčila epizóda o Bunny, ale odhalenie páchateľa vo finálnej epizóde bolo skôr také, že to akože naozaj? Dojem zo S02 mi pokazil aj casting Cary Delevingne, to bol naozaj krok vedľa a tiež sa mi nepáčilo, ako rýchlo a skoro bez vysvetlenia sa zbavili Oscara a nahradili ho nejakou umelkyňou, na mňa to jednoducho zapôsobilo nasilu a umelo. Silné 3* ale dám ;) Steve Martin, Martin Short a Selena Gomez sú naďalej super. Potešila aj nová postava Lucy. Charles: We at Only Murders did not kill Bunny Folger. But there's a chance we could have saved her life with a simple act of kindness. ()

Záujmové osoby (2022) (S02E01) 

Toľké sklamanie! Cara Delevingne, ach len to nie!!!! Obávam sa, že toto už nebude také príjemné čakanie na Meryl Streep ako S01. Naša hlavná trojica - to je RADOSŤ sledovať. Martinovia sú sympatickí a tak podarene vtipní a Selena má charizmu a je veľmi zaujímavá. Dúfam, že to nebude UTRPENIE sledovať, tá Cara D. (je mi strašne nesympatická) a ani Amy Schumer by tu pre mňa nemusela byť. Okrem iného, aký blbec by sa sťahoval do budovy, kde sa vraždí?!!! Aspoň STING mal rozum a odsťahoval sa!!! ()

Falošne obvinení (2022) (S02E02) 

Bože, to bola Shirley MacLane?! Vôbec som na to neprišla. Jednu hviezdičku musím žiaľ ubrať, nanešťastie Cara D. vniesla do strašne príjemného seriálu veľmi negatívnu energiu, ostáva len veriť, že s príchodom Meryl to bude opäť príjemné a pozitívne sledovanie. ()

Posledný deň Bunny Folgerovej (2022) (S02E03) 

Zaslúžila si Bunny vlastnú epizódu? Po jej pozretí musím povedať jedno veľké ÁNO! Toto bolo veru ešte lepšie, zaujímavejšie a hlavne emocionálnejšie, ako keď sme sa v S01 lúčili s Tim Konom. K nemu som nemala vytvorený vzťah, nebol na to potrebný priestor, ale stačila jedna epizóda s Bunny Folger a ja som si k nej našla cestičku. Posledný deň KAŽDÉHO človeka je zaujímavý, vtedy sa pýtame a zisťujeme, kto ho naposledy videl, čo posledné urobil, povedal. Aj malé detaily sú zrazu podstatné. Páčilo sa mi sledovať posledné chvíle života Bunny. Stihla urobiť dobré skutky. Otázka znie, s kým sa bola najesť deň predtým? Kto bol ten (ne)priateľ, žeby páchateľ? Veľmi silné 4* za túto epizódu. Charles: We at Only Murders did not kill Bunny Folger. But there's a chance we could have saved her life with a simple act of kindness. ()

Tu sa na vás pozerá (2022) (S02E04) 

Lucy ako Charlesova dcéra vniesla do OMITB závan sviežosti a tak super im to spolu ladí plus tie jej teen hlášky sú super a tak dúfam, že Zoe M. Colletti už ostane jednou z vedľajších postáv. Akurát si neviem predstaviť, že by sanitka prišla pre každú ženu, ktorej práve praskla plodová voda a ešte k tomu v NYC, trochu úlet, inak v pohode epizódka. 3,5*. ()

Prezrádzajúci znak (2022) (S02E05) 

Tak tu úplne súhlasím s komentárom Johny203. Pre mňa toto tiež bola najslabšia a najnudnejšia E celého seriálu! Rozhodovala som sa medzi 2 a 3*. Tá hra Son of Sam a celá tá party u Mabel, tak to ma vôbec nebavilo. Dejovo sme sa veľmi ďalej neposunuli a ohľadom obsadenia Cary D. som sa už predtým vyjadrila, týmto to iba potvrdzujem - casting tejto herečky je najväčší prešľap od tvorcov OMITB. Väčšina komentárov na IMDb tvrdí to isté, tak som rada, že si to nemyslím iba ja. Divné, že sa tak rýchlo a prakticky bez vysvetlenia zbavili Oscara. 2,5*. (25.06.2024) ()

Ohodnotenie výkonu (2022) (S02E06) 

Po najslabšej predchádzajúcej epizóde nasleduje druhá najslabšia epizóda práve od tej istej režisérky, tak asi to nebude náhoda. Pátranie opäť niekde stagnuje, ale našťastie už mám pozretú aj ďalšiu epizódu a viem, že OMITB sa tak nejako vráti do tých starých koľají. Nový podcast s vedľajšími postavami Cindy a Poppy a všetko okolo toho ma vôbec nezaujímalo. Slabšie 3*. (25.06.2024) ()

Obracať súčasti (2022) (S02E07) 

KONEČNE opäť výborná epizódka, dokonca som zvažovala dať aj 5*, ale logicky mi tu niektoré veci nesedia - len také "maličkosti" ako napríklad bez problémov sa dostať do zatvoreného zábavného parku, alebo naopak potom tak ľahko ujsť a tiež vek bábätka mi nesedí - naozaj prešlo už toľko mesiacov medzi S01 a S02? Možno len nepozháňali menšie :). Fakt tu nebola nudná chvíľka, čo sa žiaľ nedá povedať o predchádzajúcich dvoch E. Páčila sa mi scénka s Mabel a puzzle a celá jej backstory z detstva ako aj jej hľadanie vs. potláčanie spomienok. Tiež všetky scénky Mabel a Thea boli veľmi dobré. Pre mňa jedna z najlepších epizód. Ale naťahujú to s tými výsledkami DNA. Silné 4*. ()

Vitaj, tma (2022) (S02E08) 

Filler epizóda. Akoby sa im tam spolu s black out-om tak trochu zatemnilo aj niekde inde, kde sa podelo zdravé uvažovanie?🙉 Lucy je v nebezpečenstve, Charles a spol. to vedia a ponáhľajú sa za ňou najpomalšie ako sa to len dá. Málo uveriteľné. 2 a pol*. (27.06.2024) ()

Tréningoví partneri (2022) (S02E09) 

Zaujímavé ako sa striedajú slabé epizódy s tými lepšími :). Selena sa do toho ringu dobre hodila. Puzzle do seba pomaličky zapadá. Zaslúžené 4*. (27.06.2024) ()

Viem, kto to urobil (2022) (S02E10) 

Aj keď sa mi páchateľa nepodarilo uhádnuť, finále pre mňa až také uspokojivé nebolo. Ostali mi nezodpovedané otázky a zopár nejasností ako aj niečo, čo z môjho pohľadu nedáva úplne zmysel. A kam zmizla Amy Schumer? Také niečo ako "the killer reveal party" by si asi nenechala ujsť alebo áno? ()

Season 3 (2023) (S03) 

Fíha, no nakoniec je Season 3 pre mňa veľmi milým prekvapením. Začalo to výborne, potom to išlo dole vodou a ku koncu začalo šľapať a skončilo to parádnym finále, takže zaokruhľujem vyššie. TU PODROBNEJŠIE: Konečne som sa dočkala Meryl Streep a čakať sa veru oplatilo. Ešte žiadnu epizódu Only Murders in the Building som si nevychutnala tak ako prvú epizódu tejto série, keď sa na scéne objavila Meryl Streep💙. Scénka s "Where have you been?" keď Loretta konečne zažíva ten pocit zadosťučinenia bola dojímavá, mala som až zimomriavky a rovnaké dojmy som mala pri finále, ktoré je spolu s prvou epizódou to najlepšie. Ďalšie highlights sú pre mňa  "Look for the Light" Meryl Streep & Ashley Park ako aj vynikajúci herecký a muzikálový výkon Steva Martina v E08 a vlastne celá E08 aj 9 boli super. Naopak najslabšie boli E04 a E06. To už som pomaly strácala nádej. Moje pocity boli vtedy nasledovné "Žiaľ už sa zo seriálu vytratilo to pôvodné kúzlo prvej série, detektívna linka sa vyvíja veľmi pomaly, tempo je prispaté, aj dialógy sa nejako pokazili, ale je tu moja obľúbená Meryl a s ňou záblesk nádeje na lepšie časy". 3 a pol*. ()

Šou musí... (2023) (S03E01) 

Where have you been, Meryl? Yes! Konečne som sa dočkala :) Ešte žiadnu epizódu OMITB som si takto nevychutnala. Meryl Streep❤ je THE BEST. Úvod s predstavením novej postavy Loretty, samozrejme mám na mysli Meryl, je veľmi pekne urobený, strih z malej baleríny na veľkú a potom kamerové zábery na mladú "Meryl", ktorá vyzerá skutočne ako Meryl v tej dobe, akoby to naozaj bola ona. Perfektné kostýmy, ktoré vystihujú 60's & 70's. Scénka s "Where have you been?" keď Loretta konečne zažíva ten pocit zadosťučinenia bola dojímavá, mala som až zimomriavky. A pri tom, keď prebiehala skúška čítania scenára som sa dobre nasmiala. Keď je Meryl na scéne, ostatní akoby boli neviditeľní. Naozaj som si vychutnala každú scénku s Meryl na 💯% a preto dávam za túto epizódu 5*. Paul Rudd tiež potešil a naše trio baví naďalej. ()

A hudba pokračuje (2023) (S03E02) 

Highlight epizódy: Rozhovor Mabel a Bena (Selena Gomez & Paul Rudd). ()

Nezabudnite si vreckovky (2023) (S03E03) 

Highlight: "Look for the Light" Meryl Streep & Ashley Park👍 ()

Súvisiace novinky

VOD tipy na konec srpna

VOD tipy na konec srpna

19.08.2023

S příchodem druhé poloviny srpna se nám léto pomalu přehouplo do své finální fáze, a pokud už vám příležitostné deštivé počasí narušuje plány na rozverné venkovní aktivity, nemusíte klesat na mysli,… (viac)

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

Nominace na ceny Emmy 2022 oznámeny

12.07.2022

Poprvé v historii oznámila Televizní akademie letošní nominace na ceny Emmy, aniž by uvedla, která streamovací služba nebo televizní stanice má největší množství želízek v ohni. Samo o sobě to není… (viac)

Reklama

Reklama