Reklama

Reklama

Niektorí ľudia sa za každú cenu snažia zachovať si mladosť. Uvädajúca a preafektovaná hviezdička šoubiznisu Madeline Ashtonová (Meryl Streepová) si začne uvedomovať, že na rozdiel od plastikových hračiek ľudia starnú a päťdesiatka sa k nej blíži míľovými krokmi. Jej priateľka, úspešná nakladateľka Helen Sharpová (Goldie Hawnová), má s večnou mladosťou podobné problémy a navyše, keď ju prepadne osobná kríza, obludne priberá na hmotnosti. Medzi oboma ženami sa nešťastne potáca plastický chirurg, doktor Ernest Menville (Bruce Willis), ktorého najlepšou priateľkou sa stala fľaša whisky a prax plastického chirurga sa zmenila na post obhliadača a maskéra mŕtvol. Do honby za stratenou mladosťou a pôvabom napokon zasiahnu aj temné sily v podobe čarodejnice Lisle von Rhumanovej (Isabella Rosselliniová) z dekadentného zámku a súboj dvoch zázračne omladených sokýň začne byť poriadne morbídny. Nemôžu sa navzájom ani pozabíjať, pretože sa vďaka zázračnému elixíru stali nesmrteľnými... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (505)

tron 

všetky recenzie používateľa

Čierna komédia, podporená revolučnými trikmi (čo iné by ste čakali od Zemeckisa) a skvostne slabošským Willisom ako uťápnutým manželom, ktorý pochopí, že smrteľnosť je dar. Skôr sa mi ale zdá, že Bob si scenár vybral len preto, lebo preňho predstavoval možnosť ukázať svetu jeho nové trikové hračky. Toto mohlo vzniknúť fakt azda len v 90. rokoch, kedy i drahé hollywoodske filmy zvykli občas byť drsné, ba až úchylné + štúdiá stále ešte boli okúzlené z príchodu revolučných možností ohľadom používania efektov. Snímka s rozpočtom 55 miliónov ich na celom svete zarobila 149. ()

Stanislaus 

všetky recenzie používateľa

Smrt jí sluší je film s perfektním hvězdným obsazením, nápaditým námětem a vcelku úsměvným scénářem, ale mně osobně tu něco chybělo. Nějaký náboj, který by dodával filmu štávu. Speciální efekty jsou na svou dobu dobře zvládnuté a líčení Hawn a Streep je působivé, o tom žádná. Zkrátka film, který si dělá značku hlavně prvotřídním ánsámblem, ale prostě mě nevyděsil, nepřivedl do úžasu, ani nerozesmál natolik, kolik bych si přál, což je u hororové fantasy komedie trochu problém. ()

Reklama

jezurka42 

všetky recenzie používateľa

Do you remember where you parked the car? Jeden z těch revolučních devadesátkových filmů, který zaexperimentoval s VFX technologií, přišel s originálním námětem, našel brilantní motivy v hudbě Alana Silvestriho, z Bruce udělal podpantofláka, z Goldie ošklivku a z Meryl komediální herečku. Oh boy, good old days! ()

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa

Zvláštní... u řady komedií i jiných "žánrovek" z dob 60./ 70. let mám pocit, že pořád dokážou skvěle fungovat. Smrt jí sluší je daleko mladšího ročníku (1992) a připadá mi, že za necelých 30 let tahle bláznivě černá podívaná neskutečně zestárla. Jestli tedy vůbec ve své době naplno fungovala. S takovým hvězdným obsazením a podle všeho v netypických rolích snad ano. Pár momentů, zejména řádění pana doktůrka coby malíře na zámku, mi občas mírně pozvedlo koutky úst, chápu i myšlenku vystřelit si ze stárnoucích hvězd, které nemohou rozdýchat coby jedinou vrásku na těle. Celkově jsem se ale navzdory všem kladům na čele s téměř dokonalými triky bavil spíše průměrně a občas i nudil. Po tom pěkném "broadwayském" výstupu Meryl Streep v úvodu jsem čekal víc. Bez toho brakově laděného hororového kabátiku navíc bych se asi taky obešel... 55% (Horror Challenge Tour) ()

Big Bear 

všetky recenzie používateľa

Tohle byla taková průměrná americká komedie, která opravdu zaujme hlavně vizuálními efekty. Pár míst vtipných tam bylo, napři když lékař ve špitále zjistí, že Madeline je vlastně mrtvá... Na otočené krky a z pod kůže vykukující vyhřezlé kůstky mi však nepřišly zdaleka tak odporné jako Bruce s knírkem v obrovských brýlých a s tou brutální patkou na hlavě... Jenže Willis konce osmdesátých a během devadesátých let, byl spíše komediálním hercem a akčňáka z něj udělal až večírek a chůze bosky po střepech v Nakatomi plaza :-) a tak mu ten dojčácký knírek musím odpustit. Tři tuby barviva pleťového odstínu. * * * ()

Galéria (104)

Zaujímavosti (34)

  • Při detailnějším pohledu na elixír, který postava Madeline (Meryl Streep) vypije, jsou v jeho obsahu vidět siluety a obličeje lidí. (Dixieboy)
  • Na vizuálnych efektoch pracovali spoločnosti Hansard a Industrial Light & Magic. Pomocou počítača museli vypracovať Madelinein (Meryl Streep) pokrútený krk, elastickú pokožku hrdiniek či dieru v Heleninom (Goldie Hawn) bruchu. (Greenpeacak)
  • Po většinu filmu nosí Madeline (Meryl Streep) bílou barvu oblečení a Helen (Goldie Hawn) červenou. Jedinou výjimkou byla Helenina fantasy sekvence, ve které měla Madeline na sobě červené šaty a Helen bílé. Tato varianta je vyobrazena i na hlavním plakátu k filmu. (jezurka42)

Súvisiace novinky

Čertova švígrmutr

Čertova švígrmutr

30.06.2006

Někteří charakterní herci hrávají v inteligentních hlubších filmech, když jim jde o umění a touhu něco po sobě zanechat. Z toho se ale objeví v tak prvoplánovém hloupoučkém čemsi, že se člověk… (viac)

Reklama

Reklama