Reklama

Reklama

Červený škorpión

  • Česko Rudý škorpion (viac)

Obsahy(1)

Ruský dôstojník tajnej služby Nikolaj, ináč profesionálny zabijak, je vyslaný do fiktívnej africkej krajiny Mombaky, aby zlikvidoval vodcu afrických povstalcov Sundatu, bojujúceho proti krutovláde komunistického režimu. Táto misia je prísne tajná. Nikolaj sa nechá zámerne zavrieť do väzenia, aby sa zoznámil s Kallundom, pravou rukou povstaleckého vodcu a americkým novinárom Fergusonom. Spoločne uniknú z väzenia a hľadajú útočište v tábore rebelov. Nikolaj sa tak ocitá v tesnej blízkosti Sundatu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (191)

Tommassi3 

všetky recenzie používateľa

"Padej, českej šmejde !!" ;) I křovák se mohl potrhat smíchy, hlavu si ukroutit, to až tak moc je tahle Lundgrenova - Ten je tu mimochodem opravdu výtečný !! - rambovská variace převážně zábavná.. Hodně slušné béčko, jemuž však příliš nesluší režijní břídil Joseph Zito, jinak jde ovšem o legendární záležitost.. V jakém jiném americkém bijáku se mluví o zkurvených Čechoslovácích ?? ()

Gilmour93 

všetky recenzie používateľa

Někdo by si mohl myslet, že se jedná o medailonek Vojtěcha Filipa, ale my VHS pamětníci dobře víme, odkud fouká vítr svobody.. Otevřeně protisovětské ladění, slabomyslně působící skříň značky Lundgren, která by se z fleku mohla stát sortimentem IKEI, M. Emmet Walsh jako buranský US zpravodaj a trochu té přemrštěné akce, po které africký lid utlačující soudruzi budou navráceni domů v dřevěných truhličkách. V roce 1987 byl natočen i Predátor a docela by mě zajímalo, kdo jako první stojí za využitím Long Tall Sally od Little Richarda.. ()

Reklama

MATADOR 

všetky recenzie používateľa

Rudý akčňák mého dětství, jako malý jsem se na něj vždy těšil a pořád jsem ho "žral". Pokud to vidíte dnes, spíše se tomu usmíváte. Na akční film je akce docela málo a spíše proto se Dolph kamarádí s křováky, což na stylu nepřidá - ale přeci jen je to béčkový akční film, na kterém se ujíždělo před dvaceti lety. Nazval bych to Rambo 3 a 1/2. ()

curunir 

všetky recenzie používateľa

,,VYFAJČI MI." ,,TY SI VYFAJČI." __ Pri sledovaní dokumentu o akčných hitoch 80. rokov som naďabil na tento i iné zaujímavé kúsky a pre rozšírenie si vlastných obzorov v tejto oblasti som ani na okamih nezaváhal, aby som si ,,Červeného škorpióna" pozrel. Dolph Lundgren tu pôsobí ako mladší, blonďavý a podstatne drsnejší klon Arnolda Schwarzeneggera a myslím, že najväčšiu inšpiráciu si film zobral predovšetkým z ,,Ramba 2" a ,,Komanda". Lundgrenova nadpozemská sila a bojové schopnosti využívané pri likvidácii nepriateľov sú pre svoju prílišnú nadsadenosť priam parodicky smiešne a ja osobne som si všetky akčné scény výborne užíval. Vzhľadom na všetko videné by som predsa len uvítal viacej efektnejších a krvavejších momentov, akými boli len odstrelená ruka a prepichovanie muskulatúry. Omnoho väčší problém ovplyvňujúcim hodnotenie je scenár a celkové prevedenie filmu. Príbeh mi svojimi zvratmi prišiel zbytočne prekombinovaný a miestami zbytočne natiahnutý nepotrebnými dejovými prvkami. Rozumiem, že tu išlo predovšetkým o akciu, no pokiaľ by som mal rozmýšľať nad čím, akým smerom sa uberal Lundrgenov osud keď porazil vlastných, vyvolalo by to viacero otáznikov. (3428. hodnotenie, 173. komentár k filmu) ()

SeanLSD 

všetky recenzie používateľa

Dosť bláznivý kúsok. Na začiatku sa dajú za dosť nepravdepodobných konšpiračných udalostí dohromady zdanlivo vyšinutý ruský supervojak, strapatý vulgárny americký novinár a africký povstalec proti socialistickej vláde nejakej africkej diery, aby sa po značnej okľuke a extrémnom ideologickom prerode opäť stretli a dorazili tie kubánske a československé zlodušské vojská, ktoré tu po Sovietoch držia patronát. Škoda príliš výbušného a málo naozaj akčného finále. ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)
  • Počas akcie páli ruský vojak po nákladiaku z ručného protitankového granátometu, v ktorom však nemá raketu. Napriek tomu dokáže na kamióne preraziť sklo aj pletivo. (johnsnow)
  • Vrtulník, který má představovat sovětský Hind, je přemaskovaný Sikorski S-62 / HH-52A. Jedná se o stejný stroj, který byl ke stejnému účelu použit ve filmu Braddock: Ztracen v boji (1988). (Stejšn)

Reklama

Reklama