Reklama

Reklama

Červený škorpión

  • Česko Rudý škorpion (viac)

Obsahy(1)

Ruský dôstojník tajnej služby Nikolaj, ináč profesionálny zabijak, je vyslaný do fiktívnej africkej krajiny Mombaky, aby zlikvidoval vodcu afrických povstalcov Sundatu, bojujúceho proti krutovláde komunistického režimu. Táto misia je prísne tajná. Nikolaj sa nechá zámerne zavrieť do väzenia, aby sa zoznámil s Kallundom, pravou rukou povstaleckého vodcu a americkým novinárom Fergusonom. Spoločne uniknú z väzenia a hľadajú útočište v tábore rebelov. Nikolaj sa tak ocitá v tesnej blízkosti Sundatu... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (191)

Xmilden 

všetky recenzie používateľa

Vedle dokonalých akčních snímků z mého dětství (Komando, Cobra, Rambo) tohle vypadá jako lehká váha, ale na druhou stranu to MÁ své kouzlo. Scéna ve které Nikolaj zazpívá sovětský sajuz a potom kulometem vystřílí hospodu je pro mě nádhernou ukázkou všeho co jsem jako dítě miloval. Lundgren toho v Rudém Škorpionovi předvedl mnohem více než v kravině Masters of the Universe. Joseph Zito má na svědomí super osmedesátkové béčka a musím říct že tento Specnaz díky němu funguje, přesně tak jak má. Nesmím zapomenout na mučící scénu, které snad Cameron skládal později v Pravdivých lžích poctu. Nostalgia never dies. 60% ()

jonyyy 

všetky recenzie používateľa

Povedené akční béčko, škoda formátu 4:3. Dolph je se svou atletickou postavou, dvěma metrama, ostrými hranatými rysy obličeje a blonďatými vlasy neskutečná osobnost (nemluvě o jeho charakterních a inteligenčních vlastnostech, o kterých málo kdo ví) . Měl dobýt akční áčkovou hollywoodskou scénu. Škoda, že je jeho kariéra tam kde je. Rudý škorpion není až tak nekompromisní akčňák ze staré školy jako třeba Delta force nebo Komando, ale zkouší zahrát i na emociální stránku a duševní hodnoty, což chápu, že někomu nesedne, obzvlášť ve filmu s Dolphem Lungrenem, u mě to celkem fungovalo. S IMDB hodnocením 4,3/10 jděte do háje. 65% ()

Reklama

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Red Scorpion je pre mňa prekvapujúco celkom nudný film, kde absentuje kadencia (povinných) hlášok. Akcia je obstojná, predovšetkým v závere sa to snaží Zito dohnať na štýl Komanda... A Dolph...ten je skrátka Dolph- megadrsný total tupý výraz- vynikajúci herec! :) Dozvuky zlatej éry akčných béčkových sračiek... ()

m.a.t.o. 

všetky recenzie používateľa

„Nikolaj, bol si Spetsnaz." – „Ja SOM Spetsnaz. Len už nepatrím k vám." Béčko nesúce sa na rambovskej vlne v hlavnej úlohe s veľkým Lundgrenom, ktorý sa do úlohy robota-zabijaka hodí viac, než ktokoľvek iný. Akcia je najväčším plusom, scény sú prehľadné a vzhľadom na nižší rozpočet ich možno označiť aj za veľkolepé (všetko čo môže vybuchnúť aj vybuchne :)). Mimo nich je to už skôr nuda. Na jedno pozretie ale môže byť. 55 % ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Dolph Lundgren je síce Švéd, ale len málo kto dokázal tak presvedčivo zahrať Rusa. Už vo filme "Rocky 4" bol ako nabúšený ruský boxerista Ivan Drago skvelý, veľmi presvedčivý. Znova si vyskúšal pózu drsného Rusáka v akčnom, vojnovom snímku "Červený škorpion". Zahral si príslušníka tajnej, vojenskej služby, ktorý zradí svoju vlasť a pridá sa na stranu nepriateľa. Nikolaj totiž zistí, že jeho komunistická matička Rus je bezcitná, rozpínavá mrcha. Tak si povie "Eto uže net!" a postaví sa do čela radikálnych rebelov. Pomôže tak vykopať svojich bývalých súdruhov z fiktívneho, afrického štátu Mombaka, kde Sovieti chceli presadzovať svoje geopolytické záujmy a socialistickú ideológiu. ** ()

Galéria (23)

Zaujímavosti (16)

  • Po tom čo Dolph Lundgren (Nikolai Rachenko) vystrelí na tank z granátometu, tank končí s natrhnutou hlavňou, o pár záberov je hlaveň znovu nepoškodená. (johnsnow)
  • Po útěku z vězení v čase 59:42 Nikolaj Radčenko (Dolph Lundgren) jde na vrchol písčité duny a má dlouhé vojenské kalhoty. V dalších záběrech po celý zbytek filmu má již pouze kraťasy. (Horryx)
  • Z histórie: 36 000 kubánskych jednotiek prišlo do Angoly v rokoch 1975-76 po rozpade portugalských kolónií, na pomoc novovzniknutej angolskej vláde. (andykovac)

Reklama

Reklama