Reklama

Reklama

Po devätnástich rokoch vytrvalostného pretekania stojí Michael (Mark Wahlberg) naposledy na štartovej čiare. Počas nasledujúcich šiestich dní a nocí sa na majstrovstvách sveta Adventure Racing v Dominikánskej republike ešte raz pokúsi doviesť svoj tím víťazne do cieľa. V náročnom teréne naprieč divokou prírodou ho však okrem prekážok čaká aj jedno prekvapujúce stretnutie. Narazí na opusteného psa, ktorý sa k nemu pridá a stane sa súčasťou tímu. Na 700-kilometrovej trati potom medzi ním a Artúrom (tak kríženca erdelteriéra pomenuje), vznikne silné puto. Vernosť a oddanosť štvornohého spoločníka ohromí nielen Michaela, ale aj ostatných členov. Všetci siahnu ďaleko za hranice svojich síl a preteky im začnú komplikovať zranenia. No čoskoro sa ukáže, že spoločne sú nezlomní. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (126)

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Nečítal som obsah, nevidel som ukážku a možno o to viac ma to bavilo. Zo začiatku ma to moc nenadchlo, ale niekde v polke filmu som si hovoril, že odkedy sa ten film rozbehol sa nezastavil. A nezastaví sa až do konca. Treba podčiarknuť, že je tento športový príbeh veľmi pekne natočený (hudba, kamera, réžia), navyše Marky Mark dokáže spoľahlivo potiahnuť svoj team a aj divákov až do finále a v samom závere, vyčariť úsmev aj slzu na tvári. 75% - 4* ()

Sany33 

všetky recenzie používateľa

Príbeh: Michaela jeho arogancia stála výťazstvo v behu Dominicana. Teraz po troch rokoch kedy sa každému snaží dokázať, že na to má, skladá nový tím a hľadá sponzorov. Dostáva sa opäť na štart ale tento raz má v živote už aj iné priority. Herecké obsadenie: Marka Wahlberga mať ako strong mana je veľmi jednoduché ťažšie to už mali jeho sekundujúci kolegovia. Prevedenie: Čo sa týka hercov, kamery a celkového feelingu je to na veľmi vysokej úrovni a nemám tomu v podstate čo vytknúť. Pocity: Tu už nastáva mierny zádrhel. Emočne je film nedotiahnutý. Dalo sa z príbehov jednotlivých pretekárov dostať viac a finále je tiež na hranici emočného priemeru. Ja som zvyknutý pri filmoch inšmirovaných skutočnými udalosťami, plakať ako malé dievča a tu som iba mierne smrkal. Škoda. Pridaná hodnota: Sonda do duší pretekárov jedného z najnáročnejších trailov na svete. 60% ()

Reklama

Steven47 

všetky recenzie používateľa

Nezlomní jsou typem filmu, na který člověk jde s tím, že víceméně ví, co dostane, a pouze čeká, jak mu dané provedení sedne. A v mém případě sepnulo na správných místech, ačkoliv rozhodně není perfektní. V jádru stojí silný příběh o poutu člověka se psem a o důležitosti přátelství, které je zkrátka cennější než třeba vytoužená výhra v závodě. Možná i proto má samotný závod relativně málo prostoru, tvůrci nezvládají naplno prodat jeho náročnost a tak trochu ho odbudou. Jistá nedotaženost je pak znát i u vedlejších postav, které zastupují neoriginální archetypy, a jakékoliv dialogy jsou dost ploché a klišovité. To hlavní, tedy vztah Michaela se psem Arthurem, je však naštěstí dostatečně vybudovaný. Ačkoliv je tedy snímek místy zbytečně uspěchaný, v klíčových momentech zvládá vyvolat přesně ty emoce, které chce, a zvlášť finále je zkrátka dojemné. Jako celek novinka balancuje mezi třemi a čtyřmi hvězdami, vzhledem k reálným základům se přikláním k vyššímu hodnocení. 7/10 ()

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Aj keď film upriamuje pozornosť na tajomého zúboženého psa Arthura, mňa osobne oveľa viac bavil samotný Adventure Racing so všetkými svojimi nástrahami a výzvami. Ako náhle sa príbeh začal sústreďovať na Arthura, tak moje prvotné nadšenie utíchlo. Áno, je pekné, že sa ho Michael takto ujal a snažil sa ho zachrániť, ale prvotný parádny náboj tohto filmu šiel akosi "do kytek". Radšej by som uvítal, keby sa celý film nesie v tej adventure atmosfére závodu, tímových taktík i nezhôd, a rivality. Ale pre milovníkov psov to bude asi tutovka... ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Celkem pěkný film s Wahlbergem, který se vydává na dobrodružný závod v dřungli, kde potkají pejska a stane se plnohodnotný členem týmu. Trochu mě mrzí, že ten samotný závod postrádá jakési typické survival parametry, krom lanovky tu žádná výrazná napínavá překážka nebyla a celé je to hlavně o vztahu pejska s Markym, které v závěru sice umí vyvolat menší emoce, ale na vyšší hodnocení se nevyškrábu. Pěkné, ale obyč. 6/10. ()

Galéria (29)

Zaujímavosti (12)

  • Na Arthurovu počesť bola založená nadácia s cieľom zabezpečiť psom po celom svete lepšiu starostlivosť. V Ekvádore, kde sa príbeh v skutočnosti stal, to malo za následok prijatie zákona LOBA v apríli 2018, ktorý zabezpečuje zvieratám lepšie podmienky. (Arsenal83)
  • Film naposledy ukazuje Michaela (Mark Wahlberg) a Arthura, jak spolu běží v horách Colorada 18 měsíců po skončení závodu. Ve skutečnosti se Mikael a Arthur v té době již účastnili jiného závodu. Muž a pes spolu závodili na akci „Wings For Life World Run“, která se konala v květnu 2015 ve švédském Kalmaru, pouhých šest měsíců od jejich prvního společného závodu. (Johnny.ARN)

Súvisiace novinky

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

Mark Wahlberg jako muž od rodiny

18.08.2022

Spolupráce mezi streamovací službou Apple TV+ a společností Skydance Media pokračuje dál. Nedávno měl na službě premiéru animovaný snímek Štěstí a teď přichází zpráva, že Apple získal také chystanou… (viac)

Reklama

Reklama