Reklama

Reklama

Dvojník

(festivalový názov)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

V blízkej budúcnosti sa žena menom Sarah (Karen Gillan) dozvie, že je nevyliečiteľne chorá. Aby zachránila svoju rodinu pred bolesťou zo straty, rozhodla sa pre svoj klonovací postup a vycvičí klon, aby sa cítila ako ona. Potom sa však Sarah zázračne uzdraví, čo ju privádza k novému problému: v spoločnej budúcnosti ľudia nemôžu existovať dlhšie, ako je časový limit ich klonov. Podľa zákona musí Sarah a jej klon nakoniec medzi sebou bojovať až do smrti. (ČSFD)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (57)

DJ_bart 

všetky recenzie používateľa

"Sarah, you're going to die." "Oh, why aren't I crying?" ________ Karen Gillan v brilantní dvojroli, Aaron Paul, obzvlášť morbidní černý humor, minimalisticky bezemoční a chladná režie jak od Yorgose Lanthimose, a absurdní zápletka s existenciálním podtextem alá Black Mirror mi bohatě stačí k tomu, abych se vznášel v pětihvězdičkovým nebi. Prvotřídní slow-burner od kterýho nevíte co očekávat. ________ "Are there any styles of music you don't like so much?" "Metal. It's just a bunch of noise." ()

Ouwen 

všetky recenzie používateľa

Dost temný a nihilistický. Dual rozhodně není pro všechny, protože se to odehrává tak antiklimanticky a skončí to tak nějak - nijak, že to v divákovi může zanechat určitou prázdnotu a nenaplněnost. Je to odvážný grip, jakým se rozhodl Stearns Dual zalomit. Opět lze pochválit kvalitní audiovizuál a citlivou, místama vtíravou režii. Film působí chladně a klaustrofobicky. Aaron Paul fakt potěšil a role drsnýho trenéra mu sedla. Dual mě vyvedl z míry svojí nepředvídatelností/předvídatelností a nabídl mi kvalitní, vyvážený filmařský prožitek. ()

Reklama

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Kvalitné psychologické sci-fi, ktoré by získalo viac pozornosti, ak by bolo nakrútené v rámci Black Mirror. Príbeh akoby z tohto seriálu priamo vypadol a boli k nemu pridané niektoré vystrihnuté zábery, aby išlo o celovečerný film. Pričom nič zbytočné tu nie je. Chladný svet blízkej budúcnosti, kde sa nechovajú bez emócií iba naši umelí dvojníci, ale aj my, a možno aj preto sú tie napodobeniny tiež chladné. Ak sa tu zobrazené stane niekedy skutočnosťou, myslím predovšetkým v štýle chovania spoločnosti, nie že za hodinu vám vytvoria klon, tak sa asi nikto nebude diviť. Paul a James sú skôr lákadlá, než že by sa poriadne herecky zahriali. Aaron má ale dôležitejšiu úlohu. No a záver bude zrejme myslený tak, aby ste si mohli vybrať jednu z dvoch ponúknutých verzií. ()

EvilPhoEniX 

všetky recenzie používateľa

Za mne výborně mrazivá weird artsy festivalovka, která je bizární, znepokojivá a pro mne hodně nepříjemná. Riley Stearns mi sedí, už jeho předchozí prvotina Art of Self Defense byla velká pecka a tady jede podobný styl. Hodně mi jeho styl připomíná Yorgose Lanthimose ( Humr, Zabití posvátného Jelena) a po dlouhé době mě dialogy bavily tak moc, že jsem schopný tolerovat i absenci Gore a akce. Film se odehrává v blízké budoucnosti, kde lidé, kteří umírají mají možnost se naklonovat a tím je i Karen Gillan, která se dozví, že je smrtelně nemocná a příliš času ji nezbývá. Herci se chovají lehce jako roboti, ale mně to příšlo zvláštní a rozhodně zajímavé ( úvahy, dialogy, nevídaná mluva- tohle mě hodně drželo v pozornosti), navíc je tu fakt odporný systém s drsnými pravidly, zkrátka svět, kterého se dožít nechceš. Herecké výkony TOP, Aaron Paul vyloženě výborný, atmosféra je hodně depresivní, je tu pár zajímavých zvratů a rozhodně je zde i zajímavý konec. Mě tahle provokativní a znepokojivě bizární depka moc sedla. Když o filmu po skončení dokážu mluvit i půl hodiny je to dobré znamení. Místy mi bylo tak nepříjemně ( situace, které hlavní hrdinka zažívá jsou Level Hell) že to mělo pro mne i hororové prvky. Příběh 4/5. Akce 1/5, Humor 3/5, Násilí 1/5, Zábavnost 4/5 Hudba 3/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 4/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Kto by chcel vidieť Karen Gillan dvakrát, má možnosť. Pre mňa je aj raz veľa. Najmä keď masturbuje v spotenom tričku, to bola scénka, ktorá naozaj neviem, čo mala svetu priniesť. Celkovo herecky pôsobila ako bez duše (možno to bol zámer) a taký Aaron Paul asi nemá na hypotéku, inak nechápem, čo tu robil. Pritom premisa filmu dobrá, ale najhoršie je, že na konci filmu pochopíte, že ten obsah popísaný distribútorom je zaujímavejší než samotný film. ()

Galéria (14)

Reklama

Reklama